Een dagje naar de rechter

Een dagje naar de Rechtbank

Een dag waar je je kennis een heel stuk kunt verbreden.
Een dag waarop je ziet met wat voor soort mensen je van doen hebt.
Het begint met angst, angst die goed is voor de stoelgang.
Uiteindelijk begint het echte spel (het kort geding)

Kinderparade met twee personen en twee advocaten.
Ilse Media twee personen en een advocaat (gedaagde 1)
Chris Koeree met een advocaat (gedaagde 2)

Persoonlijk vind ik dat Ilse media helemaal geen partij in deze had moeten zijn. Maar helaas dacht Kinderparade hier anders over. 

De eis:
5000 euro immateriële schade vergoeding te betalen door Ilse Media
5000 euro immateriële schade vergoeding te betalen door Chris Koeree
Het plaatsen van een rectificatie
Het opleggen van een dwangsom van 2.500 euro / dag  aan Chris Koeree

De beslissing:
Ilse Media moet de blokkade van www.Lelystadhaven.web-log.nl/kinderfun handhaven.
De immateriële schadevergoeding is in beide gevallen afgewezen.
De dwangsom is toegewezen maar beperkt tot 1000 euro per dag met de mogelijkheid tot beperking.
Omdat geen enkele partij in het gelijk is gesteld, komen de kosten van het geding voor rekening van iedere  partij afzonderlijk.

Het VONNIS (de uitspraak) vind u op www.koeree.nl/weblog  
Wat betekent dit voor u als slachtoffers?
Juist door deze uitspraak voel ik mij gesterkt in mijn recht te mogen opkomen voor de belangen van gedupeerden.
Ik zal mij alleen moeten beperken in mijn uitlatingen als oplichter en dreigen / bedreigingen (mij te bedienen van ongefundeerde strafrechtelijke kwalificaties) in relatie tot Kinderparade BV.
Er zal hard gewerkt moeten worden aan een nieuwe website (weblog), hetgeen inmiddels in gang is gezet.
In overweging wordt genomen om een echt forum op te starten. En ook is het niet uitgesloten dat er een officiële stichting in het leven zal worden geroepen om voor uw belangen op te komen.
De domeinen www.achterbaks.nl  en  www.vuilspel.nl staan ter beschikking en lijken mij zeer gepast om zo’n forum op aan te brengen.

Er zal opnieuw moeten worden onderzocht of de bedrijven waar het hier om gaat hun leven hebben gebeterd zoals Kinderparade en Splendidclub enige tijd geleden in het openbaar hebben aangegeven. Over Splendidclub kan ik op dit moment nog even geen mededelingen doen en moet ik er dus voorlopig vanuit gaan dat zij hun leven hebben gebeterd. Maar ook naar dit bedrijf wordt uitgebreid onderzoek verricht.  Wat Kinderparade zelf betreft kan ik u melden dat de laatste klacht vrij recentelij bij mij is binnengekomen. Op 2 augustus 2009 om maar even te melden. De tekst  treft u hieronder aan en spreekt voor zich:

 Afgelopen zaterdag is mijn vrouw aangesproken door een verkoper bij de show van Anubis in Urecht (Beatrixtheater).Zij was in de veronderstelling, mede door de verkoper/colporteur/venter z’n mooie praatjes dat mijn dochter iets kado zou krijgen als actie van Nickelodeon ofzo. Zij zou een proefabonnementje krijgen dat KOSTENLOOS op elk moment Beëindigd zou kunnen worden. Thuisgekomen van de show bleek echter dat zij getekend had voor een of ander abonnement voor minimaal 3 maanden en dat opzeggen alleen kon binnen zes dagen per aangetekende brief (en het groene briefje).Niks kosteloos dus. Ik ben toen een beetje gaan speuren op internet en kwam alle negatieve reacties over het bedrijf “Kinderparade” tegen.  

Zo zie je maar weer dat je een kat beter niet tegen de haren in kunt strijken. Dan wordt hij wakker en begint om zich heen te slaan.

Om e.e.a. te bewerkstelligen heb ik hulp nodig.
Een stichting kan immers niet bestaan uit één persoon.
Aan een stichting zijn kosten verbonden.

De kosten die ik zelf de afgelopen drie jaar heb gemaakt aan websites zijn al snel 500 euro per jaar. Hiermee wil ik aangeven wat voor ergernis deze bedrijven bij mij hebben opgewekt. Ik laat mij dan ook niet zomaar uit het veld slaan door een organisatie als Kinderparade. Daar zullen zij toch echt vroeger voor moeten opstaan.

Enkele maanden geleden had ik nog de gedachte om het allemaal een beetje af te bouwen.
Af te bouwen omdat je niet de hele wereld op je schouders kunt nemen.
Maar als er dan iemand in de aanval gaat dan ben ik de kat die tegen de haren in wordt gestreken. Dan blijkt al snel dat je een mens met gevoelens bent.

En dat is dan weer iets dat mij aanzet om juist verder te gaan met mijn strijd tegen bedrijven die zich willen verrijken over de ruggen van uw kind.

Wettelijk gezien heb ik geen poot om op te staan. Maar dit geldt ook voor de tegenpartij.
En als wij ons dan wel aan de Nederlandse wet- en regelgeving houden dan ben ik er van overtuigd dat u uw centjes kunt besteden aan nuttige artikelen voor uw kinderen.

Mijn uitspraken mogen niet van de rechter omdat er geen goede fundatie aan ten grondslag ligt. Kennelijk mogen grotere organisaties als Kassa en Tros Radar dit wel.

In mijn geval ontbreekt het aan een gerechtelijke uitspraak.
Een uitspraak die niet snel zal komen omdat er nog geen zaak heeft gediend.
Wellicht is dit de reden dat er voorzover mij bekend nog geen enkele zaak voor de rechter heeft gediend.

Zoals al eerder gesteld leer je een hoop op zo’n zitting.
Mijn advies zal dan ook niet veranderen.
Laat uw zaak maar beslechten door de Rechter.

Met de zwaar overtrokken en niet wettelijke toegestane kosten die Fiad incasso u aanrekent, vallen de kosten van zo’n procedure erg mee of zijn zelfs minder hoog dan wat Fiad incasso u wil laten betalen.

Als u dit bericht leest dan bevind u zich opnieuw op een tijdelijke site. van hieruit gaan voorlopig alle zaken door. alle berichten vind u als vanouds terug. de berichten zijn conform de wettelijke bepalingen aangepast.
Ook vind u alle reacties weer terug op de site. Ook al is het in een iets aangepaste  vormgeving. volgens mij is het zelfs overzichtelijker.

Opnieuw van harte welkom.

Nog even een paar tips: 

Abonnementen verkregen door colportage behoeven van rechtswege niet aangetekend te worden opgezegd. Uw woord in deze is voldoende.

Abonnementen boven de 34 euro die niet zijn ingeschreven (afzonderlijk gedeponeerd) bij de KvK hebben wettelijk gezien geen enkele rechtsgeldigheid. (in uw geval wordt het bedrag van 34 euro bij automatische verlenging zoals beoogd direct een feit) 

Abonnementen mogen  dan ook op elk moment door u worden opgezegd tot een aantal dagen nadat zij zijn gedeponeerd.

Schriftelijke meldingen als “mondelinge afspraken zijn niet geldig” zijn tegenstrijdig aan de Nederlandse wetgeving. Deze meldingen zullen dan ook geen enkel recht van bestaan hebben en zonder meer van tafel worden geveegd. Laat u dus niet bang maken!! 

Bent u het ook zat en heeft u wat tijd en energie over om u te verdiepen in een stichting?
Bent u iemand die bekend is met websites, weblogs en forums?
Stuur dan een mail aan mail@consuhulp.nl

Het is tijd om samen een vuist te maken.
Alleen is maar alleen.
Uiteraard kunt hier ook nog steeds terecht met al uw vragen.

Chris Koeree
Lelystad
mail@consuhulp.nl

(ook eens slachtoffer) net als u

4 gedachtes over “Een dagje naar de rechter”

 1. Heel vreemd, eerst lijken ze de dialoog aan te willen gaan, vervolgens hoor je een tijd niks van ze, en nu willen ze opeens naar de rechter. En over rechter gesproken: ik ben beneiwud of FIAD nog een van zijn ‘incassozaken’ aanhangig heeft gemaakt. Dat FIAD is de laatste tijd behoorlijk stil…. Joehoe, Jan Haveman of Haverkamp of hoe je mag heten, waar zit je?

 2. Hoi ik ben al eenige tijd bezig met kinderparade heb al dieverse malen gebeld maar krijg telkens zo’n stom bandje. Ook tijdens de uren dat ze gewoon bereikbaar zouden zijn. Heb een brief gestuurd om op te zeggen hellaas dom geweest om niet aangetekend te versturen. heb 2 maal via de site opgezegd heb daar ook een bevestigingsmail van.
  Nu kreeg ik vandaag weer een brief van kinderparade om het abbonementsgeld te betalen maar als ik niets ontvang hoef ik toch niet te betalen.
  En heb opgezegd wat kan ik nu doen ik ben niet van plan om te betalen nog geen dubbeltje.
  dacht dat ik er van af was want het was al enkele maandjes geleden dat we een brief voor betaling hebben ontvangen.

 3. Kinderfun is nog steeds bezig met het misleiden en oplichten van mensen. Als ze al beloofd hebben hun leven te beteren, dan liegen ze!
  Zelf ben ik er kort geleden ook ingestonken: ook ik dacht voor mijn kindje een proefpakketje te krijgen, namens nickelodion. Een gladdekker op straat had mooie praatjes en hoewel ik daar normaal gesproken totaal niet gevoelig voor ben, heb ik me dit keer toch laten overhalen. Acheraf had ik er ergens geen goed gevoel bij en ben op internet gaan kijken. Onder andere terecht gekomen op deze website en natuurlijk erg geschrokken van wat ik allemaal las over dit bedrijf!
  Ik heb direct het proefpakket opgezegd per aangetekende brief. Hopelijk ben ik daarmee meteen van ze af…

 4. Kinderfun is een echte oplichterij. Ik trapte in een leuk verhaal, maar me man stuurde gelijk alles terug en blokte gelijk de betalingen. Kregen we ene haverkamp of zo van fiad achter ons aan, die zou wel is even langs tippelen bij uitblijven van betalingen. Toen heeft mijn man zo n kleine 90.000 e mails per dag verzonden, was het gezeur na twee weken over over,alles was stopgezet… maar waarschuwde haverlapje wel dat alles word gedigi en bij nog 1 mail, hij persoonlijk even komt slopen… grapjas. Kent ie mijn man echt niet, of lijd deze gek aan een opgelopen syfilis met aantasting aan zijn hersenshors. zou zeggen scheet doe ze de boks om…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *