Reacties en vragen via de mail

Via de mail komen er veel vragen en meldingen binnen die ik dan persoonlijk beantwoord.
Het geniet echter de voorkeur om uw vraag of opmerking (indien mogelijk) rechtstreeks op deze site te plaatsen zodat een ieder hier op kan reageren en gewaarschuwd wordt voor de praktijken van deze bedrijven.
Het in de openbaarheid brengen aan een zo groot mogelijk publiek is op dit moment de enige optie die snel zijn vruchten afwerpt. Breng daarom deze en andere sites zoveel mogelijk onder de aandacht van uw vrienden en kennissen.

Uit de laatste berichten komt Kinderparade en Splendidclub regelmatig naar voren.
Splendidclub maakt veelal gebruik van de naam Nickelodeon en Jetix om uw vertrouwen te winnen. Beide organisaties hebben niets met deze bedrijven van doen. Kinderparade gaat zelfs nog een stapje verder door u te vragen uw handtekening te zetten zodat de colporteur aan zijn werkgever kan tonen dat hij of zij bij aan de deur is geweest. Let wel, u tekent een (ongeldig) contract, overeenkomst of abonnement. De verkoper (colporteur) krijgt een vast bedrag voor elke handtekening en zal er dan ook alles aan doen om u over de streep te trekken.

In beide gevallen kost het u veel energie om er vanaf te komen.
Vaak krijg ik de vraag:
Ik ben er ingestonken en wat nu?
Ik heb opgezegd maar men schrijft nog steeds geld af, wat nu?
Ik heb een brief van Fiad incasso en wat nu?

Als ik de Wetsdienaars en de Kamer van Koophandel mag geloven dan heeft u een sterke zaak. Uitgaand van mijn eigen intuïtie zou ik de strijd zeker aangaan.
En vergeet niet dat elke cent die u betaald teveel is en er voor zorgt dat deze bedrijven resultaat boeken en zich gesterkt voelen.
In mijn zaak heb ik Kinderfun en Fiad incasso menigmaal uitgedaagd om de zaak door een rechter te laten beslechten. Echter is dit nu juist iets waar ze om wat voor reden dan ook van terug schrikken. Verder heb ik nog van niemand gehoord dat het werkelijk tot een rechtzaak is gekomen. Mocht het anders zijn dan verneem ik dat graag van u.
Ik kan u echter nimmer garanderen dat u een eventuele rechtzaak altijd zal winnen.
Indien u eenmaal te maken heeft met een incassobureau en de bedragen boven de honderd Euro uitkomen dan zou ik er persoonlijk voor kiezen om voor een beetje meer de strijd zeker aan te gaan. Vermeld in elk geval dat u weigert te betalen en dat de vordering wordt bestreden. Vermeld tevens dat indien zij een andere mening zijn toegedaan dat ze dan maar naar de rechter moeten stappen. Dit pleit zeker in uw voordeel bij een eventuele rechtzaak.

Wat u zeker niet moet doen is niet reageren. Dit zal in een eventuele rechtzaak altijd tegen u gebruikt worden. Houd onder alle omstandigheden uw bankrekening goed in de gaten en laat een eventuele afschrijving direct storneren.

Opzeggen.

In vrijwel alle gevallen is het verstandig om een aangetekende brief te sturen met ontvangstbevestiging. Ook al is dit bij colportage geen plicht. U krijgt dan binnen enkele dagen een bevestiging met een handtekening van de ontvanger retour gestuurd. Kinderparade bied u aan om via internet op te zeggen, hetgeen u dan 1,30 Euro kost en zoals zij zeggen veel goedkoper is dan een aangetekend stuk via de post.
Hoe dat in zijn werk gaat en waarom u dit beter niet kunt doen leest u hieronder.

Kinderparade

Dit bericht vind u bij Kinderparade op de site.

Als u verder gaat dan krijgt u een telefoonnummer dat u moet bellen tegen 1,30 Euro per gesprek. Als het goed is krijgt u een 7 cijferige code dat u goed moet bewaren en hiernaast op kinderparade2de site moet invoeren. Om hierachter te komen kost mij 1,30 Euro. Hetgeen niet strookt met het doel dat ik nastreef. Indien u hier gebruik van maakt dan krijgt u hiervan direct een bevestiging. Maar wat heeft deze bevestiging en de zeven cijferige code voor waarde?

Als u mij die 1,30 Euro geeft dan koop ik er graag een ijsje voor (geintje)
Ik zelf zou er de voorkeur aangeven dan maar iets meer te betalen aan een bedrijf als TNT die u in elk geval een rechtsgeldig verzend en ontvangstbewijs levert. Bovendien heb ik meldingen gezien van mensen die na opzegging alsnog werden lastig gevallen.

Op de achtergrond gaat de strijd verder.
Via deze site vind u regelmatig nieuwe informatie.

Maar ook wij zijn afhankelijk van de informatie die u ons aandraagt.
Blijf niet zwijgen, maar kom in actie zodat wij als mede gedupeerde u kunnen helpen.

Samen staan we sterk (sterker dan u denkt)

Chris Koeree
Lelystad

227 gedachtes over “Reacties en vragen via de mail”

 1. Hoi Eerlijke vinder,
  Afgelopen zaterdag hebben wij wederom een brief ontvangen van FIAD incasso. In deze staat alleen vermeld “klaar voor dagvaarding” gaat dit betekenen dat ze er toch een rechtzaak van gaan maken??? Het probleem alleen is dat ik me vandaag door hun over de telefoon heb laten ompraten om een bet. regeling te treffen, ik moet alleen de regeling ondertekend terug sturen. Maar toen wist ik nog niet dat dit allemaal aan de orde was. Wij hadden altijd wel het idee dat het niet helemaal klopte maar nog nooit het spul gegoogled stom stom stom. Nu zijn we toch van plan de regeling te annuleren, en het toch op een rechtzaak aan te laten komen. Heb jij nog ideeen???
  Groetjes Ingeborg Gijzen

 2. Fiad BV Incasso
  Postbus 51
  7940 AB Meppel
  Hoogvliet 26 mei 2008
  Dossier .: 614243
  Geachte heer/mevrouw,
  Naar aanleiding van uw schrijven van 23 mei 2008
  Kan ik u het volgende mededelen.:
  1. de door u gedane vordering is omstreden en wordt betwist,(deze regel zal u inmiddels wel bekend voorkomen)
  2. Kan ik u mededelen dat ik heden morgen aangifte heb gedaan tegen u en uw opdrachtgever.
  3. Bij de Kamer van Koophandel een officiële klacht heb ingediend tegen u en uw opdrachtgever.
  4. Contact heb gehad met de fraude coördinator van de Kamer van Koophandel te Rotterdam en te Meppel ,waarin ik heb vermeld dat het schijnt dat u meerdere bedrijven onderhoud onder het gelijke kvk.nr. zijnde 04054821, de coördinatoren hebben mij verzekerd dat ze u en uw opdrachtgever grondig op wanpraktijken zullen doorgronden.
  5. Een afspraak heb gemaakt aan het Juridisch Loket te Rotterdam, om er zeker van te zijn dat mensen zoals u en uw opdrachtgever hetgeen krijgen waar ze recht op hebben.
  6. Mijn werkgever heb geïnformeerd over de wanpraktijken die u en uw opdrachtgever uitvoeren en de dreigementen die in uw schrijven uit, deze zullen door de interne juridisch adviseur worden onderzocht.
  7. verder zal ook dit schrijven op de diverse sites en forums geplaatst worden,zodat wanneer u deze aangetekende brief niet ontvangt, net zoals u opdrachtgever die overigens nooit post ontvangt mits aangetekend,nog eens rustig kunt nalezen.
  Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd,
  Verblijf ik,
  Met vriendelijke groet,
  B. van der Ent

 3. Wat lees ik nu?
  Klaar voor een dagvaarding!
  Zijn ze bij Fiad incasso gestopt met mens erger je niet en hebben ze een detective film opgezet. Of zijn ze terug naar school gegaan, om toch nog wat te bereiken in deze maatschappij?
  Mensen laat je toch niet gek maken.
  Het is slechts een incassobureautje die afhankelijk is van de bereidwilligheid van de klant die hij bang probeert te maken. Maar als je tegen sputtert (Boe roept) dan zijn ze in geen velden of wegen te bekennen.
  Om een dagvaarding uit te brengen heb je tenminste een bevoegdheid nodig.
  En zo’n bevoegdheid hebben zij niet.
  Hiervoor moeten zij de zaak onder brengen bij een gerechtsdeurwaarder.
  En laat een gerechtsdeurwaarder zich nou net niet inlaten met deze oplichterpraktijken.
  Daar branden zij hun vingers niet aan, want laten we eerlijk zijn. Wie wil er nu betrokken zijn in oplichterzaken over de rug van uw kinderen?
  Daarvan gaat je naam toch naar de haaien. (ik had iets anders in gedachten)
  Nogmaals meneer van Fiad incasso
  Ga een baan zoeken, of bind de strijd aan met iemand die niet bang voor u is.
  Laat die eerlijke ouders die zich van geen kwaad bewust zijn maar wel in die doortrapte oplichterverhaaltjes van Kinderfun Kinderparade en Splendidclub zijn gestonken toch met rust. Ik daag u uit om mijn zaak voor de rechter te brengen.
  Ik ben benieuwd hoe de rechter zal reageren.
  Ps. Zorg wel dat u uw zaakjes goed geregeld heeft, want anders kon u wel eens een zware pijp roken. Het zal mij overigens benieuwen wanneer u nu eindelijk eens op mijn brief reageert.
  De brief die ik u inmiddels zo’n twintig keer heb toegestuurd.
  Of is uw e-mail adres niet in orde?
  Chris Koeree
  8244 AW Lelystad
  mail@kinderfun.info

 4. Ik heb na mijn mail nog niks terug gehoord….
  stilte voor de storm misschien?
  Vraag me af hoeveel schrijven Ingeborg heeft gehad voor de dagvaarding dreigement kwam?
  En Chris hebben ze jou na je laatste brief aan FIAD nog iets laten weten?
  Bart!~Geweldig die brief, zou willen dat ik dit voorbeeld eerder heb gehad zodat ik deze kon versturen.
  Ik heb nu zelf een brief in mekaar geflanst met soortgelijk genoemde punten. Is alweer enige tijd geleden en wacht met smart af op volgend schrijven.
  Wat een Nep abonnement met een bedrag van volgens hun 24,85 allemaal niet kan veroorzaken (laatste brief was dit bedrag al 155,59! )

 5. Met een dagvaarding dreigen doen veel incassobureaux, waaronder IJ. Een brief met slechts de tekst “klaar voor dagvaarding” vind ik wel erg beneden ieder niveau.
  Ik denk niet dat ze het erop zullen wagen, omdat ze zichzelf in de vingers hebben gesneden met de hoge incassokosten en het blijven doordrammen terwijl de debiteur aangeeft dat hij de vordering betwist en dat desnoods in rechte staande houdt. Dit alles nog afgezien van de vraag of die vordering zelf uberhaupt stand houdt.
  Kortom, als ze het er al op wagen denk ik dat je met de juiste juridische bijstand en argumenten een rechtzaak met vertrouwen tegemoet kan zien. Succes!

 6. Bij mij is het de laatste tijd wel erg stil.
  Kennelijk kunnen ze er niet goed tegen als iemand zijn mond open doet.
  Ik kan niet anders concluderen dan dat ze het moeten hebben van de zwakkere generaties. Wellicht kunnen ze hun eigen familie een poot uitdraaien.
  Chris

 7. Ook ik word al enige tijd gestalkt door Fiad Incasso. Het vervelende is dat ze altijd op vrijdag de brief versturen, waardoor je toch een rotweekend hebt. Ook ik weiger te betalen, aangezien Kinderfun BV alle correspondentie naar een verkeerd adres heeft gestuurd. Wat ik eigenlijk wil vermelden: Volgens wettelijke bepalingen mag een incassobureau niet meer dan € 44,03 aan incassokosten rekenen. Ook hier wordt door Fiad niet aan gehouden. Weet iemand wat de mogelijkheden zijn om dit soort oplichters aan te pakken?

 8. Beste Peter,
  Gwoon mooie brief terugsturen.
  Hierboven heeft B van Ent een heel mooi voorbeeld beschreven, die u kunt aanpassen en kunt versturen naar incasso.
  Ik heb zo een soort gelijke mail verstuurd en het is al 6 weken geleden en nog niks terug gehad.
  Ik zit met smart te wachten… ik lust ze rauw!
  En samen staan we sterk. Dus hopen dat er binnenkort iemand daadwerkelijk door FIAD voor de rechter wordt gedaagd. Dan kunnen we allemaal ons verhaal kwijt en zullen we eens zien wie er aan t kortste eind trekt!
  Gr Maluku

 9. IK zit ook in hetzelfde schuitje en krijg net weer een brief met een grote oranje sticker op de enveloppe waarop staat “Aankondiging gerechtelijke procedure” Weet de postbode ook gelijk waar de brief over gaat! Mijn hemel!
  De brief is verder zoals bekend van Faid incasso.
  Het te betalen bedrag is nu €244,74
  Hoofdsom 60,85
  vertragingsrente 14,31
  informatiekosten 18,00
  buiten gerechtelijke kosten 60,00
  verschotten 64,50
  btw 27,08
  Onderaan de brief de mooie tekst:
  Mochten wij geen spoedig geen betaling van u ontvangen zullen wij niet schromen, de reeds aangekondigde mededeling, u in rechte te betrekken ten uitvoer te brengen. Voor zover betekening der dagvaarding door gerechtsdeurwaarder Flanderijn nog niet heeft plaatsgevonden, kan uw betaling nog geschiedden en valt deze nog binnen het minnelijke traject.
  Met weer een fluoriserende oranje sticker waarop staat:
  “over 5 werkdagen wordt deze vordering overgedragen aan flanderijn gerechtsdeurwaarders.”
  Zijn er ook andere van jullie met deze dreigementen? En wat hebben jullie daar dan verder van gehoord?

 10. Echt waar helemaal gek word ik van hen.Telefonisch word ik uitgescholden en bedreigd,en nu kreeg ik gisteren met de post van FIAD incasso een brief dat ik per ommegaande een bedrag van 231,22 moest betalen, terwijl de hoofdsom 61,45 euro was?
  Ool onderaan een oranje sticker met de mededeling dat over 5 werkdagen deze vordering overgedragen wordt aan Flanderijn Gerechtsdeurwaarders.
  Wat kan ik nu nog doen?

 11. Flanderijn deurwaarders deden toch niet mee met dit soort oplichtingspraktijken Chris?
  Ik dacht namelijk dat Chris al contact had gezocht met dit deurwaarders bedrijf en het een en ander heeft uitgelegd aan Flanderijn.
  Ikzelf heb nog niet de dreiging gehad van doorverwijzing naar Flanderijn.
  Maar mocht dit gebeuren zal ik ze wijzen op deze site en eens laten googlen naar Kinderfun en Fiad incasso.
  Dit kunt u natuurlijk ook doen!
  Gr.

 12. Ik heb gisteren een mail gestuurd naar Fiad.
  Daar heb ik het gebruikelijke riedeltje ingezet en aangegeven dat ik de dreiging met Flanderijn gerechtsdeurwaarders alleen ter kennisgeving heb aangenomen maar zeker niet onder de indruk ben. Ik heb ze ook gemeld dat zij bij Flanderijn geen zaken hebben lopen en dat ze juridisch zeer zwak staan dus ik een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet zie. En zeker niet ga betalen.
  En ik heb ze natuurlijk netjes gevraagd mij met rust te laten:-)
  Is er een mailadres van kinderfun? Kan op hun site niks vinden?

 13. nog een slachtoffer van kinderfun en Fiad incasso…..
  heb afgelopen zaterdag ook zo’n brief met oranje sticker ontvangen! vanochtend maar eens de telefoon gepakt om verhaal te halen, want mijn verhaal speelt al vanaf 2005! ik had na het ondertekenen van het vodje al spijt en heb de volgende dag de achterkant ingevuld en (hoe dom….) niet aangetekend verstuurd.
  het bedrag werd al gauw afgeschreven tot 2x toe en dat heb ik laten stonneren daarna via de bank de machtiging in laten trekken.
  gebeld met kinderfun, mijn verhaal gedaan en gemeld dat alle toezendingen per ommegaande geretourneerd zouden worden. de pakketten bleven komen..en geretouneerd! in juli 2006 verhuisd, in de loop van 2007 hebben ze me weer gevonden. Wij hebben bij fiad ons dossier opgevraagd(ze zijn verplicht dit te verstrekken)en dit bleek één A-4tje te zijn: kopie van het vodje! We hebben ons rot gelachen en via de fax gemeld dat wat ons betrof ons volgende treffen voor de rechter zou zijn! Vervolgens maanden radiostilte. tot boven vermelde brief. Vanochtend heb ik met de directeur himself gesproken, wat een arrogante kwast, het enige wat er uitkwam was dat zijn tijd wel erg kostbaar was (mijn reactie: laat je werknemers dit soort telefoongesprekken dan voeren) en dat hij nog wel 10000 andere dossiers had (ja, en? dit gaat om mijn dossier) aangegeven dat ik niet van plan ben te betalen(bedrag is inmiddels 288,83). Een grote mond doet erg veel want na 5 minuten erg bijdehand zijn zou hij bij betaling van de helft alles meteen schikken. Hiermee uiteraard niet accoord gegaan. vanmiddag toch eens aan het Googlen gegaan en echt waar, ik wist niet wat me overkwam: zoveel lotgenoten (en ik heb de afgelopen 2 jaar echt niet onder een steen gezeten)! Nu voel ik me niet gauw geintimideerd en ben met hulp van alle berichten die op dit forum staan een laatste brief aan kinderfun én fiad aan het schrijven: Met de melding dat ik echt niet ga betalen en dat ik gang naar de rechter vol vertrouwen tegemoet zie! Ik heb ze tot a.s zaterdag gegeven om de door mij geeiste stukken toe te zenden en anders is er m.i. geen zaak. Ben benieuwd of ik de gang naar de rechter ook echt ga maken…..Het is inmiddels wel een principekwestie, ook als er geld bij moet, wat een horken zeg!

 14. oh ja,
  A uit almere, volgens de kvk in brabant staat kinderfun ingeschreven op het volgende adres
  Spoorstraat 42c
  5451 GB Mill
  heb vanmiddag met kvk gebeld en de mw die ik sprak adviseerde me om in geen geval aan dit bedrijf ook maar iets te betalen. kinderfun is een van de bv’tjes in een holding die ook iets vaags doet in financiele transacties en waar de structuur erg ondoorzichtig is. Zij adviseerde mij zelfs in het geval dat ik gedaagt zou worden een tegenprocedure te starten…ik lust ze inmiddels rauw!

 15. Nou hier dus nog een slachtoffer van kinderparade. Ook ik ben al 3 jaar met die gasten in conflict en ook ik heb afgelopen vrijdag zo’n mooie brief gehad met oranje sticker. Heb vandaag maar weer eens een nette maar boze brief naar Fiad gestuurd want ben er nu echt klaar mee, waar ik in heb gezet dat ze de kosten maar moeten verhalen bij die oplichters dat die al zat hebben verdient aan de gedupeerde.Dus ben benieuwd en het zal mij benieuwen wie als eerste de deurwaarder of rechter zal zien.

 16. Via de mail ontvang ik veel berichten.
  Zo vernam ik in het laatste bericht dat een geduperde een behoorlijke tijd geleden gezwicht is voor de bedreigingen van deze oplichters en een bedrg van rond de 150 Euro heeft voldaan. maar nu (meer dan een jaar later) worden zij opnieuw geconfronteerd met een dreigbrief van Fiad incasso.
  Zoals al eerder aangegeven, als u betaalt dan geeft u aan een gewillig slachtoffer te zijn en blijven ze bij u terugkomen.
  Als het dan toch niets uitmaakt koop dan liever iets leuks voor uw kinderen i.p.v. deze oplichters te belonen voor hun wandaden.
  Vergeet niet uw klacht neer te leggen bij http://consuwijzer.nl zij zijn er voor u namens de overheid, maar kunnen niets zonder uw melding.
  Chris Koeree
  Lelystad

 17. Ik zit al zeker 5 maanden te wachten op een reactie op mijn mail aan Kinderfun en Fiad incassso.
  Nog steeds heb ik niks teruggehad of iets vernomen van ze.
  Nogmaals gebeurt het bij vele dat ze pas na een jaar weer bericht krijgen.
  Mijn volgende brief ligt al klaar in afwachting op een schrijven van hun kant en mijn advocaat is er ook klaar voor!!

 18. Nee hoor, wees maar niet bang, Laatste reactie is laatst binnngekomen mail. voor een allerlaatste reactie van mijn kant moet er wel heel veel gebeuren
  Oh ja, vandaag nog even contact gehad met Flanderijn gerechtsdeurwaarders, Komt bij mij nog steeds als eerlijk bedrijf over en verwacht op kort termijn ook niet anders dus voor een ieder nog even rustig afwachten. Mocht het anders zijn dan vernemen julie dit spoedig.
  Wordt vervolgt
  Chris Koeree
  Lelystad

 19. hallo ik heb ook een aanmaning gehad en als ik niet zou betalen dan komt het voor t gerecht.moet ik nu betalen of niet=
  met vriendelijke groet
  monique heerikhuisen

 20. Monique,
  Niet betalen!! Er zijn meerdere met “deigbrieven” dat ze voor het gerecht moeten verschijnen maar zover is het bij niemand nog gekomen. Ze kijken wel beter uit, hebben geen poot om op de staan.
  Lees eens een en ander door op deze site.

 21. Monique,
  We hebben allemaal leren rekenen
  Kinderfun heeft leren tellen en komt op ruim 10.000 wanbetalers
  Kinderfun is 1 Bedrijf die het niet zo nauw neemt met de Nederlandse wet- en regelgeving
  Kinderparade is 1 Bedrijf die het niet zo nauw neemt met de Nederlandse wet- en regelgeving
  Splendidclub is 1 Bedrijf die het niet zo nauw neemt met de Nederlandse wet- en regelgeving
  Totaal 3 Bedrijven die het niet zo nauw neemt met de Nederlandse wet- en regelgeving.
  Een stuk of tien rechtbanken en laten we uitgaan van een eerlijke verdeling van het aantal gedupeerden bij deze 3 bedrijven is 30.000 gedupeerden, (kan er een duizendje of wat naast zitten).
  Hoe zal een rechtbank reageren?
  Zit een groot percentage van Nederland fout
  Of zijn deze drie bedrijven fout
  Weet u het antwoord?
  Ik wel
  Koop lekker een taartje met de kinderen.
  Geeft een veel beter gevoel.
  Groetjes
  Chris Koeree

 22. hallo
  heb net contact gehad met fiad incasso en gezegd dat ik niet ga betalen, hun gaan wel door met de procedure.
  Kan iemand mij vertellen wat ze daarmee bedoelen?
  groetjes monique

 23. Beste Monique,
  Daarmee bedoelen ze met dreigen en incassobrieven met verhogingen van het bedrag zullen blijven sturen.
  ook zal er een medewerker aan de deur gaan komen met vragen of u werkt ed.
  Laat u zich echter niet intimideren.
  Er is nu door vele mensen een brief ontvangen met dreigement dat ze klaar zijn voor procedure en rechtzaak. Echter is het nog nooit zover gekomen.
  Ook dreigen zij het uit handen te geven aan Flanderijn deurwaarders.
  Echter is Chris daarmee in overleg en ik neem aan dat er geen enkele deurwaarders bedrijf in zee wil gaan met oplichters.
  U zou wel even een aangetekende brief moeten sturen naar FIAD. Daar zij de zelfde werkwijze hebben als Kinderfun. Telefoontjes worden ontkent en normale post word nooit ontvangen.
  Dek uzelf dus in door een aangetekende brief te versturen naar FIAD.
  Op deze site staan diverse voorbeeld brieven die u kunt gebruiken.
  Laat u verder niet bang maken maar verstuur aub wel de aangetekende brief waarin u duidelijk vermeld dat de vordering is omstreden en wordt betwist.
  Hieronder even een voorbeeld brief die door B van der Ent is geplaatst op deze site. U dient wel even uw eigen gegevens ed aan te passen.
  Let er wel op dat u GEEN handtekening plaatst onderaan de brief!!
  Deze oplichters zouden uw handtekening kunnen misbruiken en schromen niet dit ook echt te doen.
  ————————————————
  Fiad BV Incasso
  Postbus 51
  7940 AB Meppel
  Dossier .:
  Geachte heer/mevrouw,
  Naar aanleiding van uw schrijven van 23 mei 2008
  Kan ik u het volgende mededelen.:
  1. de door u gedane vordering is omstreden en wordt betwist,(deze regel zal u inmiddels wel bekend voorkomen)
  2. Kan ik u mededelen dat ik heden morgen aangifte heb gedaan tegen u en uw opdrachtgever.
  3. Bij de Kamer van Koophandel een officiële klacht heb ingediend tegen u en uw opdrachtgever.
  4. Contact heb gehad met de fraude coördinator van de Kamer van Koophandel te Rotterdam en te Meppel ,waarin ik heb vermeld dat het schijnt dat u meerdere bedrijven onderhoud onder het gelijke kvk.nr. zijnde 04054821, de coördinatoren hebben mij verzekerd dat ze u en uw opdrachtgever grondig op wanpraktijken zullen doorgronden.
  5. Een afspraak heb gemaakt aan het Juridisch Loket te Rotterdam, om er zeker van te zijn dat mensen zoals u en uw opdrachtgever hetgeen krijgen waar ze recht op hebben.
  6. Mijn werkgever heb geïnformeerd over de wanpraktijken die u en uw opdrachtgever uitvoeren en de dreigementen die in uw schrijven uit, deze zullen door de interne juridisch adviseur worden onderzocht.
  7. verder zal ook dit schrijven op de diverse sites en forums geplaatst worden,zodat wanneer u deze aangetekende brief niet ontvangt, net zoals u opdrachtgever die overigens nooit post ontvangt mits aangetekend,nog eens rustig kunt nalezen.
  Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd,
  Verblijf ik,
  Met vriendelijke groet,

 24. Even een reactie op de brief die hier als voorbeeld wordt gebruikt. Deze brief mag niet gebruikt worden omdat je je dan doet voorkomen als iemand die alle punten heeft doorlopen.
  Dit komt niet overeen met de werkelijkheid en maakt u net zo’n oplichter als de veroorzakers van uw probleem.
  Ik kom hier later op teug net als op het aangetekend versturen aan Fiad incasso wat niet nodig is omdat zij een email adres hebben. Bij kinderfun en consorte is dit een ander verhaal
  Tot spoedig
  Chris Koeree
  Lelystad

 25. daarom zei ik ook dat de brief aangepast moest worden. Daarintegen is het wel een redelijk voorbeeld. Daar de zin de door u gedane vordering is omstreden en wordt betwist erin hoort te staan. Daarnaast een opsomming van dingen die de schrijver zou hebben of heeft gedaan.
  Het lijkt mij dat iedereen wel weet hoe die de brief naar eigen schrijven kan aanpassen en dient dan ook alleen als een soort voorbeeld.
  Ik neem aan dat niemand de brief op die wijze klakkeloos over zal nemen?
  Ook heb ik gemaild naar FIAD, nog geen tegenreactie ontvangen. Misschien hebben ze deze mail niet ontvangen?
  Ik ga ook niet bellen om te vragen of ze het wel ontvangen hebben. Ik heb een verzendbewijs en kopie ervan bewaard.
  Nogmaals kan het zijn dat FIAD dezelfde smoes erop nahoud dat brieven niet aankomen of mails niet worden ontvangen.
  Daarom is het altijd beter om aangetekend te versturen.
  Niet dat ik zeg dat het MOET…
  Ik vind dat we samen één front moeten vormen en elkaar moeten bijstaan in deze zaak.
  Er zou 1 goede (opzeg) brief moeten komen, waarin gewezen wordt op hun fouten.
  Als eerste is de grootste fout dat zijzelf achterop het roze vodje schrijven dat we niet hoeven te betalen tot de overeenkomst is aangemeld bij KVK te Den bosch!!
  Ikzelf krijg dus nog 2x 23,85 teruggestort inprincipe.

 26. Meneer Haveman,(Fiad BV incasso)
  Stoute Stoute jongen
  Geen stikkertjes meer plakken
  anders krijg je billenkoek
  wordt vervolgt
  Chris Koeree

 27. Hoi,
  Ik heb na zeker zo’n 6 maanen net zo een “dreigbrief” gehad als A. uit Almere.
  Ik gooi die brief bij de rest van het stapeltje. Elke keer als je denkt goh is het nou eindelijk over komen ze weer.
  gaaaap begint nu een beetje saai te worden, vinden jullie niet.
  groet

 28. Beste allemaal,
  Vandaag ook een brief ontvangen met fluoriserende sticker op envelop: Aankondiging Gerechtelijke procedure. Is dit geen smaad?
  De heren achter Kinderfun en Fiad zijn dus bezig een massarechtzitting te organiseren. Wat een stelletje….. Maar goed, ik zal nu toch maar een aangetekende brief sturen met het verzoek om “bewijs”materiaal. Ik heb nl. nooit rekeningen gehad van Kinderfun. De betalingen gingen via machtiging. Die heb ik in augustus 2006 ingetrokken, nadat ik alle ongeopende pakketjes (van 2 maanden) had teruggestuurd. Tot 16 oktober 2007 heb ik nooit meer iets gehoord. En toen begon voor ons dezelfde soap als die iedereen hier op de site meemaakt. Ik ben niet bang, alleen verschrikkelijk kwaad (wat eigenlijk te veel energie kost voor zo’n dom stel).
  Groeten Niekje.

 29. Nogmaals, trek je niets aan van de stikkertjes, deze zijn zo illegaal als het maar kan. En meneer Haverkamp heeft beloofd de stikkertjes niet meer te gebruiken. dus mocht u nog iets met een stikkertje ontvangen? Laat het mij het dan even weten via deze site of rechtstreeks op mail@kinderfun.info.
  Chris Koeree
  Lelystad

 30. Beste Chris,
  Ik denk niet dat een berichtje naar mail@kinderfun.info iets uitmaakt. Ik heb die laatste brief nog eens goed bekeken. De postzegel is gestempeld op 19 juni 2008. De brief heeft als datum 20 juni 2008. Hij is vandaag (20 juni 2008) bij ons bezorgd. Dit noemen ze bij ons op het werk anti-dateren. Goed stom dus.
  Prettig weekend!

 31. Beste Niekje
  mail@kinderfun.info is een mailadres van mij persoonlijk en hoort bij deze site en wordt altijd beantwoord. Ik heb u een mail geprobeert toe te sturen, echter krijg ik hem terug omdat het door u opgegeven mailadres niet klopt. Stuur mij even het juiste mailadres via bovenvermeld mail adres.
  Chris Koeree
  Lelystad

 32. hallo ik had vandaag contact opgenomen met het politie buro ede en die adviseerden mij om geen betaling te doen.ik ben echt blij dat ik niet alleen sta.
  het lullige ervan is dat ik er twee keer ingetrapt ben bij splendidclub en bij kinderfun.en toen de tweede aan de deur kwam zei ik al jaa daat trap ik niet meer in dat zijn oplichters.nee nee mevrouw, dat zijn wij niet. maar ik weet precies wie u bedoelt.en het ergst is ik heb die oplichter gewoon binnengehaald.zijn gewoon broers.te erg voor woorden.
  vandaag ook nog contact gehad met fiad incasso en gevraagd of ze mij contract op konden sturen en dat zou ongeveer een week duren.ik heb ook trouwens aangegeven bij de oplichter aan de deur dat ik het financieel niet breed had en trouwens maar weinig mensen hier in de buurt en dat hij beter in een andere wijk bij mensen aan de deur kon gaan.maar blijkbaar weten ze precies waar ze moeten zijn.

 33. Vandaag is een medewerkster van Fiad (Monique) bij ons langsgeweest. Ze beweert dat we het abonnement bij Kinderfun te laat hebben opgezegd waardoor we nog een kwartaal moesten betalen. Daar was ik het niet mee eens, en inmiddels hebben we die hele briefwisseling (inclusief Flanderijn sticker) ook meegemaakt.
  Ze wou een schikking treffen. Het totaalbedrag van € 300 verlagen naar € 200 te betalen in maandelijkse termijnen. Ik heb haar laten weten dat we haar zullen terugbellen.
  Ze gaf aan dat als we niet ingaan op deze schikking dat de zaak dan voorgeleid wordt.
  Chris, heb jij al een medewerker van Fiad over de vloer gehad?
  En is er al iemand wiens zaak inderdaad is voorgeleid?

 34. Beste Alex
  Alleen al het feit dat men 100 euro van de prijs afdoet geeft al te denken. Is dit een laatste stuiptrekkeng van deze organisaties? of zijn ze werkelijk zo dom?
  Voor die 200 euro zou ik de zaak lekker laten voorgeleiden.
  Je zou dan een primeur hebben met de eerste rechtzaak.
  Mocht het zover komen dan mag je mij contacten en zal ik zeker van de partij zijn. Bovendien ben ik er van overtuigt dat er veel meer zijn die graag deze zitting willen bijwonen. Ook ben ik er van overtuigd dat de media belangstelling heeft voor dit heugelijke feit. Sorry, zat even te dromen. want een echte zaak zal er wel nooit komen. Helaas!!!!!
  Verdere uitwisseling vind plaats op de achtergrond omdat niet alle troeven openbaar uitgespeeld moeten worden.
  Zwijgen is goud

 35. NOU HIER NOG 1 IK KAN WEL JANKEN VIND HET ZO ERG! WAT MOET IK NU DOEN NIET BETALEN?? GEWOON VOOR DE RECHTER LATEN KOMEN? IK WEET ET NIET MAAR VOEL ME ER NIET LEKKER BIJ HOOR!

 36. Zeker niet betalen!!!!!!!
  En niet bang zijn voor zo’n sukkel met een hoop praatjes..
  tegen mij heeft ie ook regelmating aan de telefoon gezegd ‘weet je wel wie ik ben’. Now god zal ie wel niet zijn en hij komt ook vast je kop er niet afhakken dus dan zal et wel meevallen dacht ik zo..

 37. kale: wie heeft dat gezegd tegen je?
  Dhr de directeur van FIAD
  of dhr vlaar van Kinderfun en de rest??
  Want dhr vlaar heeft mij ook proberen te bedreigen whahah.. niet dat ik onder de indruk was en hijzelf was degene die de hoorn erop gooide.. maar goed…
  Ze dreigen gewoon omdat ze dan hopen dat je alsnog overstag gaat…
  enne @ R. J. Knol
  NIETS maar dan ook NIETS gaan betalen… voorkomen doet t toch niet, we hopen al jaren dat er eindelijk dan echt een rechtzaak wordt voorgeleid door FIAD. maar helaas nog nooit gebeurt!
  En waarom niet?
  omdat in eerste instantie Kinderfunenderest, nooit geld had mogen incasseren. Daar komen zij ook zwart op wit meer, lees de achter kant van het roze vodje maar eens… Zolang het niet is aangemeld bij KVK te den bosch, hoeft U niets te betalen.
  Toch incasseren zij geld van uw rekening, en melden niks aan.
  Dat is hun grootste fout en daarmee staan wij allen reuze sterk!
  Daarna gaan ze dreigen met FIAD. Fiad en kinderfun zijn gelinkt aan mekaar en iedereen kan zomaar een incassoburo beginnen.
  De stickers van Flanderijn mogen zij niet gebruiken!
  Dus hebben ze dat in uw geval wel gedaan, wilt u dan een mail sturen aan Chris?
  Bedankt en laat u niet bangmaken!!!

 38. Nogmaals mensen, laat je niet bang maken! Als er een is waarvan ze het bloed wel kunnen drinken dan ben ik het wel.
  Maar ik heb ze gewaarschuwd. gewaarschuwd (2 jaar geleden) dat als ze de strijd met mij aangaan dat ze een zware pijp roken. En zie het resultaat, bij (kinderfun) gaan ze helemaal uit hun dak en zeggen ze dat ze geen tijd hebben voor dat gezeik omdat ze meer dan tienduizend wanbetalers hebben. Laat je dus niets wijs maken. een rechtzaak hi hi 10.000 rechtzaken hi hi hi hi hi kom maar op. Laat het me wel even weten als er een rechtzaak komt. dan gaan we met zijn allen mee. u bent dan toch ook van de partij. Ik in elk geval wel hi hi
  Chris koeree
  Lelystad

 39. Ik zal et als het goed is deze week horen.. vorige week kwam er een brief van binne 5 dagen anders DEURWAARDER (in hoofdletters..oe wat eng)

 40. In mei wordt er gedreigd met een bezoek van een medewerker.
  als ik niet binnen 5 dagen betaal zal deze langskomen.
  Heb nooit iemand gezien en in hun volgende brief schrijven ze dat hun bezoeker geen concrete betalingsregeling met mij heeft kunnen treffen. ze doen hier voorkomen dat ik iemand heb gesproken, maar ik heb NIEMAND GEZIEN EN GESPROKEN.
  Weet iemand overigens wat verschotten zijn dit bedrag wordt ook per rekening hoger, ik ken dit woord niet en besloot het op te zoeken in de dikke van daale, maar ook die kent het niet!!!

 41. Verschotten zijn kostenvergoedingen. Echter, er zijn principe slechts drie soorten kosten die voor vergoeding in aanmerking komen naast de hoofdsom, te weten: rente, buitengerechtelijke kosten en (zeer beperkt) informatiekosten. Informatiekosten zijn de kosten voor de opvraag van je gegevens uit het GBA.
  Echter, de informatiekosten staan al beperkt genoemd en het is in principe een incassobureau niet toegestaan die zomaar op te vragen. Zeker niet als je zelf de gemeente om geheimhouding hebt gevraagd.
  Kortom, de post verschotten is bullshit, en een voorbeeld van de manier waarop FIAD kosten uit de duim zuigt om de som op te drijven. FIAD en Kinderfun vormen een tandem van oplichters die elkaar de bal toespelen.

 42. MarCan,
  Bedankt voor je toelichting, hier hebben we wat aan.
  Dinsdag a.s. heb ik een afspraak met het Juridisch loket om e.e.a. eens haarfijn te laten uitzoeken.
  Verder heb ik nog even gebeld met consuwijzer, echter mogen zij niets zeggen hangende het onderzoek. Wel is duidelijk dat hoe meer klachten zij ontvangen hoe groter de inzet zal zijn. U kunt eventueel naar mijn case nummer 2771415 verwijzen onder naam van Koeree.
  Verder is Kassa van de Vara al vanaf medio februari niet per mail te bereiken (krijg wel een bevestiging van ontvangst) maar geen antwoord. Tros Radar is met vakantie tot september. Maar dit is voor mij nog geen reden om stil te zitten.
  Mijn advies blijft nog steeds niet betalen en ook geen enkele regeling treffen. Laat het maar op een rechtzaak aankomen.
  Even een simpele vergelijking van een ander incassobureau.
  Hoofdsom 101,40
  rente 0,08
  incassokosten 37,00
  Totaal 138,48
  Dit zijn de gevolgen van het niet tijdig betalen van een terechte vordering. Gewoon stom van mezelf. Maar geen enkele reden om bezwaar te maken dus gewoon even slikken.
  Bij Fiad incasso is dit een ander verhaal.
  Meer hierover a.s. dinsdag

 43. Het is weer feest.. de volgende brief is binnen!!
  Betreft: ingebrekestelling
  Het gebruikelijke riedeltje met opsomming van alle
  kosten. Totaal 259,38
  Daaronder:
  bovenvermelde incasso opdracht bevindt zich thans in het stadium waarin er een definitief standpunt ingenomen dient
  te worden t.a.v het vervolgtraject via juridische weg, waarvan de te maken juridische en gerechtelijke kosten op u zullen worden verhaald.
  U kunt een gerechtelijke procedure voorkomen door bla,bla,bla
  binnen 5 dagen over te maken naar bla,bla,bla te Meppel.
  Dit word dus maar weer een briefje terug……. Het door opgevraagde dosssier is nog steeds niet in mijn bezit en ik wil ze even aangeven dat de eventueel juridische en gerechtelijke kosten niet op mij verhaald gaan worden maar dat ze die fijn zelf gaan betalen aangezien ik toch zal winnen.
  Zal ik vast vermeldden dat het druk word in de rechtszaal!!!

 44. Ja A, Almere, meld u maar dat er meerdere mensen met smacht naar een rechtszaak uitkijken!
  Ik denk dat ook veel mensen hun onterecht geincasseerde geld terug willen zien, aangezien kinderfun zelf meld dat er niets tot betalen verplicht is tot overeenkomst is aangemeld bij KVK.
  En dat doen ze dus niet… dus wat nou geld incasseren?
  en dus wat nou herinneringskosten?
  En dus wat nou Invogem?
  En dus wat nou Fiad incasso??
  Geef gewoon iedereen hun geld terug en kap eens met bestaan!!
  (dan zeg ik t laatste nog bescheiden!)

 45. Vandaag heb ik (eindelijk na de derde keer dreigen en nooit komen opdagen) een bezoek ontvangen van een buitendienst medewerkster. Ik heb haar ontvangen bij de voordeur en haar haarfijn uitgelegd dat ik niet en nooit zal betalen en dat het maar voor de rechtbank moet komen. Volgens haar zou dit mij en FIAD heel veel geld kosten maar ik wist van geen wijken!
  Ik ben nu al langer twee jaar bezig met deze oplichters en ik begin het zat te worden. Ik was bijna zeven jaar geleden lid voor mijn dochter (inmiddels 13 jaar) en toen ik na een jaar van ze af wou omdat ze rotzooi stuurde begon het. Na opzegging, twee jaar stilte en een verhuizing na de stilte kwamen de brieven van FIAD binnen.
  Ik begrijp niet dat de overheid en justitie dit maar doooooor laten gaan. Betaal 1 keer geen belasting of een bekeuring en geen zee is te hoog voor justitie om dit in te vorderen. Maar een ‘bedrijf’als kinderparade gaat maar jaren en jaren door. Wat is de boodschap? Licht de hardwerkende belastingbetalende melkkoe maar op!
  Ik heb hoge bloeddruk, ik voelde gewoon hartkloppingen van woede toen de boodschapper van FIAD voor mijn deur stond. Was dit de middeleeuwen geweest dan was het slecht afgelopen met deze brenger van slecht nieuws.
  Maar alle grappen aan de kant, ik betaal niks en ik ben bereid om tot het uiterste te gaan voor mijn recht. Moet ik ze vandaag nog een mailtje sturen na aanleiding van hun bezoekje?

 46. Kinderfun?
  Laat me niet lachen zeg!!
  Vorig jaar werd mijn dochter ook benaderd door hun, het was een proefabonnnement, en ze hoefde alleen de verzendkosten te betalen, en na 3 mnd. zou het automatisch stoppen….jaja
  Dus niet!
  De rekening van 25,00 euro, kwam zelfs nog eerder dan de geleverde rommel..
  Heb deze rekening niet betaald, was het was niet volgens de afspraak…m.a.w. mijn dochter is verkeerd voorgelicht door deze oplichter!
  Nou, telefoontjes van Kinderfun bleven niet uit, ze hadden nog geen betaling ontvangen…..blablabla
  Niet lang daarna kregen we een rekening van 60,85…gevorderd via FIAD..
  Deze heb ik tot 4x toe overgemaakt op het rekeningnr van FIAD…maar tot 4x toe kreeg ik hem terug, uiteraard niet lang daarna met een schrijven van FIAD, en uiteraard verhoogd met belachelijk hoge kosten!
  Mijn dochter heeft toen telefonisch contact gehad met een medewerker van Kinderfun, zij zou het allemaal uitzoeken, en als mijn dochter niks zou horen, was het goed…
  Je raad het al, je hoorde er niks meer van…
  Tot dat er een rekening is de bus viel van 162,17 euro!!
  Toen heb ik maar eens gebeld met FIAD.
  Ik heb toen verteld dat ze het bedrag daar konden steken waar het donker was, waarop de beste man aan de andere kant van de lijn de verbinding verbrak!
  Nu kreeg ik een brief waarin staat dat er nog 1 termijn openstaat…(welk bedrag staat er niet bij)
  Ook schrijven ze dat er een contract is aangegaan met stilzwijgende verlening….maar dit is absoluut niet waar.
  Heb ze een mail gestuurd waarin ik heb gevraagd om het bewijs van inschrijving…en die betaling?
  Die kunnen ze op hun buik schrijven….Stelletje uitbuiters!

 47. Ook mijn dochter nam een proefpakket. De colporteur op straat zei dat het vrijblijvend was voor drie maanden. Ze heeft het daarna voor alle zekerheid keurig opgezegd maar kreeg alsnog weer een rekening van Kinderfun. Deze heeft ze niet betaald. Begin april kreeg ze een brief van Invogem uit Meppel dat ze 60,95 moest betalen. Ik heb toen meteen met hen gebeld en sprak met ene Marjo (haar achternaam wilde ze niet geven). Ik vertelde haar dat mijn dochter had opgezegd waarop zij zei dat ze nog voor drie maanden moest betalen omdat de opzegging te laat was. Ik heb haar toen verteld dat het hier een proefabonnement betrof en dat mijn dochter verder niets meer zou betalen. Als zij het anders zagen dan moesten ze maar met bewijsmateriaal komen. Nu begin juli, drie maanden later, weer een brief gekregen. Ditmaal van Fiad. Meteen weer gebeld. Deze keer ene Yvon aan de lijn gekregen. Ik heb haar meteen gezegd dat ze maar een dagvaarding voor de rechtbank moesten sturen en dat er verder niets meer betaald zal worden. Ik werd door haar meteen doorverbonden met de heer Haveman. Hij zei dat er gewoon betaald moest worden en als dit niet gebeurde hij de incassoprocedure verder zou laten gaam met nog meer kosten. Ik heb hem gezegd dat er niets meer getaald gaat worden en dat hij maar een deurwaarder of een dagvaarding voor de rechter moet sturen. Ik zou er zeker nog van horen aldus de heer Haveman. Wij wachten af…..

 48. Kijk,
  En daar ligt het probleem, ze ‘zeggen’ dat het gaat om een proef-abonnement van 3 mnd, en dat het daarna klaar is…
  Ze liegen alles aan elkaar, en bestoken argeloze burgers met dreigbrieven enz…
  Heb vandaag contact gehad met een dame van Consuwijzer, en ze vertelde me dat Kinderfun het bewijs van inschrijving moet overleggen…daar wacht ik dan maar op.
  En waarschijnlijk zal ik dan gewoon de kosten van het proefabonnement moeten betalen, dit bedroeg 7,95 euro.
  Ik ben niet bang voor Kinderfun en consorten, want als we allemaal de strijd aangaan met deze profiteur’s, dan zullen ze verliezen…..zoveel mensen met soortgelijke ervaringen, dan kan geen toeval zijn!

 49. Jolanda,
  Je hoeft NIKS te betalen zolang Kinderfun niets aanmeld bij KVK.
  Dit zeggen zij zelf ook achterop het roze vodje.
  Daarop zetten zijzelf dat u tot niets te betalen verplicht ben tot het aangemeld is bij KVK!!
  Dus zij schrijven ten onrechte geld van uw rekening!
  Zolang zij niks aanmelden hoeft u niks te betalen. Zijn hun eigen woorden en daar houden wij hun aan.
  Dus ten onrechte Invogem en Fiad en herinneringskosten ed.
  Zij weten dat ze fout bezig zijn en het zal mij dan ook niks verbazen als de roze vodjes zsm aangepast zullen worden door Kinderfun.
  Nogmaals u bent niet tot betalen verplicht, zijn hun eigen regels en bij KVK melden zij niks aan.
  KVK is bezig met een onderzoek, consuwijzer is bezig met een onderzoek en Hart van Nederland is bezig.
  Hopelijk vallen ze snel publiekelijk door de mand, en zullen ze failliet gaan en in de gaten worden gehouden mochten ze weer een oplichtersbedrijfje opstarten. Want inmiddels hebben zij, kinderfun, kinderparade, splendid, deweet en wie weet nog meer als bedrijfje die er dezelfde handelswijze op na houden.
  Mega oplichters dus!
  Dus u hoeft geen proefabonnement of ook maar 1 cent te betalen.
  Zij horen u het geld terug te geven dat u inprincipe al betaald heeft!

 50. Maluku,
  Ze boeken geen geld af van mijn rekening, want mijn reknr. hebben ze niet!!
  Ik weet ook wel dat ze zichzelf in de vingers snijden, want ze boeken zelf het gestortte bedrag aan hun (FIAD) terug…..lang leve internetbankieren!
  Maar ik wil mezelf wel zo goed mogelijk indekken tegen deze gluiperd’s….je weet nooit hoe een koe een haas vangt…
  Nou, ik verwacht vandaag wel ‘post’ van FIAD, ben benieuwd of ze mijn vraag zullen honoreren..
  En even voor de duidelijkheid, ik heb nog nooit geen cent betaald aan Kinderfun?FIAD…..

 51. Nou wij dus wel helaas… 2x 23,85 via incasso
  En volgens hun staat er nog 1 maand termijn open van 23,85, dat is inmiddels bij FIAD al opgelopen tot 159,59.
  Heb paar maanden terug een mooie mail naar Fiad gestuurd en heb niks meer vernomen.
  Is dat misschien omdat ik geschreven heb geen post meer van ze wens te ontvangen whahahahaa

 52. Ik ben dus de dochter van C.Kats en ik ben echt klaar met kinderfun.
  Ook ik ben al een jaar bezig bij hun.
  Ik was met mijn moeder aan het winkelen toen hun verkoper op mij af kwam. Ik heb toen nog duidelijk aan die man gevraagt of ik niets op hoefde te zeggen en hij beloofde me dat het na drie maanden gewoon afgelopen zou zijn…
  Maar nog geen maand later werd de eerste termijn van rond de 25 euro al van mijn rekening afgeschreven en heb toen direct bij mijn bank de incasso’s van hun stop laten zetten!
  Vervolgens heb ik met kinderfun gebeld en te horen gekregen dat als ik een brief zou sturen met opzegging dat het allemaal geregeld zou zijn.
  Ik was toen al redelijk pissig omdat ze het lef hadden gehad zomaar geld van mijn rekening af te schrijven en was dus niet al te vriendelijk aan de telefoon.
  De man aan de telefoon bleef volhouden dat ze meer dan 10.000 tevreden klanten hadden en dat ik een uitzondering was met klachten! Maar dat is dus blijkbaar niet zo als ik het hier zo lees.
  Mijn vader heeft deze site gevonden en mij aangeraden niets te betalen.
  Ik hoop echt dat het in de media gaat komen want de manier waarop zij aan hun geld komen is gewoon schandalig!!

 53. Ook wij hebben last van Fiad en consorten. Eerste brief binnen gekregen. Aangetekende brief teruggestuurd dat we al lange tijd geleden hebben hebben opgezegd. Daarna tweede brief gekregen waarin stond dat ze verder gingen met de procedure. Zal ik hier nog verder op reageren of beter helemaal niet meer?

 54. Goh, ik vond het al zo stil……ja hoor, brief nr zoveel viel vandaag op de mat!
  Uiteraard met het verzoek om te betalen, maar schijnbaar kunnen ze niet begrijpend lezen bij Fiad & Co, want de zgn. overeenkomst heb ik nog niet mogen ontvangen….sterker nog, ik kreeg helemaal geen reactie….wat jammer zeg!!
  Maar nu moeten we binnen 5 dagen betalen, want anders komen ze wel even langs, en dat kost 35,70 extra!!
  Zolang Fiad & Co niet geven waar ik om vraag, kunnen ze hoog en laag springen!!

 55. Jolanda,
  Stilte voor de storm zullen we maar zeggen.
  Dezelfde brief die je naar Fiad hebt gestuurd opnieuw per mail naar hun toesturen en voor zover nog niet gedaan een termijn stellen van veertien dagen.
  Pas de brief aan in de koptekst door te verwijzen naar de brief die je van Fiad incasso hebt ontvangen.
  Voorbeeld:
  In reactie op uw schrijven d.d. …… en met verwijzing naar bijgevoegde brief die ik u op .. .. 2008 heb toegezonden deel ik u mede nog steeds in afwachting te zijn van de door mij opgevraagde stukken.
  U zult begrijpen dat ik zonder deze stukken onmogelijk kan reageren op uw verzoek. Ik geef u alsnog veertien dagen de gelegenheid om mij de verzochte stukken te doen toekomen.
  Mocht ik na veertien dagen nog geen reactie van u hebben ontvangen dan ga ik er vanuit dat u geen belang meer stelt in deze zaak en ga ik over tot het afsluiten van deze zaak.
  Hoogachtend,
  …………….. …………
  Deze brief is elektronisch vervaardigd en u digitaal toegezonden.
  Hierdoor is de brief niet ondertekend (kleine tekst)

 56. Zo, geregeld!
  En nu maar wachten op de volgende stompzinnige brief of op een ‘gezellig’ huisbezoekje van Fiad & Co.
  Zouden ze maar eens het ‘lef’ hebben om iemand voor de Rechter te slepen, maar dat doen ze niet!
  Beetje welwillende burgers een zgn. proefabonnement aansmeren waar je nooit meer vanaf komt!!
  Stelletje &^*%$^!!

 57. Dames en heren,
  U kunt de boodschapper van het slechte nieuws toch niet kwalijk nemen dat er slecht nieus is? Als u om welke reden dan ook, wordt benaderd door een incassobureau, dan betekent dit in de regel dat er een betalingsprobleem is. Het incassobureau bemiddelt voor de opdrachtgever en benadert u om het betalingsprobleem op te lossen. U heeft het dan eigenlijk zelf al te ver laten komen, maar u kunt de bemiddelaar in deze dan toch niet uitmaken voor oplichter? Dat is niet correct en is min of meer beledigend naar degene die tracht te bemiddelen, in dit geval het incassobureau. Beste mensen, accepteer het verlies of ga desnoods met een aannemelijk verhaal naar de rechter, maar ga de mensen van het incassobureau, die ook maar gewoon hun werk doen, niet uitmaken voor oplichters of soortgelijke termen, dat is onacceptabel. Ik hoop, dat u allen tot een goede en bevredigende oplossing komt voor uw betalingsprobleem en laat bovenal het gezonde verstand zegevieren.

 58. Ben, weet je wel waar het over gaat? Heb je wel alles gelezen?
  Zo ja, dan snap ik niet dat je zoiets hier zet.
  Die zogenaamde incassobureau is een onderdeel van hunzelf!
  Zucht ik snap dit soort mensen niet.
  Ik heb nu gemerkt dat ik zo om de 3 maanden weer een nieuwe brief van ze krijg. Heb nu een hele stapel. Het bedrag gaat intussentijd niet meer omhoog en of er iemand is langsgekomen…. Ehm nou nee, of het moet overdag zijn geweest, wanneer ik wel mijn legale werk aan het doen ben.
  Ik betaal niets, maar wordt er wel een beetje moe van.

 59. Beste Ben,ben jij toevallig de persoon die voor onze “vrienden”ons lastig valt?Zoniet dan heb je denk ik geen recht van spreken.

 60. Beste Ben,
  Ik ben blij dat er nu ook eens iemand partij kiest voor de partij waarvan ik vind dat zij onder de catagorie bedrijven vallen die het niet zo nauw nemen met de Nederlandse wet- en regelgeving. Aangezien u doet voorkomen niet bekend te zijn met dit bedrijf (hetgeen ik ernstig in twijfel trek) kan ik u heel veel vertellen over Fiad incasso. Maar enerzijds vind u voldoende informatie op deze en andere sites, tewijl anderzijds ik er stellig van overtuigd ben dat u veel meer weet dan u doet voorkomen.
  Misschien is het verstandig als u gewoon verteld wie u bent en met welk doe u hier uw mening naar buiten brengt.
  Ik zeg ook niet dat ik Ben of Chris heet, maar gewoon Chris Koeree uit Lelystad.
  En zoals u ziet mag u hier gerust uw mening geven, want vrijheid van meningsuiting is een regel voor iedereen, ook voor de tegenpartij.
  Chris Koeree

 61. Ben,
  Ik snap je standpunt. FIAD houdt er echter een aantal onacceptabele praktijken op na. Naast de buitensporig hoge berekening van incassokosten gaan ze niet op inhoudelijke verweren in, maar blijven ze mensen lastig vallen met aanmaningen, ook als ze aangeven desnoods naar de rechter te stappen. Daarbij maakten ze gebruik van oneigelijke dreigementen zoals dreigen met beslag of faillissement, of dreigen een deurwaarder in te schakelen die zelf van niets weet. Kijk zelf de correspondentie tussen Chris en FIAD maar eens na.
  Daarbij spreek je ook van bemiddeling. Een incassobureau bemiddelt echter niet maar eist betaling uit naam van de klant. Mocht er een conflict achter zitten dan zal een incassobureau heus niet bemiddelen, maar gewoon de opdracht uitvoeren. Bij een incassobureau is eerder sprake van vertegenwoordiging.
  Wel kan ik meegaan in je standpunt dat incassomedewerkers fatsoenlijk te woord gestaan moeten worden. Zij doen slechts hun werk en hebben zoals iedereen recht op een fatsoenlijke bejegening. Mocht een medewerker aan de telefoon of aan de deur onbeleefd worden, dan kan je gewoon het gesprek beeindigen of de medewerker netjes verzoeken weg te gaan.

 62. Ik lees net dat er al mensen zijn die bezoek gehad hebben, wat jammer ik verheug me er zo zeer op, na 2 jaar nog steeds niemand gezien.
  Als iemand daadwerkelijk voor de rechter moet verschijnen, mail me alsjeblief dirk at dirkdesign punt nl.
  Ik regel het vervoer wel 🙂
  En verder NIET BETALEN !!!!

 63. Hallo Chris en de andere lezers,
  ik ben er zelf ook ‘ingestonken’ afgelopen zaterdag in het winkelcentrum ‘De Bogaard’ In Rijswijk ZH. Onder de mom van een proefabbonnement en je zou gebeld worden of je door wilt gaan. Dus ‘ze’ zijn nog steeds bezig met dit soort praktijken! Pas op!

 64. Als u een reactie achterlaat dan komt het mailadres alleen bij de moderator terecht. Vaak reageer ik dan persoonlijk, echter blijkt niet iedereen een correct mailadres op te geven. In dat geval moet ik mij beperken tot openbare reactie, hetgeen beperkingen met zich mee brengt. In zo’n geval kunt u beter geen mailadres achter laten. Buiten de site kunt u mij natuurlijk ook persoonlijk vragen stellen via mail@consuhulp.nl of mail@kinderfun.info
  Voor Andre, kopie maken van het papiertje, kopie invullen, begeleidend schrijven toevoegen waarin je aangeeft ook af te zien van het proefabonement, opsturen (eventueel aangetekend met bewijs van terpost bezorging)en hierna je bankrekening goed in de gaten houden.
  Chris Koeree

 65. Vandaag weer een brief in de bus(Aankondiging Gerechtelijke procedure)in het rood op de envelop..
  In de brief weer het standaard verhaal alleen niet meer met een sticker van flanderijn maar gewoon een rode sticker met over 5 dagen…enz.
  Ach ja dan zulle we maar eens niet betalen dacht ik zo..kijken wat er gebeurt .

 66. Ha die Kale
  Even een stukje taalkundigheid
  Welke talen kennen we hier in Nederland?
  Turks Frans Duits Engels Marokaans Pools enz. enz.
  Maar er is een taal die we niet kennen
  Belgisch Flaams omdat dat begint met BE ook de belgische sites
  eindigen op ***.BE Zet je dit voor Talen dan staat er
  Juist ja Betalelen
  En die taal kennen we niet meer

 67. Fiad BV Incasso
  Postbus 51
  7940 AB Meppel
  Hoogvliet 07 september 2008
  Dossier .: 614243
  Geachte heer/mevrouw,
  In mijn eerder schrijven aan uw adres heb ik reeds aangegeven dat ik in geen geval bereid ben om tot betaling over te gaan,
  Verder viel mij op dat er in uw schrijven van 19 augustus 2008 ,vertragingsrente wordt berekend,misschien kunt u mij verduidelijken wat dit inhoudt?
  Ik heb u namelijk op 26 mei aangetekend een verweer toegestuurd waar op na bijna twee maanden een reactie volgt, vooraf gegaan aan een telefoongesprek waar in u mij vraagt wat mijn verweer ook alweer was.(om dat het u te veel moeite koste het bestand te openen, dit duurde volgens u zeven minuten!)
  Dit betuigd van enige laksheid of ondeskundigheid in uw vak!
  Voor wat betreft u schrijven van 5 September 2008 kan ik kort en bondig zijn,bespaar u buitendienstmedewerker de moeite van een lange rit ik heb die meneer niets te melden,
  Het moment dat wij elkaar ontmoeten zal samen met een hele hoop gedupeerde zijn in een rechtbank naar uw keuze, ik verzoek u dus ook een dergelijke afspraak te gaan plannen.
  Stuurt u mij dus ook geen brieven meer tot die uitnodiging!
  —————————————————————-

 68. Vanochtend opeens gebeld door een incassobureau genaamd Fiad, en dat er namens Kinderparade een vordering openstaat. En of ik die maar wil betalen. Pardon?
  Effe googlen, en voila: dan kom je op dit soort sites. Fijn.
  Er zou een contract afgesloten zijn met Kinderparade in 2006, en e zou nog een vordering openstaan, er zouden 13 brieven zijn verstuurd en ze hebben 14 juli voor mijn deur gestaan (maar toen was ik op vakantie). Dus. En nu gaat de zaak naar de rechter (want ik heb de hoorn er op geflikkerd, ik had nu al genoeg keren gehoord dat ze al 13 brieven hadden gestuurd, en dat wij maar niet reageerden, en op mijn vraag om dan de boel maar op te sturen omdat ik wil zien WAT er precies allemaal is verstuurd kon geen antwoord komen).
  Afijn, staat die aanbieding van die lift naar de rechtbank nog?
  Groeten, Marc.

 69. geachte fiad en kinderparade,
  via deze weg geef ik u te kennen dat ik geen stilzwijgend contract heb en deze in mei 2007 op heb gezegd.
  Dit door u is schiftelijk bevestigd.
  Nu zegt u dat ik medio sebtember 2008 dat ik nog steeds een stilzwijgend contract heb wat heel vreemd is n.a.v uw schrijven
  van hierboven.
  Daar ik geen verstand heb van de wet lijkt een contract zonder mijn medeweten valsheid in geschriften art.226 burgelijk wetboek.
  Daarbij komt nog bij dat u van mij een bedrag vraag waarvan ik niet meer lid ben van uw club (zie boven data),dat volgens
  het wetboek van strafrecht art.326 reikt naar oplichting.
  eerstvolgen van uw schrijven zal er maatregelen getroffen worden
  Mr van Vliet

 70. Hallo,
  Ik heb net een meneer van Fiad incasso aan de deur gehad!!!
  De ratten….. Ik zag al aan z,n mapje waar hij van was en m,n bloed begon direct te koken.
  Jammer zo,n end rijden voor janl*l.
  Hij las voor de deur mijn schrijven dat ik op gerechtelijke stappen wacht en droop af.
  Ik betaal nevernooitniet!!!

 71. Hmm helaas heef mijn vrouw vandaag zich laten inpakken door zo’n glijer. Heeft iemand een adres van deze twee partijen. Laat ik het zo stellen “eens komen ze de verkeerde tegen” Ik ga niet zitten afwachten en lange procedures aangaan. Ik zal ze gewoon iets duidelijk maken en dat hij beter een ander kan gaan lastig vallen.
  Vandaag nog gaat er een aangetekende brief de deur uit en dat ik wens geen gebruik te maken van hun diensten. indien hier geen gehoor aan wordt gegeven zijn de consequenties voor hun zelf en dan moeten ze ook niet “piepen”
  met vriendelijke groet,
  Michael

 72. Hallo,
  Kreeg een par dagen geleden telefoon.
  Een hele aardige jongen wist mij te vertellen dat ik kinderen onder de 13 jr. heb.
  Ja, klopt.
  Of ik interesse had in een leuke aanbieding??
  Nou, nee…
  Toen hij vroeg waarom niet heb ik hem even uitgelegd dat ik niet gediend ben van zulke actie’s, waarop hij me wist te vertellen dat hun toch een heel ander bedrijf zijn…..jaja..
  Dus als ze je niet aanspreken in de stad, dan proberen ze het wel telefonisch…
  Ik kreeg heel sterk de indruk dat het 1 pot nat is.

 73. En ja hoor!! Daar waren ze weer!
  Vandaag ging ik met mijn zoontje naar legoworld in Zwolle, we kwamen de trein uit en daar stond een meisje met het mooie boekje om te vragen of wij een proefpakker met o.a. producten van nick junior en zeppelin wilde!
  Maar dit keer onder de naam kids fun als ik me niet vergis. Wel ook weer precies hetzelfde papiertje als waar ik de vorige keer in ben gestonken.
  Is het mogenlijk dat ze nu weer een andere naam hebben?

 74. Was begin oktober bij een concert van K3 en daar stonden ze. Had er nog nooit van gehoord en ben er echt met open ogen in gestonken. Eenmaal thuis lees ik dat roze briefje nog es goed en ja hoor: Mondelinge afspraken zijn ongeldig. Balen natuurlijk. Gooi morgen de opzegbrief (aangetekend) op de bus en hoop dat ik dan van die ellende af ben. Voel me echt zooo stom….
  Heb trouwens nog niks ontvangen

 75. ik snap niet waarom jullie je allemaal zo druk maken,
  ten eerste krijgen de kinderen gewoon een leuk pakket thuis, mijn kinderen hebben het al 3 jaar.
  vind je het niet leuk, stuur je het kopietje gewoon terug dan stop je er na 3 maanden mee, maar je moet natuurlijk wel betalen!!
  zoals dat overal moet waar je iets koopt.
  iedereen die zo zit te klagen heeft zelf getekend en jullie zijn allemaal volwassen, dus gedraag je niet als kinderen, altijd de schuld bij anderen leggen.
  als het niet word beeindigt als je het formulier op tijd hebt opgezegd is dat een kwalijke zaak.
  maar voor iedereen die dat niet heeft gedaan en nu wel zit te zeuren raad ik aan om je schulden te betalen dan verarm je niet.
  en voortaan na te denken over wat je doet of je die 8 euro wel echt kan missen.
  vriendelijke groet een tevreden klant

 76. Hallo EERLIJK IS EERLIJK
  Gefeliciteerd man
  U bent de eerste die zich niet belazert voelt.
  En het is niet aan mij om daar een mening over te geven.
  Maar laten we het simpel houden. Er zijn tienduizenden gedupeerden die zich wel belazert voelen. Er is aandacht aan besteed door Kassa van de Vara. Er zijn tientallen websites met duizenden gedupeerden bezoekers die er schande over spreken. En u bent de enige die er anders over denkt.
  Ach ja, zoals ik al zei, ik zal U niet beoordelen. dat laat ik wel aan de duizenden gedupeerden over.
  Maar waar praat u trouwens over, als je gewoon betaalt dan heb je niets te maken met hetgeen er daarna gebeurt. Op dat moment kom je er pas achter dat je met Bedrijven die het niet zo nauw nemen met de Nederlandse wet- en regelgeving van doen hebt.
  Maar zullen we daar de rechter maar over laten beslissen. Als ze tenminste durven. Het zal mij benieuwen of de rechter al die tienduizenden zal veroordelen of dat het misschien toch wel aan Kinderfun. Kinderparade, Splendidclub of Fiad incasso ligt.
  Het zal mij benieuwen.
  Chris koeree (gewoon mijn eigen naam)wel zo eerlijk EERLIJK is EERLIJK
  Lelystad

 77. Hallo Eerlijk is Eerlijk,
  Alleen maar goed om eens de andere kant van het verhaal te horen. Persoonlijk volgt ik dit verhaal al een tijdje en was het aanvankelijk met je eens. Wie ergens voor tekent heeft een afspraak, en belofte maakt schuld.
  Ook ben ik zelf wel eens in een dergelijke truc gestonken en ken anderen wie het ook is overkomen: er wordt gewoon gelogen door de verkopers. ‘Zit ik echt niet aan een stilzwijgend verlengd abonnement vast?’ ‘Nee hoor, wij sturen u een brief als uw abonnement bijna afloopt’. De brief krijg je niet en je merkt pas dat je erin gestonken bent als ze geld van je rekening blijven afschrijven. Maar ook toen dacht ik nog: ja sommige verkopers zijn misschien opdringerig of liegen, maar dat ligt aan die personen, niet aan het bedrijf.
  Toen het verhaal zich verder ontwikkelde kreeg ik toch een vervelend gevoel, met name toen ik de uitermate onprofessioneel ogende brieven van FIAD zag, alsmede de roze papiertjes. De verkopers misleiden de consumenten opzettelijk en worden hoogstwaarschijnlijk geinstrueerd dit te doen. FIAD doet er met belachelijke incassokosten en dito dreigementen nog een schep bovenop. De producten daar kan ik niet over oordelen maar deze manier van klantenwerven kan m.i. echt niet. In ieder geval is het goed om te zien dat er ook tevreden klanten zijn.
  Overigens heeft TROS Radar een dossier geopejnd over incassokosten: http://www.trosradar.nl/index.php?id=920 Ook de mensen die ‘zaken’ doen met FIAD zouden hun verhaal hier kwijt kunnen. Zal meneer Haveman of Haverkamp of hoe hij ook mag heten ook naar de politie gaan als hij in de uitzending genoemd wordt?

 78. Deze reactie is aangpast omdat de naam Lizet bij het bericht er boven hoort. De naam van de schrijver staat onder de reactie. Dus Lizet is vervangen door Eerlijk is Eerlijk.
  Hoi Eerlijk is Eerlijk, hoe is het daar in Meppel? Heb ik jou toen aan de telefoon gehad?
  Als jij tevreden bent met de pakketjes die ze sturen voor niet 8 euro maar 25 euro, dan stel je geen hoge eisen. Of is de service in de tussentijd verbeterd? Wij kregen namelijk troep toegestuurd die de verzendkosten niet eens waard was!
  Wij hebben alles netjes betaald, maar na opzegging blijkt er “opeens” nog een bedrag open te staan. ???
  Nou ja, mijn verhaal is bekend. Zie ik je in de rechtzaal, samen met dhr Haveman? Ik hoor het wel.

 79. Onderstaande brief heb ik 4,5 maand geleden aangetekend naar zówel Kinderfun als Fiad incasso gestuurd. De in de brief opgeeisde stukken heb ik nooit ontvangen (niet dat ik daar op rekende) en voor de rest ook geen taal of teken! Misschien dat ik nu dan ook binnenkort een bezoekje of zelfs een dagvaarding tegemoet kan zien.. ben benieuwd! Oh, wie denkt stukken uit deze brief te kunnen gebruiken voor zijn eigen correspondentie met deze lekkere jongens: ga gerust je gang!
  Aan directie Kinderfun b.v.,
  Via deze aangetekende brief reageer ik voor de laatste keer op de door u gestarte procedure om een bedrag van €60,85 en bijkomende kosten op mij te vorderen via Fiad incasso te Meppel.
  Daar het in deze kwestie gaat om een verkoop waarop de colportagewet van toepassing is, (het totaalbedrag is immers groter dan €34, – en opdelen van dit bedrag is volgens de wet, waaraan u zich naar ik aanneem toch aan houdt, ten strengste verboden!) moet deze ‘overeenkomst’ ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Voor een overeenkomst is immers de handtekening nodig van twee partijen. Bij deze EIS ik van u dat u mij deze ingeschreven overeenkomst met dagtekenstempel van de betreffende KvK voor 21 juni 2008 doet toekomen. Wanneer u dit nalaat is er dus geen sprake van een overeenkomst en kan er helemaal geen sprake zijn van een vordering!
  Daarnaast speelt de kwestie dat voor een betaling een dienst geleverd moet worden. Ik heb niet op vrijwillige basis producten van u ontvangen, daar er gebruik is gemaakt van de mogelijkheid om aankopen via colportage binnen 8 werkdagen te annuleren(de zgn. afkoelingsperiode). Helaas lijkt er in uw bedrijf binnenkomende post spoorloos te verdwijnen. Alle producten die toch aan mij geleverd werden, zijn per ommegaande retour gestuurd. Dat dit binnen uw bedrijf blijkbaar niet geregistreerd wordt kunt u mij niet aanrekenen.
  Ook vind ik het zeer kwalijk dat het door u ingeschakelde incassobureau mij blijft bestoken met brieven waarin steeds hogere bijkomende kosten vermeld worden, terwijl er door mij maanden geleden middels een fax duidelijk is gemaakt, dat wat mij betrof de volgende stap die naar de rechter zou zijn! Na maanden radiostilte krijg ik wederom een brief met nóg hogere kosten die niet in lijn liggen met de wettelijk toegestane kosten die een incassobureau in rekening mag brengen en ein-de-lijk de melding dat de vordering overgedragen gaat worden. De vordering had meteen na mijn verzoek daartoe overgedragen moet worden! Het afhandelen door Fiad van dit soort zaken op deze manier neigt naar rechtssysteemfraude.
  Het melden van bovenstaande zaken lijkt mij zinvol daar de contacten tussen Kinderfun B.V. en Fiad Incasso verder gaan dan zakelijkerwijs noodzakelijk is.
  Uit bovenstaande kunt u duidelijk opmaken dat ik geenszins van plan ben het bedrag van €60,85 én de bijkomende kosten aan u of aan het u welbekende Fiad incasso te voldoen, daar deze vordering omstreden is en betwist wordt. U kunt zich in bovenstaande schikken en anders zie ik de gang naar de rechter vol vertrouwen tegemoet.
  Aafje

 80. Hallo,
  Ik liep vanmiddag in de stad met mijn zoontje en werd door een aardige meid aangesproken. Ze hebben een geweldige actie van Kinderfun met knutselpakketten. Ik ben hier op ingegaan, maar nu ik de reacties lees heb ik een heel naar gevoel hierbij. Zou ik er nog vanaf kunnen? Ik zou eind april het eerste pakket kunnen verwachten, maar ik geloof dat ik er nog liever vandaag van af ben dan morgen.
  groeten K.

 81. Hallo,
  Heb net bezoek gehad van meneer Haveman zelf. Die stond aan de deur toen ik met mijn dochtertje van 4 van school af kwam. Voor alweer de allerlaatste schikking. Heb een jaar geleden al aangegeven dat ik een rechtzaak wilde maar ze blijven maar brieven sturen en aan de deur komen. Maar naar de rechter gaan doen ze schijnbaar niet. Heb het helemaal gehad met Fiad incasso. Ben benieuwd hoelang het nu weer duurd voor de volgende brief, want ze schrijven meestal in hun brieven na 5 dagen gaan we naar de rechtbank of iets dergelijks, maar dan duurt het weer maanden voordat ik iets hoor. En dan weer zo’n brief maar geen rechtzaak. Het wordt tijd dat ze er bij de overheid eens iets aan zo’n bedrijven zouden doen.
  Anne

 82. Hallo,ik heb vorige week een bezoekje gehad maar ik was helaas niet thuis.Afgelopen week belde meneer Haveman mij op om het en een ander op te lossen want hij had toch wel begrepen dat ik het met alles niet eens was.Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik uitkeek naar de rechtzaak toen hij zei dat we er samen toch niet uit zouden komen.Ben benieuwd!

 83. Hallo iedereen,
  ik ben 19 jaar en het was geen probleem, ik moest alleen maar opschrijven dat ik 11 was en dan werd ook mij maximaal 3x zo’n doos toegestuurd voor slechts de verzendkosten, daarna zou het stoppen. Echter heb ik duidelijk gezegd dat ik een accept-giro thuis wilde en GEEN automatische incasso. Geen probleem, volgens de verkoper. Ze waren trouwens van Jetix en het zouden echte kwaliteit knutseldozen zijn. Vorige week zag ik dat er door kinderfun (geen jetix!) 26,85 was afgeschreven. Na wat googlen zag ik dat kinderfun waarschijnlijk die Jetixmensen moesten zijn, dus toen vertrouwde ik het niet en heb ik het geld terug laten storten en ze laten blokkeren. Tot ik vandaag een brief kreeg met dat het geld dus nog openstaat en blablabla. Zou ik ze gewoon nu moeten negeren? Iig schrijf ik morgen mijn ‘opzegbrief’ en hoop ik dat het over is. Het enige probleem is dat ik dat stomme briefje kwijt ben dat ze me gaven, dat kopiegeval. Kan iemand mij exact vertellen wat erop stond? Maar is het wel geldig in mijn geval, omdat het in principe is getekend door fictief meisje van 11 jaar dat toevallig mijn naam en adres heeft?
  Groetjes,
  Landa

 84. Hallo Allemaal,
  Enkele weken geleden werd ik bij het winkelcentrum staande gehouden door een meneer van Kinderfun. Hij vertelde mij dat zij samen werkte met Jetix en vroeg mij of ik gebruik wilde maken van een proefactie van 3 maanden.
  Mijn zoon is vorige week 1 geworden en hij vertelde mij dat ze leuke SPEELGOED pakketten hadden voor hem. De pakketten zouden een waarde hebben van € 20,00. Ik hoefde alleen een paar euro voor de bezorging te betalen. Als ik het 1e pakket niet leuk vond en geen pakketten meer wilde hoefde ik dit alleen aan hen door te geven zodat ze zouden stoppen en mijn gegevens zouden verwijderen. Ik wees hem nog op de € 8,95 die op het briefje stond en volgens hem goldt dat niet voor mij omdat ik meedeed aan een ‘proefactie’en het zou een paar euro zijn.
  Nu kreeg ik vandaag een dvd in de brievenbus, 1 dvd! De dvd is uit het jaar 2003… Mijn zoontje van 1 kijkt nog helemaal geen dvd’s, hij vindt alleen het babytje van de teletubbies interessant! (had meneer ook gezegd, teletubbies tweenies etc…)
  Ik heb direct gebeld en kreeg te horen dat dit het was, ik zit eraan vast omdat ik zelf getekend heb, ook al zijn mij andere dingen verteld. Hij zei dat de medewerkers dit zelf verkopen en hij weet dus wat ze zeggen…..
  Ik heb direct het afgeschreven bedrg gestorneerd en ga vanmiddag een klachtenbrief schrijven.
  Ik moet zeggen dat ik erg ben geschrokken toen ik de naam Kinderfun ging googgelen. Normaal doe ik nooit aan dit soort dingen mee en nu toevallig wel……:(
  Heeft iemand misschien nog een tip?
  Bedankt alvast.

 85. Hey Helen,
  Was dat toevallig ook in Hoogvliet?
  Iig heb ik vandaag ook een pakket gekregen… 3 boekjes die door de brievenbus zijn gegooid in een plastic wrapping, ook boekjes gedateerd uit 2003. De verzendkosten voor zoiets zijn max 2,50 en echt geen 8,95. Maar goed, ik stuur het pakketje terug, ongeopend en ik laat het aantekenen. Daarbij stuur ik een briefje met dat ik dit niet heb besteld en graag uit het bestand gehaald wil worden. Als wij met elkaar in de rechtbank tegen dit bedrijf gaan vechten winnen wij geheid. Na al die jaren moet dit gewoon stoppen, wie denken ze wel niet dat ze zijn!

 86. ik kreeg te horen dat er voor mijn dochter boeken van carry slee tussen zouden zitten.
  nu vond mijn dochter de boekjes wel leuk, en zal mijn zoontje de andere ook ooit wel leuk vinden, maar in het kader van bezuinigingen wil ik het toch opzeggen.
  Ik bel nu al een paar weken maar niks geen reactie:(
  En nu ik op internet kijk word ik alleen maar banger dat de telefoon nooit opgenomen zal worden.
  Heeft er iemand een idee hoe ik van de rommel af kan komen?

 87. zoals je weet bent ik er ook benarder door deze oplichter en ik vind het echt shandalig dat dit zo figuren gewoon hun gang mogen gaan nu ik heb vandaag om 10.00 gebeld naar k.v.k s´hertogenbosch en werkelijk kom hun naam voor maar ik heb ook een dochterje van twee jaar en ze hebben mij boekjes toegestuurd van 4jaar want moet een kind van twee om boekjes met cijfer te leren deze mensen zijn echt een vloek voor ons ze belofen je andere dingens op te sturen dan sturen zij alleen maar troep

 88. Hoi Landa,
  Nee het was bij Alexandrium (rotterdam oost).
  Ik vindt dat terugsturen een goed idee! Ga het morgen gelijk doen!
  Succes!
  En als ik wat hoor dan laat ik het weten!
  Groeten Helen

 89. Hoi Allemaal,
  ik heb wat zitten googgelen op internet, wetboek ed. Ik ga de ‘proefactie’ per direct vernietigen ivm DWALING.
  Op consuwijzer.nl staat een mooie brief welke je daarvoor kan sturen. Ik heb hem alleen nog net effe iets mooier gemaakt 🙂
  Ook heb ik TNT gebeld en omdat ze een postbus opgeven kan ik ze niet laten tekenen voor een aangetekende brief. Ze krijgen alleen een oproep van het postkantoor dat er een pakket ligt (Ja dan komen ze dus nooit!)
  Dus heb ik de adresgegevens opgezocht via de kamer van koophandel.
  Vandaag gaat het de deur uit!
  Ik hoop dat het zo klaar is (zal wel niet gezien alle reacties) Maar ik hoop voor hen wel. Mijn vriend is namelijk niet zo gecharmeerd van dit bedrijf, hij heeft gisteren al deze berichten zitten lezen en hoopt stiekem dat er ook hier iemand aan de deur komt als hij thuis is.
  Ik hoop iig niet dat het zover hoeft te komen.
  Doei!

 90. Hey Helen!
  Ik heb het wel gewoon aangetekend opgestuurd naar Kinderfun en het postbusadres en eerst kreeg ik een handtekeningretourkaart zonder handtekening.. wat heel raar is.. maar gister kreeg ik een duplicaat mét handtekening. Dus het kan opzich wel maar jouw manier is ook goed. Ik heb een vraagje, ik ben namelijk zo stom geweest om dat briefje kwijt te raken wat ik heb getekend.. is het mogelijk dat u er een kopie/scan van kan maken en het mij kan mailen? Of wellicht de tekst over kan schrijven.. ik wil zeker zijn wat er op staat, niet dat ze in de tussentijd van jaren de tekst erop hebben veranderd van het voorbeeld dat ik hier opde site heb gevonden. Mijn emailadres kan je vinden als je op mijn naam klikt hierboven.
  Verder kan je waarschijnlijk een telefoontje van ene Anton verwachten zodra hij het heeft binnengrkergen. Hij klinkt erg boos en probeert je bang te maken, maar dat isnergens voor nodig. Hij maakt opmerkingen als een klein kind en dat is alleen maar lachwekkend. Houd dat in je achterhoofd. Groetjes!

 91. Ik wil afzeggen en weet niet hoe. ik heb 2 keer de 0900 nummer gebeld een code ontvanvangen en ik
  kon alsnog niet inloggen om te kunnen afzeggen. De vraag is hoe moet ik online afzeggen? alles staat duidelijk uitgelegd , maar het werk niet…….

 92. ook ik ben erin gestonken alweer meer dan een jaar geleden.
  Een verkoper van splendid club die me een proefabonnement met leuke boekjes voor de kinderen van 3 maanden wilde verkopen.
  Ik heb nog netjes 2 keer gevraagd of het niet om een doorlopend abbonement ging. Neeee hoor, mevrouw, wees gerust.
  Jullie raden het al..
  Het incassobureau dat ons lastig valt is ‘intrum justitia’ overigens, niet FIAD. Een objectief incassobureau, hoop ik dan.
  Ik heb van IJ net een brief ontvangen waarin gedreigd wordt met een deurwaarder en 500 Euro gerechtskosten.
  Zo maar eens een mooie aangetekende brief opsturen
  De meeste reacties op deze site zijn al bijna een jaar oud. Horen jullie nog iets van kinderfun/splendid club? Zijn er nu al rechtszaken geweest ?

 93. Ik ben er nu ruim anderhalf jaar vanaf, en dat kwam vooral ondat ik net optijd ging googelen op kinderfun ondat ik de pakketjes wel erg vond tegenvallen. Ik heb toen de opzegging via de mail, aangetekend en via de fax opgezegt en gelukkig daarna nooit meer iets ontvangen.
  Wat me wel steeds opvalt als we bijvoorbeeld naar een k3 optreden gingen of naar mega mindy dan stond er weer een heel tem opdringerige dames met waakhond bij de ingangen om die rotzooi aan te smeren, is er dan echt niks aan te doen aan deze praktijken behalve dan natuurlijk mijn waarschuwingen naar de mensen die daar worden aangesproken, alleeen krijg je dan zo’n waakhond op je af!
  succes aan iedereen.

 94. Ook wij zijn er ingestoken.
  Na het eerste pakket, wat overigens niets voorstelde, hebben wij het roze papiertje van Kinderfun, netjes opgestuurd. Welliswaar niet aangetekend (stom natuurlijk), maar dat was ook niet een vereiste.
  Wij dachten dat we er dan vanaf waren. Helaas… Begin deze maand werd er een bedrag van 26,85 afgeschreven door Kinderfun. Natuurlijk heb ik dit gelijk laten terugstorten, want ik had immers mijn opzegging gedaan.
  Omdat ze telefonisch niet bereikbaar waren, heb ik een fax gestuurd. Paar dagen later lag er een brief in de bus met de volgende tekst:
  Geachte abbonnee,
  Bij de verwerking van het dagafschrift van de bank moesten wij constateren, dat de eerder door ons via automatische incasso van uw rekening afgeschreven bedrag door u is gestorneerd.
  Wellicht ten overvloede wijzen wij u erop dat de toezending van nieuwe zendingen hiermede gevaar loopt.
  Zoals met u is overeengekomen kan van tussentijdse opzegging geen sprake zijn.
  Het is wellicht mogelijk dat u over de reeds eerder ontvangen zendingen niet tevreden bent.
  Is dit het geval dan verzoeken wij u met ons contact te willen opnemen.
  Door gebruik te maken van betaling door middel van de aangehechte acceptgiro bent u er in ieder geval zeker van dat nieuwe zendingen op tijd door u ontvangen worden.
  Met vriendelijke groet,
  Kinderfun.
  N. Hendirks
  Postbus 302
  5830 AH BOXMEER
  Ik heb hierop gebeld en deze meneer vertelde dat hij (natuurlijk) dat papiertje nooit ontvangen had en mij toch aanraadde om wel te betalen, omdat een incasso-bureau natuurlijk niet iets is dat ik zou willen.
  Hij vertelde ook dat er in deze brief vermeld zou staan dat na betaling van dit bedrag dit ook het einde van het abbonnement zou zijn.
  Nu zie ik nergens een datum vermeld, dus ik weet wel zeker dat ze na deze 3 maanden, gewoon weer komen.
  Maar ben ook wel weer een beetje angstig voor de dreigementen met een incassobureau. Toch maar wel betalen dan?!
  Zijn er ook mensen waarbij het opzeggen wel netjes is afgehandeld?

 95. Nog een vraagje.
  Ik heb nog een zending liggen die buiten de 3 maanden is gekomen. Moet ik deze retoursturen?

 96. Kreeg afgelopen week een stapel post van de nieuwe bewoner van m’n oude huis. Hierbij zaten ook 4 brieven van FIAD incasso (ingebrekestelling, bezoekdocument, klaar voor dagvaarding en aankondiging gerechtelijke procedure). In de laatste van december 2008 werd gedreigd met het uit handen geven van de vordering aan een gerechtsdeurwaarder. Een aantal zaken vallen op aan de hele toestand.
  1) Op de brieven staan mijn achternaam en mijn geboorte datum maar met de verkeerde initialen.
  2) Hoewel wordt gedreigd met de gerechtsdeurwaarder is er geen brief meer gestuurd sinds december 2008.
  3) De vertragingsrente is lager geworden in de loop der tijd.
  4) In dezelfde stapel post zat geen post (en dus geen factuur) van kinderparade bv
  Ik lees dat veel mensen op straat iets tekenen en dan rommel krijgenen niet kunnen opzeggen. Ik kan voor mijzelf zeggen dat ik nooit iets heb getekend (niet aan de deur en niet op straat) en dat ik nog nooit ben lastig gevallen door mensen van kinderparade of één van de andere oplichterstoko’s (sterker nog ik had nog nooit van ze gehoord).
  Ik heb FIAD gebeld en daar gingen ze dus het contract erbij halen om de handtekening te checken. Ik kon dan een kopie van het contract krijgen. Moest ik alleen even m’n initialen en m’n adres geven. Dat heb ik dus niet gedaan want ik wil niet bekend staan bij een incasso bureau voor een vordering waar ik niets mee te maken heb. Nu ik wat informatie over kinderparade en FIAD heb gevonden denk ik dat dat gewoon de truc was om weer door te gaan met dreigbrieven sturen.

 97. Beste medeslachtoffers,
  Zeer triest dat er mensen zijn die hier hun dagelijks brood mee verdienen. Mijn geval lijkt veel op die van A, Almere | 16-6-08 om 10:44.
  Echter onlangs stond Dhr.Haveman (directeur) alias “de inspecteur” in levende lijve voor mijn deur. Eerst vriendelijk en daarna volgens eigen zegge geïriteerd en geprikkeld omdat hij maar mijn telefoonnummer niet kreeg. Ik gaf aan hem wel een keer te zullen bellen. En, oh ja, ik mag hem absoluut niet op zijn mobiel terug bellen!?! Waarom staat dat dan op zijn visite kaartje? Triest.
  Groeten NosBohio

 98. Goedemiddag,
  Mijn dochter is in het winkelcentrum op 2 juni 2009 er ook ingestonken, zogenaamd voor 5 euro een proefpakket geheel vrijblijvend zogenaamd, later bleek (uiteraard) dat het om een bedrag ging van 26,85, dus mijn dochter informeerd bij kinderfun bv en hier wordt gezegd dat het geen probleem is en zij binnen 8 dagen (wat zij ook heeft gedaan op 5 juni 2009) ze moest even de achterkant van het gele papiertje invullen en opsturen naar postbus 302 te boxmeer. En wat verbaast ons er wordt gewoon 26,85 afgeschreven (die ik meteen heb gestorneerd). gelijk naar kinderfun gebeld en wat blijkt nooit geen post van ons ontvangen.
  zegt die man dat we het opnieuw deze keer aangetekend moeten opzeggen (grappig naar een postbus nummer) maar ja het zal weinig nut hebben want inmiddels zijn natuurlijk de 8 dagen verstreken want iemand die nooit zijn post leest of ophaald weet dus ook niet welke klanten of cliënten in die 8 dagen op heeft gezegd. Nu is de vraag wie kan mij de gegevens van die betreffende rechts persoon van kinderfun bv zijn adres en woonplaats naar mij toe emailen of hier plaatsen om alsnog een aangetekend schrijven naar diens persoon te kunnen sturen om het probleem alsnog op te lossen. bij voorbaat dank.
  PS het probleem is eigenlijk dat we nu het gele papiertje niet meer hebben om opnieuw op te kunnen zeggen omdat we dat op moesten sturen de eerste keer.
  hoop op een goede tip
  groeten J.K

 99. Ook ik ben opgelicht door zo’n straatverkoper van kinderfun. Die vent beloofde me dat het een proefactie was van 3 maanden en dat je daarna gebeld zou worden of je het leuk vond of niet, zoniet kon je altijd direct opzeggen. In mijn dommigheid heb ik mijn rekeningnummer en handtekening op die bon van hun gezet. Ik kreeg de roze vodje mee als bevestiging. Toen ben ik verdergelopen (was in het centrum van Haarlem) en ben even stil blijven staan om dat roze vodje goed door te lezen. En er staat op dat het om een abonnement ging. Dus ik wou die pakketjes niet meer ontvangen. Ben weer teruggelopen naar die vent, hij was bezig met andere mensen in te schrijven. En heb tegen hem gezegd dat ik niet meer geinteresseerd was in die pakketjes. Ik zei tegen hem dat hij die originele bon moest verscheuren, maar dat deed hij niet. Ik moest mijn roze vodje inleveren en dan zou hij het annuleren. Ik had er toch geen goed gevoel over en ja hoor. Net 2 dagen geleden hebben ze een bedrag van €26.85 van mijn rekening afgeschreven. Wat een kl”tzakken. En het mooie is, ik heb niks van hen ontvangen…geen ene zooi. Dus waarom halen ze geld van mijn rekening af?
  Hoe kan ik dat bedrag terugboeken en wat moet ik verder doen? Iemand advies a.u.b? Hoe kan ik kinderfun blokkeren zodat ze niet meer geld van mijn rekening kunnen halen en moet ik hen een brief sturen om op te zeggen of iets anders? Maar ik heb dus helemaal niks van die kinderfun, want die roze vodje heeft die straatverkoper teruggenomen. Graag jullie advies. En het is echt te erg voor woorden dat ze na al die jaren nog steeds hiermee doorgaan. Ik weet ook dat veel mensen die dag net als mij in het centrum van haarlem zijn opgelicht. Heb veel mensen zien tekenen namelijk.

 100. hallo Kim Bij de bank of via internetbankieren kun je het geld terug,laten storten.
  Wat betreft kinderfun,gewoon een aangetekende brief sturen dat je niks met hun te maken wilt hebben,en dat er ook geen abonnement is,dus ook geen overeenkomst.
  Het zijn gewoon een stelletje oplichters ,en ze blijven je gewoon lastig vallen met incasso brieven en deurwaarder, gewoon niet reageren ,en mocht er eens iemand voor de deur staat dan zeg je maar dat het via de rechter opgelost moet worden.
  Dus laat je niet bang maken en geef geen telefoonnummer..

 101. Dank je Ed voor je antwoord. Inmiddels heb ik mijn geld teruggestort gekregen door de bank en heb ik kinderfun laten blokkeren. Het zijn echt een stelletje oplichters. Maar mijn telefoonnummer hebben ze geloof ik wel, dat staat namelijk op die bon als ik het goed onthouden heb. Ik heb dat roze vodje niet, anders kon ik het even nakijken. En moet ik kinderfun echt een aangetekende brief sturen? ik heb namelijk niks van hen ontvangen. Ze hebben geen pakketjes gestuurd, maar wel geld van mijn rekening gehaald.

 102. HALLO kim ,je hoeft niet persee een aangetekende te versturen,je krijgt toch geen antwoord terug,het gaat er om dat je mocht het tot een rechtzaak komen (zal nooit gebeuren)je altijd in je recht staat.
  IK heb zelf twee aangetekende briefen gestuurd met handtekening retour,maar heb niks retour gehad,ze komen de briefen niet eens halen.
  En trouwens mochten ze gaan dreigen met de telefoon laat het mij even weten,ik begin een beetje moe te worden van die gasten.

 103. olla lui,
  stuur altijd aangetekend een opzegging vanwege de rechtsgeldigheid(kunnen ze nooit zeggen heb ik nooit ontvangen, ook al zeggen ze dat).
  je heb een bewijs van opstuur.
  deblokkeer bij bank of giro je rekening naar deze lui,
  stuur een rode kaart of neem contact met je bank op,om te doen
  dat deze niets meer kunnen incasseren.
  en laat je niet van de wijs brengen van dreigingen.
  kap telefonisch contact van hun af.
  stuur niets ondertekend naar hun op als ze er om vragen(vervalsing van handtekeningen zijn ze niet vies van).
  stuur alles afzenderretour(kosten afzender).
  en er zeker niet van wakker liggen.
  groet
  A van Vliet

 104. Nou inmiddels heb ik mijn eerste brief van kinderfun binnen met een acceptgirokaart. Ik die vent gebeld van Kinderfun, kreeg ik een of andere Anton aan de telefoon. Heb hem duidelijk gemaakt dat ik niet ga betalen. En dat ik hen een stelletje oplichters vind. Ik vroeg hem waarom er geld van mijn rekening afgehaald is, terwijl ik helemaal geen pakketjes heb ontvangen. Hij zei: “Ja er wordt eerst vooruitbetaald en dan worden de pakketjes pas verzonden” Dus ik zou mijn pakketjes pas volgende week krijgen. Ammehoela…geloof er geen barst. En het zou om een proefactie gaan van 3 maanden, dus dan zou ik helemaal niet hoeven te betalen.
  Bij nader inzien dus toch maar een aangetekende brief schrijven en versturen. Lijkt mij toch handig. Hebben jullie nog goede voorbeelden van wat ik in zo’n brief moet zetten?

 105. hallo, ik heb een vraagje, hoe zit dat nou met die inschrijving van een “contract” bij kvk. ik begreep daaruit dat dat alleen nodig was als het bedrag hoger was dan 34 euro, bij mij was er een bedrag van 26,85 afgeschreven, uiteraard heb ik dat gestorneerd en kreeg een paar dagen later een acceptgiro, die ik niet ga betalen natuurlijk want ik had het opzegpapiertje binnen 8 dagen terug gestuurd, wat ze natuurlijk niet ontvangen hebben, dus heb ik ook nog maar een aangetekende brief met handtekening retour gestuurd, die niet opgehaald is in mill (track & trace)waarbij ik ook een intrekking machtiging heb bij gevoegd, ik heb in de brief gezet dat ik mij beroep op dwaling. vraag me af wat verder te doen??
  graag advies

 106. Eindelijk is het dan zover, De eerste zitting, en wel gelijk een kort geding.
  Kinderparade heeft mij voor de rechter gedaagd via een advocaat en deurwaarder.
  De eis: site uit de lucht, rectificatie voor Kinderparade, immateriële schadeclaim 5000 Euro, dwangsom van 2500 euro per dag. De eerste brief vindt u reeds op de site. Mijn reactie eveneens. De rest van de informatie treft u binnenkort aan. Laten wij ons bang maken? Of wordt het tijd om een vuist te maken? Even liep ik met het idee om het wat rustiger aan te doen. Doorgaan of stoppen was de vraag. Uiteindelijk kun je niet in je eentje heel Nederland ombuigen. En ook het sociale leven vind zijn doorgang. Soms moet je dan kiezen voor een ander belang en de zaak afbouwen of overdragen. Maar na deze boodschap leeft alles weer op. Een vraag waar ik zelf niet meer over hoef na te denken. Een vraag die inmiddels door de tegenpartij is beantwoord. Doorgaan is de enige remedie. En dan maar eens kijken of wij met ons allen de wetgeving aan ons laars lappen of dat deze bedrijven het niet zo nauw nemen met de Nederlandse wetgeving?
  Uiteindelijk zal blijken of Nederland een rechtstaat is of dat oplichting gesteund wordt door de overheid. Oh ja, oplichting, wat een naar woord is dat toch. Maar oplichting is trendzetter in de Nederlandse economie. Een middel om snel veel geld te verdienen. Soms krijg ik wel eens het idee dat de tolerantie in dergelijke zaken de overhand krijgt op bedrijven die een enkele keer naast de pot pissen. Een keertje te hard rijden om op tijd bij een klant op de stoep te staan is een erger vergrijp dan duizenden burgers financieel een poot uit draaien en maling te hebben aan de Nederlandse wet en regelgeving. En als je dan als burger je nek uitsteekt dan moet je maar afwachten hoe een rechter zal reageren. Gelukkig heb ik nog wel een beetje vertrouwen in de Nederlandse rechtstaat. En laten we eerlijk zijn. Hoe duidelijk is het niet.
  Wist u overigens dat ik informatie heb gekregen van binnenuit. Het is dus niet uitgesloten dat dit muisje nog een behoorlijk staartje zal krijgen. Houd de wasklnijpes maar bij de hand, want als de beerput echt open moet dan gaat het behoorlijk stinken.
  Wordt vervolgd.
  Chris Koeree

 107. ook mijn vrouw werd gisteren, in een parkeergarage, benaderd door iemand van Kinderfun.(hij zij dat hij net de bedrijfswagen had weggezet en onderweg was naar zijn collega’s die buiten stonden. yeah right!)

  Ze vertelde haar een aanbieding te hebben; 3 proefpakketjes met zachte knuffeltjes en dingen voor in bad. Het enige dat ze moest betalen waren de verzendkosten (2,90). En dat ze samenwerkten met nikelodeon.

  Het klonk aantrekkelijk en ze besloot om het te doen. Het was verder vrijblijvend.

  Toen ze in de auto zat en nog eens op het briefje keek, zag ze dat er ook een vakje was aangekruist voor 3 boekjes. Je krijgt dan iedere maand een boekje à 8,95 euro. Dit wordt 1 x in de 3 maanden geïncasseerd.

  Dit heeft hij dus vooraf al gedaan, de vuile…….

  En het smerige is nog dat je binnen 2 maanden, na de datum dat je getekend heb moet opzeggen. De proefpakketjes krijg je pas ná 2 maanden dus is die termijn al verstreken. Dan zit je er dus weer 3 maanden aan vast.

  Ik heb een brief opgesteld en die is in drievoud verstuurd een aangetekend naar het postbus nummer een via reguliere post naar postbus en een naar het “huis”/”kantoor” adres, dat bekent is bij de kvk (aardig zwembadje in de tuin trouwens). Ik zit gelukkig nog binnen de 8 dagen bedenktijd die wettelijk bepaald is.

  Dus ik hoop dat we dan deze ellende ons bespaart blijft omdat we binnen acht dagen zitten. Maar ben hier nog niet gerust op.

  Kinderfun is dus geen fun maar grote ellende!!!!

  Zijn er verder nog dingen die in nu al kan ondernemen om er van af te komen, of zal dit in ons geval voldoende zijn?

  Groeten

 108. Hoi,

  ook ik ben gedupeerd door kinderfun. Oh oh, wat een fun!!!
  Ik heb ze net opgebeld, maar ja, ik heb toch echt een abonnement afgesloten, ik moet betalen, ik kan alleen maar opzeggen met een roze formulier(???)(heb ik niet!!)
  Ik heb nu de betaling teruggehaald, de machtiging ingetrokken,ze laten blokkeren en Vara Kassa aangeschreven.
  Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

  Groetjes

 109. Ben benaderd in juni en ja ik heb getekend en mijn bankreknr gegeven. Kom er nu pas achter dat ik opgelicht ben. Morgen gaat er n aangetekende brief weg en laat ik de machtiging intrekken. Wat moet ik nog meer doen?

 110. Beste Lisette en uiteraard voor ieder ander.
  Inzake de colportage wetgeving kan niemand u verplichten om een brief (opzegging) aangetekend te versturen.
  U kunt zich deze kosten dan ook besparen door gewoon een postzegel te plakken.
  Indien de colporteur volhoud de brief niet binnen te hebben gekregen dan is het uw woord tegen de zijne. Zeker met de reputatie die deze bedrijven inmiddels hebben opgebouwd staat u sterker als dat zij staan in een eventuele rechtzaak die nog nimmer heeft gediend.

  Schrikt u verder niet van de termijn die zij stellen, immers gaat deze pas in nadat zij de zogenaamde overeenkomst hebben gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. (nog nimmer gedaan). Let wel op dat u aangeeft ook af te zien van de zogenaamde proefactie.
  Ook is het verstandig om aan te geven waarom u afziet van het zogenaamde contract. U moet dan met name denken aan argumenten als “zij hebben zich uitgegeven voor andere dan wie zij in werkelijkheid zijn” vaak gaat het hier om de bekende televisieprogramma’s Nickelodeon en Jetix die niets met deze bedrijven te maken hebben.”
  Een tweede argument is vaak “zij hebben mij gezegd dat het contract automatisch ophoudt na het verstrijken van de proefperiode. Ten tijde van ondertekening heb ik de achterzijde van het formuliertje nimmer kunnen lezen, terwijl juist hierop wordt aangegeven dat je wel zou moeten opzeggen. Dit heet in de volksmond misleiden, hetgeen bij wetgeving verboden is.”
  Uiteraard gelden er voor een ieder aparte situaties, maar doorsnee genomen komen deze twee wel erg sterk naar voren.

  Indien u het gevoel heeft er in te zijn getuind, maar er echter geen sprake is van misleiding dan moet u deze argumenten uiteraard niet gebruiken.
  Het zou immers zo kunnen zijn dat een of meerdere bedrijven nu wel de letter van de Nederlandse wet en regelgeving naleven. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar uw ervaring.
  Nog even een kleine toevoeging : de tekst “GOED LEZEN VOOR ONDERTEKENING WANT MONDELINGE AFSPRAKEN ZIJN NIET GELDIG” Zijn tegenstrijdig aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Een rechter zal deze argumenten dan ook direct van tafel vegen.

  Chris Koeree
  mail@consuhulp.nl

  1. hallo…

   ik ben er zojuist achter gekomen dat in ons geval de contractdatum op het rose papiertje 14 dagen eerder is opgesteld dan de werkelijke datum was . Kan dit een nieuwe methode zijn om een bepaalde termijn te overbruggen? maw om nog slinkser te werk te gaan!

   Ook wij zijn deze week de dupe geworden van een straatverkoper. Mijn vrouw vertelde het mij vandaag en ik kreeg al snel argwaan. Dit werd helaas snel bevestigd nav o.a. deze site.

   Is er iemand die kan beoordelen of de datumvervalsing ook nadelig kan zijn in ons geval?

   mvg, Jay

 111. Nee hoor Jay, De datum is van geen enkel belang omdat deze pas in gaat op het moment dat het contract wordt gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. (nooit dus)
  Het geeft echter wel weer duidelijk aan dat dit bedrijf het opnieuw niet zo nauw neemt met de Nederlanse wet- en regelgeving. Immers is antidateren streng verboden.
  Chris Koeree
  mail#consuhulp.nl

 112. Ook ik ben tijdens het winkelen benaderd door Kinderfun. 3 proefzendingen, je hoeft alleen de verzendkosten te betalen. Na het papiertje eens goed te hebben gelezen, ben ik terug gegaan naar de straatverkoper. Hij bevestigde nogmaals na drie maanden stopt de zending automatisch. Je wordt gebeld of je door wil gaan met ontvangen van pakketen. Staat niet op het briefje. U hoeft zich geen zorgen te maken. Dit is een aktie en wij hebben daar niet de juiste coupons voor om in te vullen. Ter bevestiging schreef hij op de achterzijde 3X met een cirkel erom.
  Tot mijn verbazing kreeg ik op 9 sept. toch weer een pakket in de bus nr. 4. Deze meteen teruggestuurd met de melding dat dit niet de afspraak was en dat ik geen gebruik meer wil maken van hun diensten. Tevens dringend verzocht om een bevestigingsbrief, maar helaas. Meteen het bedrag laten storneren. Krijg ik op 19 september een acceptgiro in de bus. Meteen naar Kinderfun gebeld met de melding dat ik dit niet accepteer en dat ze hun personeel beter moeten opleiden. Zeggen iets anders dan op de bon staat. Volgens meneer was dit jammer voor mij, hebben 1200 tevreden klanten. En ik moest niet denken dat ze allemaal gebeld werden na een proefzending is onbegonnen werk. Bij deze gezegd dat ik niet ga betalen en alles wat ik van hen krijg terugstuur. Dan schakelen wij een incassobureau in mevrouw. Vooral doen. Ik ga naar de consumentenbond.

  1. Dit verhaal is ook mijn dochter overkomen. Vanmorgen gebeld, nadat er een bedrag van 26,85 van haar rekening is afgehaald door kinderfun en kreeg te horen dat ze nooit terugbellen voor een verlenging.
   Verder werd er verwezen naar het contract. Via de giro heb ik het bedrag teruggeboekt. Moest maar schriftelijk opzeggen en aangetekend was niet nodig.

   Pure misleiding dus.

 113. Hallo Jacobs,

  1200 tevreden klanten???

  Rikketikketik (denk, denk) dat geeft stof tot nadenken.
  Was het niet zijn kleine broertje (Kinderparade) die voor de rechtbank te ‘s-Hertogenbosch verklaarde 20.000 klanten te hebben. Is zijn grote broer (Kinderfun) dan toch het kleine broertje????
  Of zijn er 1200 van de 20.000 tevreden????
  Ennnnne zijn er dan 18.800 ontevreden????
  Wie kent het ware verhaal????
  Ach, weet je wat het is???
  Gewoon zonde van je tijd om hier energie in te steken.
  Gewoon de zaak voor laten komen
  Stuur maar aan op een rechtzaak.
  Zullen we zien voor wie het jammer is???? Hi hi.

 114. Is het bekend welk KvK nr. Kinderfun momenteel heeft? Op ons rose briefje staat KvK Den Bosch nr. 17151462. Ik heb namelijk het idee dat ze hierin op dit moment zijn veranderd (verbeterd)…is dat zo?

  Laatste vraag: kunnen wij nu beter voortijdig schriftelijk aangeven dat we niets willen ontvangen en niets zullen betalen, of de bank opdracht geven het bedrag te storneren (evt. met rode kaart oid)en geen enkel contact leggen tot eventueel driegement tot bezoek aan de deur en evt .rechtzaak?

  graag uw advies. we zijn toch wel een beetje nerveus geworden maar er is nog niets afgeschreven van de rekening

  mvg Jay

 115. ik krijg ook nog steets rekeningen thuis en zou ook maar een akie zijn een maling 9.95 voor drie maanden hoefde niet op gezegt te worden en zo zou allemaal automatich gaan maar ondertussen blijven ze wel rekeningen sturen en paketjes maar die ligen hier dicht ze komen ze maar hallen ik heb geen kinderen dus wat moet ik er mee heb niet eens getekend voor een abonemend wel een x voor die aktie dus weet ook niet wat ik er verder mee aan moet maar ga er geen geld in steken met aangetekend terug sturen en zo dus wie kan mijn nu vertelen wat er eigenlijk aan de hand is bij hun (oplichters dus)BVD

 116. Hallo,

  Ik zit ook al dik een jaar met kinderfun opgescheept..
  Heb nu inmiddels na een aantal brieven van Fiad incasso, meneer Haveman zelf aan de deur gehad (afgelopen vrijdag).
  Hij zei dat hij de directeur was en dat er dus niemand ‘hoger’ was dan hem!! haahahah
  Hij kwam om een geschikt bedrag met mij af te spreken zei die, zodat ik toch zou betalen. Ik heb hem gezegd dat ik het niet eens ben met de werkwijze van kinderfun en dat ik niets ga betalen.
  Hij zei dat het dan zou uitlopen op een rechtzaak, die wel 300-400 euro zou gaan kosten en dat hij mij tegemoet wilde komen en mij die kosten wilde besparen.. (Yeah right!!)
  Hij zei dat hij nog telefonisch contact met me zou opnemen omdat we er zo aan de deur niet uit kwamen.. en hij vertrok. Beetje vreemd maar goed…

  Vandaag werd ik gebeld door fiad, dat ze me tegemoet willen komen en dat ik 150 euro moet betalene n dan hebben ze het nergens meer over… Ik heb toch mijn poot stijf gehouden en gezegd dat ik vast beraden ben niet te betalen. Ik heb uiteindelijk gezegd, maak er maar een rechtzaak van en als we dan alsnog moeten betalen zien we dat dan wel weer.
  De medewerkster zou het door geven en dan zou het aan de rechter voorgelegd worden…

  Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren… Verwacht nog wel een telefoontje van Haveman zelf…
  Heeft iemand nog tips voor me? wat kan ik nu het beste doen..?
  Ik heb geen brieven naar fiad gestuurd, zal ik dat nog voor de zekerheid nog wel doen..?

 117. Kinderparade verliest opnieuw een kort geding.

  Na de zaak die zij tegen mij persoonlijk hadden aangespannen was dit keer Kassa de gebeten hond.
  Maar helaas voor Kinderparade BV. was de rechter het niet met Kinderparade eens.

  U leest hier meer over in het laatste bericht op deze site.

  Chris Koeree

 118. Marie,

  Vooral niet druk maken.
  laat ze maar lekker aanmodderen, wie weet halen ze een zwemdiploma.

  Je hebt niet getekend, en waarom zou je als je zelf geen kinderen hebt. Lijkt mij vreemd als je dan kinderboekjes gaat bestellen.
  Gewoon in een donker hoekje weg leggen zodat je ze de gelegenheid geeft om de troep weer op te halen. Verder zou ik zeker geen kosten maken.
  Mochten ze moeilijk doen dan hoor ik het wel

  Chris koeree

 119. hallo , ik wil ook wel even reageren op de splendid club en de kinderparade allebei uit mill .
  2 weken terug was hier een verkoper aan de deur van splendid , de verkoop praatjes zijn bij jullie wel bekend .
  ik vroeg zijn er meerdere mensen aangemeld , ja nog een aantal hier uit de buurt .
  ik zei ok ik doe het , maar had naderhand toch iets van dit zit niet goed , ben gaan googlen en kwam echt op de raarste verhalen uit , schrok echt van wat er allemaal over dat bedrijf werd geschreven .
  wat ze allemaal deden , ik heb toen een moeder hier in de buurt aangesproken en ook gezegd ga maar eens googlen , dus ik en ook zij heeft het toen ook aangetekend alles opgezegd.
  heb er tot op heden nog niets meer van gehoord .
  nu staat er tot mijn verbazing vandaag iemand van kinderparade aan de deur , ik doe open en hij begint zijn verhaal ik zei ja paar weken terug splendid club en dergelijk hier en ik heb het opgezegd , ik vertrouwde het niet en ben gaan googlen en ja kwam toch op uit dat ik dr niet op in had moeten gaan , nee zo waren hun niet en dergelijk , ik zei tegen hem ik ben het vertrouwen kwijt en ik doe het niet .
  maar wel toevallig dat ze allebei in mill zitten op het zelfde terrein zo wat , hij van kinderparade zei van dan splendid in boxmeer zat maar daar zit een ander iets wat ook op die manier werkt dus ja .ik zei ik wil de brieven er wel even bij pakken van splendid hoor , geen reactie en praatte dr over heen .
  dus ik wilde dit toch effe melden hier dat ze allemaal nog actief zijn in brabant .

  gr johanna

   1. nee ik heb helemaal niets betaald , ik hou nu mijn rekening goed in de gaten of ze iets van de rekening afhalen zo ja dan kan ik de bank pas bellen en het terug laten boeken , zo lang ze niets van de rekening hebben gehaald kunnen ze niets voor je doen werd me verteld .

    gr johanna

 120. Johanna,

  Zou bijna zeggen, “hoe zou het anders kunnen zijn”
  Maar wat voor mij nog een beetje onduidelijk is zijn de feiten of zij zich nog steeds uitgeven voor Nickelodeon of Jettix?
  Of zij nog steeds zeggen dat het contract vanzelf stopt en u nergens aan vast zit.
  Dit met name om duidelijk te maken of Splendidclub zijn leven heeft gebeterd zoals zij zelf hebben aangegeven. Het zou immers ook zo kunnen zijn dat zij zich netjes gedragen. In dat geval moeten wij ook positief naar voren komenen niet alleen maar kwaad te spreken over dit bedrijf. Uiteraard geld dit ook voor de andere bedrijven.
  U mag mij dit ook in een persoonlijke mail laten weten. U krijgt dan een persoonlijke rectie van mij terug.

  Chris Koeree
  mail@consuhulp.nl

 121. Eind augustus werd ik ook benaderd door Kinderfun en de verkoper vertelde dat ze samenwerkte met Nicelodeon.

  Of het contract op stopt weet ik niet. Ik heb binnen 8 dagen een brief en een fax verstuurd. Er werd direct op de fax gereageerd. En ik heb nu een bevestiging dat de proefactie niet wordt gestart. Hier staat ook een handtekening van Dhr. Vlaar onder.

  1. Janco,

   mijn vriendin is hier ook ingetrapt. Het is drie dagen geleden. Kan ik me nu beroepwen op de 8 dagen bedenktijd? Heb jij een fax nummer voor me dan kan ik het ook faxen.

   Mvg.,

   Michel

   1. hallo michel

    ja je kan het binnen 8 dagen je contact verbreken , dat hebben wij ook gedaan , maar dan nog een pakketje sturen 3 weken later , nou ik heb het mooi terug gestuurd en hun boos opgebeld dat ik hier niet van gediend was .
    de persoon aan de telefoon bleef rustig aangezien ik erg boos reageerde .
    gr johanna

   2. Michel,

    Ik lees het bericht nu pas. Is het inmiddels al gelukt?

    Het faxnummer is het zelfde als het tel.nummer nl 0485-452228.

    succes

    Moet wel eerlijk zeggen, dit gedoe houd je wel van de straat :/

 122. hallo

  weer een smeuig verhaal over de splendid club .
  ik had me netjes afgemeld binnen de 8 dagen dat je van je contract af kan , wat denkje vandaag een pakket in de bus van ja wel de splendid club .
  ik heb gelijk opgebeld en heb gezegd ik heb me netjes afgemeld en ik wil van dat contract af , ik zei ik hoef geen pakketjes van jullie .
  mijn brief werd er nog effe bij gehaald , omdat ik had geklaagd dat de prijzen niet klopten aan de deur met internet .
  aan de deur was het 8.45 en op internet 8.25 per pakket .
  hij zei van dat stopt het na de 3 maanden ??? ik zei nee het stopt vandaag gelijk en ik hoef geen pakketten meer van jullie .
  dus ik stuur het retour afzender en ja ben benieuwd wat ik er verder nog van hoor .
  heb ook al de bank gebeld , maar ze kunnen nu nog niets doen .
  word vervolgd …..

 123. Dag Chris,

  Is het bekend welk KvK nr. Kinderfun momenteel heeft? Op ons rose briefje staat KvK Den Bosch nr. 17151462. Ik heb namelijk het idee dat ze hierin op dit moment zijn veranderd (verbeterd)…is dat zo?
  Op de achterzijde van het vodje staat niets meer vermeld over het deponeren bij KvK.

  Inmiddels is een bedrag van 3x 8,95 (26,85) automatisch geincasseerd maar tijdens de straatverkoop heeft mijn vrouw al 5 euro zgn. inschrijfgeld betaald. Dus feitelijk zou er dan 21,85 moeten worden afgeschreven.

  Kunnen wij nu beter voortijdig schriftelijk aangeven dat we niets willen ontvangen en niets zullen betalen, of de bank opdracht geven het bedrag te storneren (evt. met rode kaart oid)en geen enkel contact leggen tot eventueel driegement tot bezoek aan de deur en evt .rechtzaak?

  graag uw advies en/of beargumentatie of ze anno nu verder zijn en sterker staan.
  Wij stellen uw medewerking zeer op prijs.

  mvg Jay

 124. Jay,
  Ik denk dat je het beste wel de eerste 3 maanden betaald kunt laten…En ook die pakketjes ontvangen.

  Ik zou wel meteen een aangetekende brief (evt. met handtekening retour) sturen dat je na die drie maanden niets meer wilt ontvangen… En dan maar zien wat ze gaan doen.

  Ze zijn in ieder geval wel nòg brutaler geworden met hun inschrijfgeld van €5,- !! Dan hebben we dat maar vast op zak denken ze natuurlijk

 125. Ben erg benieuwd wat ze met die vijf euro hebben gedaan? In het verleden werd dit bedrag gebruikt om als verkapte korting te dienen. het was immers zo dat de colporteur voor elk ingevuld vodje 10 euro ontving. De korting van vijf euro was in vele gevallen reden om u over de streep te trekken om snel te beslissen, om u af te lijden van de tekst dat mondelinge afspraken niet geldig zijn en u blind te laten tekenen. Krijg zelf het gevoel dat ze nu vijf euro extra in hun zak steken, maar het blijft gissen. Wat de betaling voor de proefperiode betreft moet u uiteraard zelf beslissen. Echter als u van mening bet dat het niet netjes is gegaan en u zich belazert voelt dan zou ik er zelf alle moeite voor doen om het geld terug te krijgen.

 126. dank voor jullie mening…alleen nog 1 belangrijke vraag voor ons wat ons bezighoud en dat betreft de KvK verandering en het feit dat ze nu niet op de achterkant vermelden over het deponeren ervan.
  Is daar nog iets voor te zeggen wat in ons nadeel zou kunnen zijn.

 127. Jay, Wat het K.V.K. numer betreft zou ik even moeten nagaan. Maar ik zou mij daar niet druk om maken. net als het niet meer aangeven van deponatie bij de K.V.K. Het is nu eenmaal een feit dat dit verplicht is. Kennelijk proberen ze hier minder ruchtbaarheid aan te geven, maar we zijn toch zeker niet dom.
  Mocht u in de gelegenheid zijn om het formuliertje in te scannen (ook de achterkant) dan zou ik dat graag een keer van u ontvangen per mail. uiteraard ga ik zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor gebruik maken van het mailadres mail@consuhulp.nl

  Chris Koeree

 128. hallo,
  ik ben zelf door kinderparade benadert zoon 5,5 jaar geleden, de verkoper zei dat het voor 3 maanden zou zijn en dat het daarna zou stopen. nu heb ik zelf maar 5 weken op dat adres gewoond, maar mijn ex zegt dat hij nooit wat heeft ontvangen. er werdt ook geen geld van mijn rekening geschreven. ik heb er nu zelf 3 jaar in de schuldsanering gezeten en dan worden je gegevens bekent gemaakt zodat een eventueele schuldeisers zich kunnen aanmelden. Toen kreeg ik in juli bezoek van de heer haveman dus heb ik hem naar mijn bewindvoerder toeverwezen tot voorheden niks vernomen tot vandaag kreeg ik een incassobrief of ik even 2x 378.02 wilde overmaken kunt u mij advies geven aub

 129. Via de mail kreeg ik de vraag waarom Kinderfun gebruik maakt van een ander KvK nummer.
  Bij navraag blijkt dat zij gebruik maken van: 16084581 t.n.v Kinderfun BV en 17151462 t.n.v. Kinderfun holding BV. Sinds 2003 is hier niets aan veranderd. Voor u als gedupeerde is er niets veranderd buiten het feit dat de gebruikte naam op het vodje (ongeldig abonnement) niet geheel juist is. Verder blijkt opnieuw dat er nog steeds geen enkel abonnement bij de KvK wordt gedeponeerd. Voor de mensen die nog het oude formuliertje hebben getekend is het belangrijk om te weten dat u niet hoeft te betalen (zie achterzijde formulier) “Deze overeenkomst kan door u ongedaan worden gemaakt binnen acht dagen nadat een afschrift bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Den Bosch van een datum is voorzien. Zolang behoeft u ook niet te betalen (u vindt het vodje in één van de eerste berichten) Voor de gedupeerden met het nieuwe formuliertje gelden de wettelijke regelingen die in feite bepalen dat niet geregistreerde abonnementen geen enkele waarde hebben bij een eventuele rechtszaak. Opnieuw een aandachtspunt waar u uw voordelen uit kunt trekken. Doet u nu maar gewoon wat er op de achterzijde van het vodje staat.
  Niet betalen dus.

 130. Hallo!

  Ook ik ben aangesproken door een medewerker(oplichter)
  van Kinderfun op 15 oktober. Hij vertelde dat hij van Nickelodeon was en toen ik vroeg “waar ben je van?” zij hij snel Kinderfun. Hij vertelde dat hij een proefactie had waarbij ik alleen zou moeten bijdragen in de vezendkosten, iets van 2,20 ofzo. nou ja verder bla bla, jullie kennen deze verhalen allemaal wel.

  Heb opgezegd binnen 8 dagen. Werd toch geld van mn rekening afgeschreven en kreeg toch een pakket. Heb toen nogmaals een aangetekende brief verstuurd met daarin een verwijzing naar mijn eerdere opzegging en een kopie daarvan. Heb het pakket retourafzender gedaan en het bedrag gestoneerd.
  Heb zojuist ene Anton aan de telefoon gehad van Kinderfun, die mij verteld dat ik wel getekend heb voor de proefactie en dat ik er niet meer onderuitkan. Als ik aangeef dat ik binnen de bepaalde termijn heb opgezegd refereert hij alleen naar mijn 2e brief die aangetekend aangekomen is op 28 oktober en niet naar mijn eerste brief die wel binnen de 8 dagen bij hun binnen was.
  Ik krijg vandaag een acceptgiro in de bus van ze en ik moet gewoon betalen volgens Anton. Die mij doodleuk zegt ‘Dat gelooft u toch zelf niet’ en ‘U moet maar beter kijken op het formulier’ als ik vertel welke onzin de straatverkoper mij eigenlijk heeft verteld.
  Heeft die Anton gelijk en kan ik niet meer onder het proefabonnemnent uit? In de abonnementsvoorwaarden staat; ‘Als u wilt opzeggen, kunt u dat het beste doen bij aangetekende brief of briefkaart, uiterlijk 2 maanden nadat u zelf de overeenkomst hebt ondertekend.’
  En op mijn aanvraag formulier staat zelfs dat het per december zou ingaan en ik heb op 3 november al een pakket ontvangen.
  Wat kan ik nu het beste doen? Afwachten wat zij allemaal gaan doen, niet betalen en alles retourafzender doen? Hebben ze nu misschien wat ‘addertjes onder het gras’ waardoor ze wel in hun recht staan?
  Waarom mogen zij dit nog steeds doen? Het is toch duidelijk dat het oplichters zijn!
  Met vriendelijke groeten
  Mirjam

 131. Hoi Mirjam,

  Die vriendelijke mensen bij kinderfun kunnen zoveel vertellen.

  Je moet de pakketten gewoon retourneren naar de afzender.( of bewaren voor als Dhr. Haveman langskomt (van Fiad incasso) dan kan hij ze allemaal afgeven bij kinderfun. Schijnen nl. goede maatjes te zijn van elkaar) 😉

  Je moet niks betalen. Je hebt niet getekend voor hetgeen jij dacht te tekenen. Wat de verkoper voor je in de aanbieding had.
  het ging om een proefactie en niet om een abonnement.

  Je kunt je beroepen op het feit dat het om dwaling/misleiding gaat.

  Ze staan totaal niet in hun recht.

  Je zult nog wel brieven, acceptgiro’s, pakketjes en uiteindelijk post van Fiad incasso krijgen.

  Op de beginpagina staan tips van Chris Koeree.

  Succes ermee

  En niet vergeten, NIKS BETALEN!!!

 132. Beste Mirjam,

  Het is moeilijk om te oordelen over de rechten van Kinderfun zonder notie te nemen van het door Kinderfun gebruikte (nieuwe) formulier.
  Anderzijds is het feit dat de colporteur u heeft voorgelogen, door zich als iemand anders uit te geven en een mondelinge afspraak met u te maken over de financiële kant van het proefabonnement die niet overeenkomt met hetgeen Kinderfun nu van u verwacht, voor u reden genoeg om de overeenkomst per direct te ontbinden.
  Hierbij bent u overigens niet verplicht om de ontbinding (opzegging) aangetekend te versturen. (colportagewetgeving)
  Een tweede en ook zeer belangrijk feit is dat u het proefabonnement moet opzeggen als u geen gebruik wenst te maken van de verdere leveringen en betalingsverplichtingen.
  Hiermee komt immers het bedrag boven de 34 euro en moet het contract (abonnement) gedeponeerd (ingeschreven) worden bij Kamer van koophandel.
  Navraag enkele dagen geleden gaf als resultaat dat Kinderfun nog steeds geen enkel abonnement heeft gedeponeerd. (ingeschreven)

  Om een goed advies naar buiten te brengen is het voor mij van belang een nieuw formuliertje in te zien. Indien iemand mij een scan van zowel de voor als achterzijde wil toesturen dan kan ik hier mijn licht over laten schijnen en u van verder advies dienen.

  Chris koeree
  mail@consuhulp.nl
  uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

 133. Hallo iedereen,

  Ik ben gisteren achter de praktijken van kinderfun achtergekomen. Ohw wat voel ik mij dom!

  Ik ben op 19 november de straatverkoper tegengekomen
  in de centrum van Rotterdam. Ook mij werden er drie gratis pakketjes beloofd. Dit leuk mij leuk voor de kinderen. Ik ben namelijk van een vrijwilligersorganisatie en wij waren momenteel bezig met het organiseren van een sintrklaasfeest voor kinderen uit een jeugdinstelling. Extra kado’s waren dus wel welkom.
  Gisteren ben ik erachter gekomen dat er geld is afgeschreven van mijn verenigingsrekening. Ik heb gelijk het geld laten terughalen en kinderfun geblokkeerd. Ook heb ik gelijk een opzeggingsbrief op de post gedaan.
  Ik ben nu dus heel erg bang dat dit mij gaat achtervolgen en de vrijwilligersorganisatie eronder gaat lijden!

  Heeft iemand nog tips of aanmerkingen over mijn werkwijze in een panieke toestand!!

  MVg,
  Nadia

 134. Ik werd net gebeld door Anton van Kinderfun:

  “Ja, hoi, maar je krijgt het niet, hoor.”
  “Wat niet? Geld?”
  “Yup”
  “Mooi, dus u weet wel waarvoor ik bel…..”

  Verder ging hij vertellen dat het allemaal MIJN schuld is, want IK had beter moeten kijken wat ik tekende, blah blah blah….

  Wat mij opviel, is dat hij blijkbaar een standard briefje gebruikt met argumenten. Dat kwam doordat hij soms woord voor woord, letterlijk zei wat ik ook van andere online heb gehoord…

  – “Maar mevrouw, over opzegging doen we niet moeilijk…..”

  – “Denk u dat wij de tijd hebben om iedereen te bellen of ze ermee door willen gaan?”

  – “Wij hebben hier 60.000 tevreden klanten”

  – “Mondeling afspraken gelden niet”

  Op een gegeven moment zei ik;

  “Dit komt mij allemaal heel bekend voor? Dit heb je vaker gezegd tegen andere! Heb je jezelf ooit een gegoogled? Het internet staat vol met verhalen van mensen die hetzelfde hebben mee gemaakt als ik. Die hebben OOK die verkoop praatjes gehoord.”

  “Tuurlijk heb ik mezelf ooit gegoogled!”

  “En? Hoe slaap jij ‘snachts?”

  “Heel goed.”

  “Terwijl je weet hoe Nederland over u denkt?”

  “Ja mevrouw, daar geloof ik niks van, maar het neemt niet weg dat u beter had moeten kijken waarvoor u tekende, en dat u alsnog moet betalen.”

  “Wat wou je doen? Mij voor de rechter slepen?”

  “Misschien wel.”

  “En dan? Jullie hebben nooit een zaak gewonnen! Staat ook allemaal online hoor!”

  “Maar u betaald dus niet?”

  “Nee.”

  “Dan moet ik uw gegevens door geven aan onze incasso-bureau”

  “Kom maar op!”

  … en opgehangen.

  Onder de indruk was hij volgens mij niet. Maargoed, we zien het nog wel…..

 135. Hoi allemaal,

  Ik was eind 2009 ook erin getrapt, ik heb een
  aangetekend brief gestuurd en kreeg een bevestiging van annulering terug!??!!? Ik was met stomheid geslagen, kinderfun deed een keer wat goeds,,,!!
  Echt niet verwacht na al die verhalen op internet, maar in de brief had ik wel gedreigd om het naar de rechter te gaan als het niet wordt afgehandeld,,!

  Gr

 136. Hallo,

  Nadia ook ik heb 3 keer een aangetekend brieven verstuurd en iedere keer beloven ze dingen en heb zelfs een brief met daarin dat ze mijn lidmaatschap hebben opgezegd maar geloof mij wacht nog even en je krijgt Fiad incasso achter je aan omdat Kinderparade/Kinderfun beweert dat er een vordering opestaat en je komt er nooit meer van af. Mijn advies aan jou is mocht het zover komen ik hoop het niet voor je bewaar alle brieven goed MAAR BETAAALS ZEKER NIETS want als je onterrecht betaald wat achter af zou blijken kun je fluiten naar je geld je krijgt het nooit meer terug. Er wordt van alles geschreven dat klopt maar viindt je het niet gek dat er zoveel mensen zijn met de zelfde klachten. Ik hoop dat je wat aan info hebt en dat het allemaal voor je nog goed komt. Succes

 137. Vriendin van mij was vorig jaar hier in het centrum, (Dordrecht), ook in getrapt net als ik. Zij had ook gelijk een aangetekend brief gestuurd. Zij had toen een brief van bevestiging van uitschrijving gekregen en vond dat ik maar “overdreven”, deed erover. Totdat zij vorige week ineens een boek en rekening thuis kreeg na 3 maanden niks gehoord te hebben.

  Alweer gebeld, en alweer een aangetekend brief opgestuurd. Maar nu heb ze door dat het toch niet zo makkelijk gaat als beloofd…..

 138. Hallo,

  Ik ben begin november 2009 in het winkelcentrum ook benaderd door een meisje. Ik liep met mijn dochter van 12 jaar en die sprak ze ook aan met de vraag of ze niet het nieuwste boek van Carry Slee wilde ontvangen en boeken van het Huis Anubis. Dat wilde mijn dochter wel natuurlijk. De dame legde de nadruk erop dat zo’n boek in de winkel veel duurder is. Zou alleen voor 3 maanden zijn. Ik zou gebeld worden of ik door wilde gaan, maar als ik meteen na ontvangst van eerste pakket het roze briefje terug zou sturen dan zouden de zendingen na 3 maanden ophouden. Ik moest wel 5 euro inschrijfgeld betalen. Ruikte wel al wat onraad, maar dacht: in ergste geval ben ik 5 euro kwijt. Oja ze zei ook dat die 5 euro van het bedrag 26,85 af zou gaan. Eerste zending zou ik eind november krijgen. Leuk voor sinterklaas en de kerst. Bedrag werd echter wel afgeschreven (26,85 ipv 21,85), maar had nog geen boeken ontvangen. Heb toen eigenlijk het bedrag laten storneren omdat ik dacht dat ik opgelicht was en niks zou krijgen. Later kreeg ik een zending van lullige tijdschriften die tevens niet voor een meid van 12 jaar geschikt is, maar voor veel jonger. Kreeg toen ook gelijk een aanmaning, omdat ik het bedrag had laten storneren heb ik het pakketje teruggestuurd. Daarna kreeg ik nog een pakketje, welke ik ook heb teruggestuurd. Vandaag werd ik gebeld door Kinderfun, wat de bedoeling daarvan is. Legde hem uit dat ik niet heb gekregen wat mij beloofd is en dat het al helemaal niet voor een meisje van 12 geschikt is. Zei ook dat ik het roze briefje (de opzegging) retour heb gestuurd, maar volgens hem kon ik niet zomaar opzeggen en moest ik dit toch betalen en anders ging het naar de incasso. Ik heb gezegd dat hij zijn gang maar gaat maar dat ik niet betaal. Ben toen gaan googlen en kwam toen deze site tegen. Ik heb de zendingen al teruggestuurd, dus ga niet voor niets betalen. En als ik het zo hoor schijnen ze wel vaker mensen te misleiden, moet ik nu toch niet een aangetekende brief sturen om de overeenkomst te annuleren wegens dwaling? groetjes maria

 139. Hallo,

  Ook ik ben in de praktijken van Kinderfun gestonken.
  Ik liep in maart 2009 met mijn moeder en dochter op de huishoudbeurs in Amsterdam. Hier werden wij aangesproken door een medewerkster van Kinderfun. Zij vertelde ons dat wij voor een eenmalig bedrag van 5euro 3 cd-roms zouden ontvangen van beroemde tv-zenders als Jetix en Nickelodeon. En de cd-roms waren afgestemd op meisjes en op haar leeftijd, toen 9 jaar. Eind maart werd er toen 26,85 van mijn rekening afgeschreven wat ik terug heb laten storten, en ik heb gelijk Kinderfun laten blokeren. Later kregen wij een cd-rom thuisgestuurd van Cars, niet echt voor een meisje. Deze cd-rom heb ik gelijk teruggestuurd. Ik kreeg een betalingsherinnering en heb daarop diverse malen gebeld maar er werd nooit opgenomen. Toen heb ik een brief gestuurd en daarop werd ik teruggebeld. De meneer aan de telefoon had een heleboel standaard antwoorden, over waarom ik niet op kon zeggen en dat de volgende cd-rom wel voor meisjes zou zijn. De volgende cd-rom was van The Power Rangers, ook niet echt voor meisjes. Ik heb al diverse brieven gestuurd, ook aangetekend, en daarna bleef het lange tijd stil. En vandaag krijg ik een brief van Invogem Creditmij dat ik binnen een week 63,85 moet betalen en dat ik anders een deurwaarder op bezoek krijg.
  Wat is nu wijsheid, betalen of het op een rechtzaak aan laten komen? Alle tips zijn meer dan welkom!!!
  Claudia

 140. Hoi,
  Ook ik ben gestonken in de mooie praatjes van de verkoopster die mij op straat gouden bergen beloofde.
  Na de rekeningen heb ik een brief gestuurd waarin ik duidelijk stel dat zij zich niet aan hun deel van de afspraak gehouden hebben en dat ik weiger te betalen voor troep waar ik niet om gevraagd heb. Daarna bleef het stil. En nu een half jaar na mijn brief valt er vandaag een brief op de mat van Invogem (11 dagen na dagtekening en een betalingstermijn van 10 dagen).
  Op de brief geen klantnummer, referentienummer niks. Ik bellen, maar krijg een bandje dat ze mij niet te woord kunnen staan.
  Rechts onderin een oranje stickertje van de Fiad. Ik heb gelijk een nette mail gestuurd waarin ik subtiel dreig mijn rechtsbijstand in te schakelen.

  Achteraf lees ik nu deze ellende op internet… wauw, hier heb ik dus even totaal geen behoefte aan. Het prinsessenpakket dat mij toegezegd werd blijkt een wespennest te zijn.

  Ik vraag me af wat mijn plan van aanpak hier moet zijn…

  Saskia

 141. hallo,

  ik ben er ook in gestonken, woensdag 7 April Splendidclub
  ze staan je gewoon voor te liegen ik heb 3 maal gevraagd of het geen abonnement is die je moet afzeggen, nee dat hoeft niet het stopt van zelf na 4 pakketen, ook is mij een prijs verteld daar kreeg ik zogezegd 4x een pakket voor bleek de prijs per pakket te zijn, ik heb hier oppas kindjes dus dacht is leuk.. maar na dat ik een krabbel had gezet zag ik van alles op de achterkant staan en begreep dat ik was voorgelogen die gasten moeten zich rot schamen, ik heb gelijk een kopie van allebei de kanten gemaakt en de achterkant ingevuld als opzegging aangetekend verstuurd met terug zenden van handtekening. 7 april ben ik erin gestonken 8 April opzegging verzonden kreeg handtekening terug met de datum 12 April en vandaag je raad het al, een pakket ontvangen. ik vraag me af of ik deze gewoon met afzender retour terug moet gooien in de briefenbus?? aangezien die lui niet te vertrouwen zijn kunnen ze misschien wel zeggen dat ik het niet heb teruggestuurd
  wie weet de oplossing?…

  Paula

 142. Beste Paula,

  Hoe dan ook ben je op tijd. Ook al is er niets om op te zeggen omdat er immers geen sprake is van een rechtsgeldige overeenkomst. Bewijsje goed bewaren, ontvangen artikelen ongeopend opslaan en zeker niet terug sturen. Als ze het terug willen hebben dan komern ze het maar ophalen. Hit is immers niet jouw fout.

  Chris Koeree

 143. ik kreeg meneer haveman op visite vandaag ik had op 15-12-2009 mijn rekening al betaald van kinderfun en of ik nu de incasso kosten van 215 euro wilde betalen ik schrok eigenlijk best wel en ben in gegaan op een betalingregeling maar nu ik dit allemaal lees ga ik dus echt niet betalen moet ik ze een mail sturen dat ik toch niet akkoord ga met een betalingregeling help wat moet ik doen

 144. hoi,
  wat ben ik blij met deze site,
  nou julie 2009 zijn wij er ook in gestonken, liep met mijn dochterje van toen 8 maanden door de stad en werd aangesproken door een griet, met mooie beloftes over drie mooie pakketen met zelfs knuffels en speelgoed voor de kleine, voor maar 8 euro, en na gelijk een aanbetaling van 5 euro te doen, wat er dan van afgetrokken zou worden,
  nou wij wachten ,natuurlijk niks gekregen, na het inzenden van dat roze vod, begon de ellende, gelijk een machtiging van 28.65, die heb ik gelijk laten blokkeren, daarna een tijd stil en toen begon het. ik kreeg drie flut boekjes, deze heb ik uit mijn woede gelijk de vuilnisbak in gedonderd, daarna tal van acceptgiro en dreigingen, je snapt dat ik nooit tot betaling zou overgaan, tenslote ben en voel ik me opgelicht, nu krijg ik brieven van fiad incasso of ik effe de somma van 165 euro wil betalen, op hun rekening vermelde ze zelfs vertragings kosten,, wat zijn dit in godsnaam, ik ben woest ik zal nooit gaan betalen, maar het ergste vind ik dat ze reclame maken op hun site voor kinderen vanaf twee jaar, waren hun blind, ondanks alles kan ik het niet opbrengen om kontakt met hun op te nemen, ik heb hier inmiddels nachtmerries van, wat moet ik hier mee, het enigste wat ik weet is dat ik dit niet ga betalen, maar hoever blijven hun je stalken,,, hoever moet ik het laten komen, vinden jullie dat ik moet reageren

  mvg det

 145. Hallo,

  ik ben blij dat ik bovenstaande reacties lees. Niet omdat ik het leuk vind dat iedereen problemen met de Kindeparade bv heeft, maar omdat ik daardoor geloof dat ik sterk in mijn schoenen sta.
  Kinderparade heeft mij via invogem creditmij aangemaand om een kwartaalbetalling uit te voeren en dat terwijl ik maar een keer een pakket boeken heb ontvangen.
  Ik ben zeker niet van plan om te betalen.
  Ik heb het abonnement ook al per telefoon ( instructies volgens internetsite) opgezegd, desondanks sturen ze toch invogem achter me aan.
  Zijn er gegadigden die eventueel samen met mij tegen kinderparade wil optreden.
  Ik hoor het dan graag van je.
  Mijn emailades:
  ali.cakir@telfort.nl

  gr,

 146. Hallo allemaal,

  Hier nog zo’n domme doos die ondanks de alarm belletjes die afgingen tijdens het gesprek in Den Bosch met een verkoop dame toch is gezwicht en heeft getekend voor het proefabonnement.
  Zij beweerde na herhaaldelijk vragen van mijn kant dat het eenmalig 8,95 was! En na aftrek van de beruchte 5 euro dus nog maar 3,95.
  Hoe dom kon ik zijn!!!
  Nu is er 26,85 afgeschreven en heb ik nog niets ontvangen!
  Het eerste pakket zou rond 20 juli binnenkomen had ze gezegd.
  Het roze papiertje had ik netjes bewaard om na mijn vakantie te kopieeren en op te sturen om het meteen weer op te zeggen. (dit was volgens haar de beste methode na ontvangst 1e pakket het opsturen) Maar dat roze votje kan ik natuurlijk nergens meer vinden.
  Ja ik ben echt handig bezig.
  Wie heeft er goed advies………… die 26,85 als verlies nemen en aangetekend het abonnement opzeggen. Of geld storneren en wachten op de eerste brief van het incasso bureau. daar heb ik eigenlijk niet zo’n zin in.
  Sterkte aan iedereen die met de elende van kinderfun zit.

 147. Beste Yvon,

  Als u die vijf euro heeft betaald dan bent u die gewoon kwijt. De opzet van de vijf euro was ervoor bedoeld om u over de streep te trekken door deze vijf euro als korting te geven.
  Sommige verkopers vragen u wel om de vijf euro en steken deze in hun eigen zak.
  Kinderfun zelf zegt dat zij hier niets aan kunnen doen en dat de verantwoording bij de verkoper ligt.
  De 26,85 euro is niet conform hetgeen met u is overeen gekomen. De regel die zij hanteren “mondelinge afspraken zijn niet rechtsgeldig” is strijdig met elke Nederlandse wetgeving en mag dus niet worden gebruikt. Het abonnement, de overeenkomst of het contract is niet rechtsgeldig omdat dit niet conform de colportagewetgeving afzonderlijk is aangemeld bij de KVK.

  Stappenplan:
  De 26,85 Euro binnen dertig dagen laten storneren bij uw bank en uw rekening laten blokkeren tegen afschrijving door Kinderfun.
  Bellen met Kinderfun en eventueel een brief sturen waarin u afziet van de overeenkomst omdat die niet conform de mondelinge afspraak wordt uitgevoerd. Een postzegel plakken mag maar is niet nodig. Zet in elk geval niet achterop de envelop uw huisadres zodat de post hem niet aan u terug kan sturen. U heeft immers al vijf euro onterecht betaald en wil hier verder geen kosten meer aan maken. De portokosten komen dan voor rekening van Kinderfun.
  Wat u zeker niet hoeft te doen is aangetekend versturen. Immers is dit wettelijk geen verplichting bij colportage zaken. Het is immers uw woord tegen Kinderfun. Met de aandacht die Kinderfun via internet heeft gekregen is het voor de rechter niet zo moeilijk om te kiezen wie er gelijk heeft.

  Mocht u nog goederen ontvangen dan zou ik deze netjes opbergen zodat u ze altijd netjes terug kunt geven. U hoeft de artikelen niet terug te sturen omdat u hier niet om heeft gevraagd in de hoedanigheid zoals mondeling is overeen gekomen.
  Als ze hier moeilijk over doen dan halen ze de artikelen maar bij u op.

  Chris Koeree
  Lelystad
  mail@consuhulp.nl

  1. Beste Chris,
   Ook ik ben er vandaag met beide benen ingetrapt, wat voel ik me nu dom en belazerd zeg! Maar jij zegt dat je de brief niet aangetekend hoeft te versturen? Oeee ik ben zo giftig op het moment wat een nare mensen heb je op de ze wereld bol lopen. En ik mijn verhaal nog wel doen over mijn prive leven aan die oplichtster gezien ze hier naar vroeg (heel medelevend leek) en op in ging en weet dus dat ik het niet breed heb…
   Hoe is het bij jou verlopen eigenlijk moment van oplichting tot wanneer het ophield, ik hoor het graag van je!

 148. Beste Chris

  ik lees hier dat ik niet aangetekend hoef te versturen om er onder uit te komen.
  Mijn vrouw heeft op 28 juli een handtekening gezet, en vandaag zal ik hun een brief sturen om op te zeggen ivm de colportagewet.
  ik ben alleen bang dat ze zeggen hem nooit gehad te hebben ,e ndat dan de juridische strijd begint.

 149. Beste Chris,

  Daar ben ik zelf dus ook zo bang voor.
  Ik heb zo´n irritant roze papiertje getekend! Daar staat toch echt mijn handtekening op.
  Maar ze heeft me wel voorgelogen met haar mooie praatjes over maar 1x 8,95 te betalen en na die stomme 5 euro nog maar 3,95.
  Durf nog steeds niet goed het geld terug te halen.
  Ben liever 38 euro lichter (26,85 abonnement van 3 maanden + 5 euro aan oplichtster + 7 euro aangetekend.) dan dat ik een strijdt aan moet gaan met incasso e.d.
  Zit ook nog in dubio.

 150. Nogmaals voor alle duidelijkheid!
  het rose vodje is niet meer en niets minder dan een vodje zolang zij het niet aanmelden bij de KVK. En aangezien ze dat niet doen is er geen enkelekijke wettelijke grond waar ze u mee kunnen aanvallen.
  Laat ze eerst maar eens met een rechtzaak komen en die dan ook nog winnen. Dit stelletje luilebollen is er juist op uit ommensen bang te maken zodat ze toch gaan betalen. en als er van de duizend mensen vijfhonderd zijn die wel betalen dan worden ze evengoed schathemeltje rijk. vandaar dat ze gewoon verder gaan met hun …… zaakjes. Laat je toch niet bang maken. u bent echt niet de enigen, niet de eerste en zeker niet de laatste. En als ze Fiad incasso inschakelen dan is er nog geen enkele reden voor panniek. immers hebben zij geen poot om op te staan. Ze handelen in strijd met de nederlandse wetgeving zoals u kunt nalezen elders op deze site. (Zie staffel kantonrechter).
  Gewoon geld laten storneren en aansturen op een rechtzaak die er nooit komt.

  Chris Koeree
  Lelystad
  (ooit zelf slachtoffer van Kinderfun en al vier jaar bezig om u te helpen) zie http://koeree.nl/weblog voor de uitspraak inzake Kinderparade

 151. Hallo beste Chris en medegedupeerden,

  Ben natuurlijk ook opgelicht door deze slangen.
  Ik ben in juni 2010 in schiedam er ingestonken.
  Ik zal wel een aangetekende brief sturen en verder geen cent betalen voor die troep.
  Maar het knaagt aan me dat Kinderfun dit jaren kan uithalen zonder dat een instantie hierwat aan doet.
  Ik heb contact gehad met sbs,radar en zelfs Peter r de vries. Het laatste ging wel erg ver, omdat die man wel ergere zaken kan oplossen maar toch heb ik het geprobeert. De redactie waardeerde wel wat ik te zeggen had maar dat dit meer iets is voor Radar.
  Ik denk dat er meer media bij moet komen en misschien wel een verborgen camera acties o.i.d of ga ik nu te ver??? Anyway, we laten het hier toch niet bij?? Kom op zeg!!!!
  Gr,
  Saida

  1. Hoi Saida!

   precies ! ik vind ook dat er meer media aan te pas moet komen, heb een gesprek opgenomen, en ben van plan dat vandaag weer te doen, ANTON KONINGS
   moet niet denken dat hij me aan de telefoon uit kan schelden( toch te bizar voor woorden)

   een hyve?facebook?twitte maken tegen deze ratten… best modern, en mensen die er nog niet echt notie van hebben , zullen dan niet zo snel lid worden…
   actie is reactie.. alhoewel hun niet snel reageren! vandaag zou ik een brief krijgen dat ik er eindelijk vanaf zou zijn… zo neit had ik hem al beloofd dat ik weer zou bellen… ben benieuwd!
   nou Saida als je ideetjes hebt, of iets wil doen , ik ben van de partij… want er zijn ook arme mensen die denken ach ja laat ik het doen voor mijn kind( zoals ik)

   groetjes Judith.

 152. Hallo Chris en medegedupeerden,

  ik kwam gisteren, onderweg naar de peuterspeelzaal met 2 kindjes aan mijn zijde, 2 blanke mannen van de leeftijd 35-45 jaar tegen die in een groen transporter VW busje (kenteken..-..-..) zaten te pauzeren… Ze riepen uit de autoraam of ik al een kaart had en ze vroegen of ik nog niet benaderd was door één van ze (of collega’s) van Splendidclub. Er is een speciale boeken-actie bezig voor kinderen van 2-5jaar.
  Blablabla(uitleg=verkooppraatje)…hij vroeg de geboortedatum van mijn oudste en naam,adres en telefoonnummer. Ik heb dus naam en adres gegeven, MAAR een valse telefoonnummer en GEEN bankrekening nummer. Ik zei tegen hem: Nou, als je het niet erg vindt geef ik dat soort gegevens niet zomaar op straat. Hij keek een beetje teleurgesteld en vroeg toen aan mij een handtekening op het contract te zetten (toen was ik nog steeds niet aan het nadenken wat voor een rare benadering dit moest zijn om iets daadwerkelijk te verkopen aan mij)…ik heb echt zomaar een krabbel neergezet wat verre weg niet eens op mijn orginele handtekening lijkt. Ik liep verder en ik dacht, snelsnel mijn kind brengen naar de psz en dan gauw naar huis om te checken hoe dit nou zit… Gegoogled en zo ben ik nu hier terecht gekomen

  Ik heb een kopie van het contract (blauw papiertje),
  daarop staat dus dat je binnen 7 dagen een aangetekend brief kan sturen om het op te zeggen.

  NU is mijn vraag: Heeft het wel zin om op te zeggen? Nu ik eigenlijk een contract hebt ondertekend, met niet eens mijn handtekening? Maar wel ons adres. Wat de oplichter heeft ingevuld met pen,is eigenlijk niet eens leesbaar…alleen de postcode en huisnummer. Kunnen ze nu gewoon een acceptgiro sturen en een soort van ‘verplichten’ om dat te laten betalen door ons?

  Ik heb het blauwe papiertje (vodje?) ingescand en een copie van gemaakt.(voor- en achterkant) Ik ben niet van plan om de originele mee te sturen. Ik zal vandaag een brief opstellen om het op te zeggen en aangetekend op te sturen.

  Doe ik hier goed aan??

  Vriendelijke groeten van

  Rhia.

 153. Beste Chris en andere gedupeerde,

  Ook ik ben er helaas ingestonken. Dit maal waren ze op 10 augustus in Wijchen. Ik natuurlijk nadat ik erin gestonken was op internet nagezocht waar ik precies voor getekend had. En toen kwam ik dus al die reacties tegen. Ik heb verschillende keren contact op proberen te nemen en het bleek dat de tent i.v.m. vakantie gesloten was t/m 16 aug. Hartstikke stom natuurlijk, maar verder heb ik geen actie ondernomen. Tot er ineens op 27 augustus 26,85 van mijn rekening werd geschreven!! Ik had tot op heden nog niets ontvangen!!! Volgens de verkoopster aan de deur zou het bedrag aan het einde van de periode van 3 maanden worden afgeschreven. Oktober dus. Dus dit klopt al voor geen meter! Ik heb toen afgelopen zaterdag via de site (dat met die 1,30 euro) opgezegd en de code goed genoteerd. Nu kreeg ik gisteren ineens tot mijn grote verbazing een pakketje met zeer oude, dunne flut boekjes. Vandaag Kinderparade geprobeerd te bellen, maar constant in gesprek. Het geld heb ik inmiddels laten terugboeken en staat weer op mijn rekening. Wat kan/moet ik nu doen?? En kan ik er nu nog wel vanaf?

  Alvast bedankt,

  groeten Chantal

 154. Hallo,

  heb onlangs kinder parade opgezegt, bewijs hiervan ,
  maar geld gaat er nogsteeds van af… ing heeft terug geboekt, en geblokeerd… maar ben toch bang voor deurwaarders en zo( nog nooit meegemaakt)

  kinderfun… is gewoon onbeschoft! heb een gesprek opgenomen… want was gewoon zo verbaasd van de vorige keer dat ik dacht jaa jaa ANTON KONINGS dit keer lapt u mij er niet zo bij…
  kan en mag het op internet gezet worden ? zodat mensen horen dat ANTON KONINGS erg onbeleefd is en toezegt dat hij me uitschrijft(geloof er niks van)

  dus die rekening heb ik nog niet terug geboekt, en geblokt daar ik echt bang ben dat er deurwaarders komen… de man van de ing die erg begripvol was, en behulpzaam zei gewoon blokken joh, ze kunnen je niks maken…

  al met al zijn het oplichters!

  ANTON KONINGS is een nare man…

  al met al ben ik benieuwd hoe het gaat aflopen allemaal…

  met vriendelijke groet Judith & Raoul.

 155. Hallo,

  ik ben er ook ingestonken, dit was op 4 september voor mijn kleinkind van 9 maanden, ik hoefde alleen maar eenmalig 3,95 verzend kosten te betalen maar op 27 september is er 26,85 afgeschreven ben gaan zoeken en kwam hier terecht heb dit bedrag terug laten boeken via ing en zal morgen een aangetekend schrijven versturen, las op de site dat het vanaf 2 jaar was dit was er ook niet bij gezegd, ben ik te laat om het op te zeggen???
  ik hoor graag iets

  mvg. Yvonne

 156. Hallo,

  Ik heb via de mail aan mail@consuhulp een vraag gesteld, maar nog geen antwoord ontvangen. Ik vroeg me af of dit mailadres nog wel bestaat omdat sommige van deze berichten al een paar jaar oud zijn, maar misschien moet ik gewoon even geduld hebben. ik hoor het graag!

  met vriendelijke groet, eva

 157. Ooo, ik kan me wel voor de kop slaan! Nooit op straat je iets aan laten smeren! Maarja, ook ik heb helaas op 3-9-2010 een handtekening gezet op zo’n roze vodje…Mij was ook een eenmalig bedrag van 8,95 (5,= is niet afgetroggeld) voorgeschoteld, maar bij controle van bankrekening is op 27-9-2010 dus gewoon 3x dit bedrag afgeschreven! Ik heb de bank gebeld en dit laten storneren en Funkids laten blokkeren. Vervolgens Funkids gebeld dat ik niet meedoe aan dergelijke praktijken. Nou, dat werd al snel een vies telefoongesprek! Dreiging van incasso etc. en HIJ gooit vervolgens de hoorn erop! Dit is nu een week geleden gebeurd. Helaas heb ik gisteren toch een pakket ontvangen met (erg goedkope) boekjes. Deze ga ik vanmiddag retourneren met een ontvangstbewijs van TNT en een kopie van het roze vodje waarop ik zal aangeven niets meer te willen ontvangen. Maar nu ik jullie ervaringen lees, vrees ik dat ik voorlopig nog niet klaar zal zijn… HEEL VEEL STERKTE allemaal, ik blijf jullie volgen. Als ik weer iets van ze hoor, vraag ik jullie advies voor de volgende stappen.

  groeten, ‘tuthola’

 158. gisteren een brief van kinder parade ontvangen…
  waarom ik het geld terug heb laten storten,en ze geblokeerd heb…
  nou je vraagt het je af he… GEK!

  had opgezegt, en bewijs hiervoor het was in Augustus… maar ja nu dreig brief verder.. denk dat ik morgen maar weer even bel… als ze opnemen.

  kassa opgelicht, en andere consumenten dingen mailen, en of bellen zodat ze hier ook weer van af weten… al met al kom je er niet van af denk ik.

  groetjes!

 159. Hallo allemaal,

  Hier komt mijn verhaal met Kinderfun. Ik ben er al lang mee bezig, ongeveer 2 en half jaar geleden ben ik er ook ingestonken, mij werd toen verteld dat het van Jetix was. Toen ik thuiskwam ben op de site van Jetix gaan kijken voor info, maar daar stond natuurlijk niks. Toen heb ik het ook opgezegd, en heb alle pakketten retour gestuurd. Toen een tijd niks gehoord, en toen kwam Fiad incasso op de proppen. In het begin heb ik hun brieven nog beantwoord, maar nu doe ik er niks meer mee,ik blijf niet aan de gang. ze sturen nu al 2 jaar brieven met dreiging van rechtszaken en deurwaarders, nou ze doen maar. Mede door alles wat er op internet te lezen is, ben ik niet bang meer. Ik zou graag aan de rechter uitleggen dat ze aan misleiding doen! Dus laat je niet bang maken hoor, er gebeurt echt niks, ze hebben geen rechten, maar ze proberen mensen zo bang te maken dat ze toch gaan betalen.

  Groetjes Lynn

  1. Hoi lynn,
   Hier hetzelfde alleen vraag ik me af of ze je niet aan kunnen melden bij het BKR?

   Groetjes suzanne

 160. Hoi Marit,

  Jouw verhaal is van ongeveer dezelfde periode als dat van mij. Ik ben 9 september aangesproken en op 27 september werd bij mij ook het bedrag afgeschreven. Ik heb dat inmiddels gestorneerd, een aangetekende brief met ontvangstbevestiging (afgelopen vrijdag) verstuurd, met daarin mijn eerste ontvangen boekjes (inderdaad helemaal niks), een kopie van het roze vodje en een brief waarin staat dat ik me beroep op dwaling, was een advies van consuwijzer. Nu maar hopen dat ik niet ook 3 jaar gestalkt wordt door die lui, want vandaag kreeg ik al een brief dat ik het geld had gestorneerd en dat ik het dan maar per acceptgiro moest betalen omdat het niet tussentijds kon worden opgezegd. (staat erin: zoals met u is overeengekomen kan u niet tussentijds opzeggen, haha nou dat staat nergens hoor!) maar omdat onze ‘zogenaamde abonnementen gelijk lopen en ook onze acties hetzelfde zijn, vind ik het wel prettig om hier af en toe te lezen hoe het bij jou verloopt, dan zal ik dat ook doen als er nog acties zijn. ook sterkte allemaal!

  groetjes eva

 161. Hallo allemaal,

  Ik heb dus vorige week een aangetekende brief verstuurd en deze week al de handtekening voor ontvangst terug gekregen. Meteen 2 dagen later kreeg ik een brief van kinderfun dat ik me niet kan beroepen op dwaling omdat ik een abonnement ben aangegeaan voor 3 maanden en dit niet tussentijds kan worden opgezegd, ik heb ook niet binnen 8 dagen gereageerd volgens de colportagewet (nee want toen wist ik nog niet dat ik belazerd was, daar kwam ik pas achter toen ze na 3 weken het geld afschreven) en ze wijen nogmaals erop dat mondelinge afspraken niet geldig zijn. Kortom ik moet binnen 8 dagen de 26,85 naar hen overmaken. er staat dan nog wel in dat ze in hun administratie opnemen dat mijn lidmaatschap na die 3 pakketten beeindigd wordt… ik begin bijna te twijfelen om die 16,85 maar over te maken in de hoop dat ik van het gezeik af ben, zodat het na 3 maanden gewoon stopt, aan de andere kant weet ik dat ik in mijn recht sta als ik niet betaal… twijfel twijfel. ik denk er nog even over na. Marit als jij nog vorderingen hebt hoor ik het graag.
  groetjes eva

  1. En wat is het geworden wel of niet betaald en hoe was de situatie toen rustig? Ik ben vanmiddag belazerd… en moet nu stappen gaan ondernemen maar ja welke?? Ik hoor graag van.

 162. Hier hetzelfde probleem.
  Nu wil ik ook graag opzeggen met een aangetekende brief. Maar kan dit naar een postbus nr?
  Zo niet, heeft iemand voor mij het adres?

  Gr. Bianca

 163. Hier hetzelfde probleem.
  Nu zou ik graag per aangetekende brief willen opzeggen. Maar kan dit naar een postbus nr?

  Gr. Bianc

 164. hallo bianca,

  Beetje late reactie, ik lees het nu pas, dus misschien weet je het al, maar anders toch een antwoord.
  Je kan gewoon aangetekend opzeggen via een postbusnummer. Ik heb het zelf gedaan met handtekening voor ontvangst, dat is iets duurder, maar dan weet je wel zeker dat het is aangekomen. ik had binnen 4 dagen de handtekening retour.
  succes, groetjes eva

 165. Per e mail opzeggen, das goedkoop. En verders totaal geen kosten maken aan deze oplichters. Rekeningen blokeren, ontvangen goederen, die te min voor afrika zijn, als haard blok gebruiken. Zijn het gewone oplichters (fun en haverlap) die samenwerken. Dus Laat maar voorkomen, wat nooit komt of is geweest.

  Gebruikte al tijden hun briefen als alternatieve wc papier…

  1. Ja per email opzeggen zou het goedkoopste zijn. Maar ja wat is hun email?? Die staat niet op de site van kinderfun vermeld. Wat een drama ! Was ik vanmiddag maar niet zo dom geweest….

 166. Hoi Eva!
  Sorry, dit is pas de eerste keer dat ik weer es kijk op deze site, maar ik ben dus gezwicht, en heb de 26,85 betaald…. Onder het mom van: dit is mijn straf om zo dom te zijn iets op straat te tekenen. Snel kreeg ik een brief met daarin de bevestiging dat ik 3 maanden een pakket ontvang en daarna van ze af ben. Inmiddels is het laatste pakket vorige week binnengekomen en hoop dus dat het nu klaar is!!! Het zijn werkelijk FLUT boekjes en een DVD waar mijn kinderen echt te oud voor zijn! Echt geen 26,85 waard!!! Ze verdienen leuk aan ons. Maar het wemelt van zulke geniepige gastjes op straat hoor. Een week na mijn foutje, kwamen jongens langs de deur om anzichtkaarten te verkopen voor het goede doel KIKA. Ik vertelde ze dat ik NIETS meer op straat koop, dus pech voor ze. Blijkt mijn buurvrouw snel op internet op zoek gegaan te zijn naar deze ‘organisatie’ blijkt het dus een bende te zijn die onder valse voorwenselen kaarten verkopen en KIKA niets van de opbrengst krijgt!!! Dus: allemaal goed opletten met alles wat op straat aangeboden wordt.

 167. hoi allemaal
  ik was in de stad om iets te kopen voor mijn moeder. En toen zijn een verkoper van heeft u kinderen mevrouw. Ik zei nee. vroeg die weer heeft u broertjes of zusjes. weer op geantwoord nee. hij zei van dat ie leuke kadootjes heeft voor een proefactie van drie maanden en later gaan ze mijn bellen. Ik had al een gevoel van hier klopt iets niet. Maar met mijn domme hoofd heb ik toch aan meegedaan. Omdat mijn neefje morgen jarig was. Ik wou hee=m een leuke cado geven. Maar die klootzakken hebben mij belazerd.Ze halen iedere maand 26,85 daaraf voor mijn een dvd. Wat een rotstreken. Maar ik had toen geen zin om daar achter aan te lopen. Ik heb wel in totaal wel 5 maanden voor betaalt of meer. Maar ik was het op een geven moment spuugzat. ik was gisteren naar de bank gegaan. Mijn geld laten stornenern en hun laten blokkeren. Ik heb nog nooit opzeggingsbrie gestuurd. Want dan gaan ze toh zeggen van dat zie die niet hebben ontvangen. ZONDE VAN MIN TIJD. dus al die dvd bewaar voor het geval of ik stuur ze later. Maar ik ben blij dat ik op deze site ben. Ik ben gelukkige niet de enige. Ik heb geen zin in die brieven van incasso. Ze mogen die brieven sturen. Ze maken alleen bang die idioten zodat je toch betaalt. Ik heb me al voorbereid heel veel reactie gelezen. Ik hoop dat iets aan die klote oplichters wat aan gaat doen.

 168. Hallo allemaal,

  Ik heb bijna 3 jaar terug ‘een abonnement’bij kinderfun afgesloten en al die ellende ook gehad. Nu waren ze net op tv bij SBS 6, Das je goed recht.. Dus ik dacht ik ga weer eens ff kijken op deze site.
  Destijds heb ik veel aan alle reacties gehad.
  Ik had hun mtoen der tijd meteen laten blokkeren, terug sturen, brieven sturen ed heeft echt geen zin. Ze doen toch alsof hun neus bloedt en je MOET betalen zeggen ze. Niet doen! Al die brieven, incasoo buro bla bla bla, niks mee doen. Meneer haverman (Ik ben de directeur, dus hoger dan mij is er niet! zei hij tegen mij.. Alsof ik daar bang van wodt :s) aan de deur gehad, niks betaald. Hij wilde een betalingsregeling treffen, een rekening van inmiddels rond de 160 eu, wilde hij voor 50 eu. afsluiten. Werd later weer gebelt door hun, om een betalingsregeling te terffen. Niet gedaan natuurlijk! Toen werd er gezegd dat ze er dan een rechtzaak van gingen maken, is prima zei ik doen maar. En die vrouw zei is goed, dan gaan we de rechtzaak in gang zetten… Nooit meer wat van ze gehoord!

  Dus betaal gewoon niks, pakketjes terug sture heeft geen zin. Zolang je terug stuurt blijven hun sturen. Brieven niks van aan trekken, meneer Haverman lekker laten kletsen en niks geloven van wat hij zegt, laat ze er maar een rechtzaak van maken.. Doen ze toch niet 😉
  Ik heb ze later nog 4x hier in de stad gezien en spraken ze me weer aan, diezelfe verkoper zelfs. Hij beweerde dat hij er nog maar net werkte toen ik hem ermee confronteerde! Jaaa mehoela.. tot 3x toe heeft hij me aangsproken en de vierde keer vroeg hij me niks. Hij herkende me vast 🙂

  Iedereen die nog met deze idioten (want mensen wil ik ze niet noemen) te maken heeft, sterkte ermee!
  Sorry voor mn lange verhaal, maart wilde ff laten weten dat je je gewoon niet bang moet laten maken, en niks moet betalen!

  1. Hoi hullie,

   Kunnen ze je niet aanmelden bij het BKR? Want ik heb nu brieven van hun incassobureau wat overgens van meneer zijn broer is.

   Groetjes suzanne

 169. Hallo,
  Ik had een vraagje, ik ben er ook ingetuint in de actie van splendidclub, op straat aangesproken voor een mooie actie, en heb natuurlijk niet mijn rekeningnr gegeven.
  Heb tot nu toe 2 pakketjes gehad, en kreeg daarna een acceptgiro van 33,80. Heb al 2x gebeld naar Speldidclub en kreeg echt een onaardige man aan de telefoon, en hij zei dat ik het moest betalen en daarna zouden de 2 andere pakketjes gestuurd worden. Na het lezen van alle reacties, vraag ik me af wat moet ik doen?? Schriftelijk opzeggen en betalen, of juist niet betalen?? HELP AUB!!!

 170. Hoi Vanessa,

  NIETS BETALEN!!!

  Ik ben in 2010 ook benaderd en heb nooit een rekeningnummer gegeven. Voor de zekerheid hadden we zelfs binnen twee dagen een opzegging naar ze verstuurd per aangetekende post. Desondanks hebben ze me toch twee pakketjes opgestuurd inclusief acceptgiro maar hebben we nooit iets betaald. Zelf na diverse aanmaningen betaalden we niet. De laatste keer dat we iets van deze club hebben vernomen is januari 2011.

  Kortom…gewoon niets betalen aan dat stelletje oplichters 😐

  Groet,

  Rhia

  1. Hoi Rhia,

   Dankje voor het beantwoorden van me vraag. Ik was op het punt om het te betalen, maar na het lezen van alles zag ik dat het stelletje oplichters zijn..

   Groet,
   Vanessa

 171. Helaas ik ben er ook ingetrapt..Wat voel ik me dom.
  Hij zei dat ie alleen een rekening nummer nodig had om het bedrag voor het verzenden te betalen. Nog niets gezien van boekjes,maar wel al geld afgeschreven,heb meteen het terug geboekt en hem laten blokkeren..

  Groetjes Eveline

  1. Beste Eveline,
   Het rekeningnummer dat dat bedrag afschreef was dat 609324713? Ik hoor het graag van je. Wat een drama dit hé! Je denkt wat leuks voor je kind te doen maar haalt een hoop drama op je hals en geld 5euro “adminstratiekosten” aan die tuthola op straat en aangetekend versturen, geld dat je als alleenstaande ouder wel anders kan gebruiken. 🙁 Ohhh ik haat dit soort mensen (zelf veel te goed gelovig…?) snap niet dat hoe je zo kan leven of laat staan slapen, wetende dat je zoveel mensen bedonderd! En dit is al zo lang gaande als ik het nu zo hier op internet eens bekijk vanaf 2005? Hoe is dat mogelijk dat deze mensen zo (ongestraft) door kunnen gaan?? Te gek voor woorden!! Nou ik hoor het graag over het rekeningnummer wanneer jij een andere mocht hebben kan ik dat nummer ook nog laten blokkeren…. Pfff wat een drama en kostbare tijd gaat hier in zitten.

   1. ik heb een derde aanmaning gehad en ze dreigen met gerechtelijke stappen maar dat doen ze toch nooit. post gewoon in de prullenbak gegooid. heb een aangetekende schriftelijke nietigverklaring gestuurd, daarna nog een brief. ik heb geen pakketjes meer ontvangen (waren teruggestuurd) en na de laatste aanmaning niks meer gehoord. dat was een maand geleden ofzo.
    ben benieuwd of ik nog iets van ze hoor maar ik gooi alles de vuilnisbak in. geen cent gaat er naar deze oplichting, ben er al 5 euro plus aangetekend versturen aan kwijt. 🙁
    succes voor iedereen, een advies: nooit betalen, ze hebben nog nooit een rechtszaak gestart.

 172. Hallo,

  ik liep met 3 kinderen bij station Amsterdam RAI op de dag van de huishoudbeurs (24 februari 2012). Daar word ik half staande gehouden door iemand van Splendid die mij een GRATIS pakket aanbied voor de kinderen. Gauw wat dingen ingevuld en ineens werd me rekeningnummer gevraagd. Dat vond ik gek dus ook niet gegeven. Toen moest ik toch ff tekenen dus iets gekrabbeld wat niet eens op mijn handtekening lijkt.

  Nu zie ik achteraf dat het allemaal niet eens GRATIS is maar gewoon 33,80 kost en je dus niet binnen 8 dagen mag opzeggen omdat het bedrag onder de 34 euro is. Ze kunnen me in ieder geval niet bellen want mijn telefoonnummer klopt niet. Rekeningnummer hebben ze dus ook niet…

  Mijn vraag:
  Hoe nu verder??

  Moet ik ze berichten dat ik het niet hoef of afwachten of ze om het geld komen vragen…? Ik weet het ff niet meer.

 173. Hoi Stef,
  Ik weet het ook niet, mij is hetzelfde overkomen. Dit is mijn verhaal:

  In november vorig jaar werd ik op straat benaderd door een heel aardige jongedame die bij een kinderdagverblijf zou werken, of ik 3 keer een pakket met kinderdvd’s wilde ontvangen, voor slechts 8,95 totaal. Ik moest 5 euro aanbetalen. Ze had formulieren bij met de bedrijfsnaam en ik heb het ingevuld, het leek me een goed idee voor sinterklaas en kerst. Echter, voor sinterklaas was er niets. De 10e dec wel, maar het waren geen dvd’s maar kleurboekjes, flutboekjes eigenlijk. Ik heb vervolgens gezien dat er 26,85 van mijn rekening is afgeschreven. Ik heb gestorneerd en een aangetekende brief verstuurd, om op te zeggen en ook het abonnement nietig te verklaren wegens verkeerde voorlichting en als de verkoopster geen handtekening zet, is het niet geldig (las ik op internet) ik heb mijn beroept op de colportagewet. Ik heb ook het pakket, en het volgende pakket teruggestuurd. De herinnering die ik kreeg heb ik niet betaald en ik heb hen verteld dat het abonnement nietig is, alles is teruggestuurd en dat ik aangifte van oplichting zou doen als ik nog een herinnering zou krijgen. Ik heb nu de volgende herinnering gekregen, van 29,15, waarbij ze dreigen met gerechtelijke stappen. Eigenlijk twijfel ik om te betalen, om er vanaf te zijn, maar ik heb veel verhalen op internet gelezen, dat je er nooit vanaf komt, ook niet na opzegging. Bovendien vind ik het belachelijk dat een bedrijf zo geld verdient.

  Misschien dat de oprichter van deze website antwoord heeft op wat te doen???

  1. Dag Eveline, Lin en Stef…

   nogmaals niet betalen!! Ik heb ook geen ‘echte’ rekeningnummer opgeven op straat met een zelf verzonnen 06nummer en een valse handtekening die verre weg van mij lijkt. Maar wel mijn echte adres
   🙁 En ze hebben een jaar lang kleur/teken/puzzelboekjes gestuurd met acceptgiro’s eraan (elk kwartaal)…zelfs na het niet betalen ervan heb ik dus ook nog deurwaardersbrieven met dreigingen gehad en tot de dag van vandaag (ruim 1 jaar) heb ik nog steeds NIETS betaald en ook niets meer ontvangen en gehoord van ze. Vooral na de uitzending van SBS 6..(zie paar berichten hierboven) heb ik dus helemaal niet eens de moeite meer gedaan om een schrijven erover te verzenden naar ze. Ik maak me totaal geen zorgen hoe en wat, mijn oudste kind gaat straks naar de basisschool en de boekjes komen nu eigenlijk wel van pas 😉 Dus met ander woorden…meiden; betaal ECHT niets, ik heb de boekjes niet eens teruggestuurd (dat moet je zelf weten, om er moeite ervoor te doen, had ik geen zin in en tijd voor) maar wees echt niet bang dat ze het kunnen verhalen want ze hebben er geen recht op om ons alsnog alles te betalen want het is éé’n en al oplichterij..als ik had geweten dat ze bij de RAI stonden vorige week dan zou ik ze even goed aangesproken, ik was namelijk wel op de 9 maanden beurs…jammer!! Ik hoop door middel van deze site dat er meerdere moeders zijn die dit lezen EN dus er niet intrappen om het te betalen.

   Groetjes Rhia

 174. Jee wat een verhalen hoor ik hier. Ik schrik hier enorm van. Maanden geleden ben ik ook benaderd door iemand van kinderfun op straat. 3 x een pakket voor alleen de verzendkosten (nog geen 4,-). Inmiddels al een keer 26,85 van mijn rekening afgeschreven. Toen heb ik een brief gestuurd waarin ik heb aangegeven dat ik hetgeen waarvan ik niet eens wist dat ik het had, wilde opzeggen. Geen bevestiging, niks! Een maand later lag er weer een pakket in de bus. Toen toch maar eens gaan googlen! Wat een ellende kwam ik tegen zeg! Zojuist de brief nogmaals aangetekend verstuurd, en morgen ga ik maar eens bellen met de vrienden van kinderfun. Benieuwd wat ze te zeggen hebben. Moet ik nou het pakket retour sturen of niet? Ik heb wel de bank al gebeld en gezegd dat ze alle incasso’s van kinderfun moeten storneren. Ik betaal geen cent meer!

  Groetjes Sharon

  1. Hoi Sharon,
   Bij mij precies hetzelfde verhaal. Ik heb ook aangetekend opgezegd, of eigenlijk nietig verklaard. Dat zou voldoende moeten zijn.
   Ik zou het pakket ook terugsturen. En erop schrijven retour afzender, zending geweigerd.
   Ik zit nu aan de tweede betalingsherinnering waarin ze dreigen geen pakketten meer te sturen haha.
   Ik ben benieuwd wat daarna komt, ik betaal in elk geval niks meer.

   De standaardbrief om nietig te verklaren kun je krijgen als je mailt naar het mailadres wat hier ergens op de website staat.

   Laten we hopen dat we er zo vanaf zIjn!!

 175. Hallo dames,

  Wat een verhalen zeg, ik kan mezelf wel voor me kop slaan. Gisteren ben in in de stad van Rotterdam ook aangesproken door een dame met een heel leuk verhaal. Ze gaf aan op een kinderdag te werken en gaf aan dat de pakketjes echt goed gevuld waren met K3, Mega Mindy en nog meer van de Zappelin programma’s. Leuk dacht ik voor mijn dochter en nichtjes of om als cadeau te geven. En omdat het zo’n succes was op de Huishoudbeurs was er nu een actie voor 3 pakketten voor 8,95 en eenamlig 5 euro die ik wel contant moest betalen.

  Ik dacht ach waarom niet en ben er dus in meegegaan.Maar toch voelde het niet goed en ging haar weer achterna maar ze was met de noorderzon vertrokken. Ik heb gelijk het nummer op de achterkant van het coupon gebeld maar die waren alleen te bereiken van 09:00 tot 13:00 uur. Ik heb net om 09:00 uur gelijk gebeld en een norse man nam de telefoon aan en ik heb mijn verhaal gedaan. Ja mevrouw maar u moet toch betalen! Ja dat begrijp ik maar uw agente nr. 12 gaf aan dat het 3 pakketten voor 8,95 waren, Nee mevrouw 8,95 per pakket dat staat op het bestelbon. Ja, daar had hij gelijk in maar dat heeft ze mij duidelijk voordat ik haar de 5 euro overhandigde.

  Ik voel me echt belazerd door die agente die volgens mij helemaal geen peuterleidster is. Want die peuterschool zou ook gebruik maken van die knutselpakketten, ik geloof er geen ene snars van! Wat raden jullie mij aan dames?

  Ik ben van plan om vandaag nog een aangetekende brief op de post te doen met een brief waarin mijn beklag staat. Misschien moet ik wachte tot dat ik het pakket ontvang?

  1. Beste Gewel,

   Erg benieuwd naar wat jij nou gedaan hebt. Ik ben er vandaag ook ingetuint bij die tuthola met haar mooie praatjes (precies hetzelfde verhaal en nu ook al buiten het enorme belazerde gevoel 5euro kwijt die ik als alleenstaande moeder wel anders weet te gebruiken…)
   Ik hoor graag van je!

 176. Ik heb nooit gereageerd , nooit betaald ,nooit iets terug gestuurd.
  Uiteindelijk na vele jaren een dikke man aan de deur , die heb ik weggejaagd.
  Ik wil graag voor de rechter komen maar hier zijn ze te laf voor.
  Doe dus net als ik het leverd je in ieder gevakl heel veel post op .

  Gr Aat

  1. Nooit betaald? Maar ze schrijven het toch af? wat is het bankrekening nummer of wat zijn de nummers van deze lui zodat ik deze gelijk morgen kan laten blokkeren bij de bank.

 177. Deze brief heb ik onlangs naar fiad incasso gestuurd:

  Geachte lezer,

  Inmiddels heb ik van u een kopie gekregen van het zogenaamde contract.
  Nadat ik bij meerdere instanties informatie heb ingewonnen ben ik van mening dat er iets niet klopt,waardoor ik uw vordering betwist.
  Op het bonnetje staat welliswaar mijn handtekening maar er staan verder nog een hoop dingen die niet kloppen.
  Zo staat er aangegeven dat mondelinge afspraken niet geldig zijn, dit is tegenstrijdig aan de nederlandse wet.
  De mondelinge afspraken waren dat ik eenmaal verzendkosten zou moeten betalen.Het zou om een proefactie gaan. Daarbij heeft de verkoper mij verteld dat ik geen acht moest slaan op het (rechtsboven) vermelde bedrag.
  Thuisgekomen heb ik gelijk een brief geschreven (dus binnen 8 dagen)waarin ik vertelde toch af te zien van het abbonement,omdat het toch niet goed voelde. Daarop heb ik nooit een reactie gekregen. Telefonisch heb ik kinderfun nooit kunnen bereiken.Dus ook op die manier geen kans tot opzegging. Toch haalde kinderfun een bedrag van € 26,85 van onze rekening wat ik dus direct heb laten storneren,aangezien dit niet conform de mondelinge afspraken was.
  Mijn man is telefonisch benadert door de eigenaar van kinderfun,die ons meldde dat de pakketten niet terug gestuurd konden worden en dat wij toch maar moesten gaan betalen.Dit alles op een dreigende toon.Wat ons betreft kunnen de pakketten nog steeds terug gezonden worden naar kinderfun,want die liggen allemaal nog ongeopend in de kast.
  Daarna hebben we ruim 12 maanden niks van kinderfun vernomen.En toen kwam er een brief van het incassobureau. Daarin konden we gelijk rente betalen over het afgelopen jaar waarin kinderfun geen contact met ons heeft opgenomen.
  Inmiddels is het bedrag vertienvoudigd en dat vind ik twijfelachtig.
  Op het zogenaamde contract staat ook het inschrijfgeld van € 5,00,- doorgestreept,wat dus aangeeft dat ik mij nergens voor heb ingeschreven.
  Maar wat ik nog vreemder vind is dat er helemaal geen datum op het bonnetje staat. Bij ingang staat okt. Wat mij betreft kan het bonnetje wel uit 1880 dateren.Daarnaast staat bij de verklaring in kleine lettertjes dat ondergetekende de aan de ommezijde vermelde betalings en abbonementsvoorwaarden bekend zijn.Dit terwijl het om een doordruk velletje gaat en wij niet op de achterkant gewezen zijn.Ik vind het zeer twijfelachtig allemaal en heb inmiddels contact gehad met meerdere televisieprogramma’s.Uit dat contact blijkt dat ik niet de enige ben met deze problemen.
  Gezien het feit dat ik iemand bij mij had die kan getuigen wat de mondelinge afspraken waren,zie ik toch af van betaling.
  Wat ik graag zou willen zien is een bewijs van inschrijving van het abbonement bij de kamer van koophandel.
  Wat ons betreft start u dus idd een gerechtelijke procedure.

  Deze brief ontving ik vandaag van fiad incasso,wat moet ik daar nu mee? Ik heb ze gevraagd om inhoudelijk te reageren op de rest van mijn vragen,daar hoor ik ze niet over….

  Meppel, 16 april 2012

  Inzake:

  Kinderfun BV

  Dossier:

  625959

  Betreft:

  antwoord op uw reactie i.v.m. wetgeving

  Geachte mevrouw,

  In uw brief d.d. doet u een beroep op artikel 24 en 25 van de Colportagewet, althans zo begrijpen wij uw verweer. Uw wenst de overeenkomst met onze opdrachtgever, Kinderfun BVte Mill, op grond van voormelde artikelen te ontbinden.

  Ontbinding van de overeenkomst tussen u en onze opdrachtgever is echter niet mogelijk op grond van artikel 24 en 25 van de Colportagewet. In artikel 26 van de Colportagewet is namelijk bepaald dat ontbinding zoals genoemd in artikel 24 en 25 Colportagewet niet mogelijk is indien het om overeenkomsten gaat waarbij de totaal van de betalingen ingevolgde de overeenkomst, minder bedraagt dan een bij algemene maatregel van bestuur vast te stellen bedrag.

  Bij algemene maatregel van bestuur d.d. 11 juli 1975 is in artikel 3 vermeld dat dit bedrag is vastgesteld op € 34,00. Omdat het totaalbedrag dat u verschuldigd bent vanwege de overeenkomst, exclusief rente en kosten, niet meer bedraagt dan € 34,00 kan u de overeenkomst niet ontbinden op grond van artikel 24 en 25 Colportagewet.

  In het geval u de bovenvermelde artikelen wil nalezen verwijzen wij u naar de website: wetten.nl waar u dient te zoeken op Colportagewet en Uitvoeringsbesluit Colportagewet.

  Wij verzoeken u daarom om het bedrag van € 249,60 binnen 5 werkdagen na vandaag te voldoen op onze rekeningnummer, te name van FIAD Incasso te Meppel, onder vermelding van het dossiernummer 625959. Mocht u niet aan bovenstaande sommatie voldoen dan zullen wij zonder nadere aankondiging overgaan tot rechtsmaatregelen. Hierbij zullen naast de reeds vervallen wettelijke rente en buitengerechtelijke incassokosten, al verdere verhogende kosten worden gevorderd.

  In het geval u een betalingregeling wil treffen voor het bedrag dan verzoeken wij u tijdig, voor het verlopen van de eerdere genoemde betalingstermijn, contact met ons op te nemen.

  Hoogachtend,

  FIAD Incasso

  FIAD Incasso Postbus 51 • 7940 AB Meppel •t 0522 – 246186 • f 0522 – 246316 • e info@fiadincasso.nl
  Rabobank 143747789 • IBAN NL14 RABO 0143 7477 89 • BIC RABONL2U • KvK 04054821 • CBP m1324028 • BTW NL8768092B01

  fiadincasso.nl

  1. Beste Anita,
   Wat een gedoe zeg zo leef je je leventje onbezorgd en ineens na dat je goed denkt te zijn met het afsluiten van een leuke aanbieding heb je ineens een hoop drama! Ik ben er afgelopen dinsdag ingtrapt zou zo graag willen dat ik de boel terug kon draaien… Maar ja nu dan toch maar een aangetekende opzegbrief sturen (voor dat er iets wordt gestuurd en afgeschreven, heb overigens al wel het bankrekeningnr: 609324713 laten blokeren en ook heb ik van de bank een rodekaart meegekregen die ik samen met mijn opzegbrief kan versturen en dan maar hopen dat ze mij verder met rust laten waar ik mijn bedenkingen over heb na het lezen van al deze berichten 🙁 Dus dan nu al 5euro “administratie” kosten kwijt aan die tuthola op straat en nu dan nog eens aangetekend versturen en een hoop ellende, leuk zo’n “voordelig”kinderpakket! En wat ik niet begrijp is dat deze organistatie hier zo maar ongestraft mee door kan blijven gaan. Vanaf 2005 is dit al gaande?? Nou Anita als jij handtekeningen nodig hebt om iets tegen dit malafide bedrijf te beginnen ik werk wel mee hoor!!

 178. Het zijn gewoon een stelletje oplichters!!!!! Die zichzelf over andermans rug proberen te verrijken. Advies: betaal niks en laat ze maar aansturen op een rechtzaak. Die komt er toch nooit, want ze weten zelf heel goed dat ze met duistere zaken bezig zijn.

 179. Ik ben ondertussen ook al een jaar bezig met deze oplichters. Mijn zaak licht nu bij fiad. Ik heb altijd alles teruggestuurd en nooit gereageerd. Nu vraag ik me af, want je leest zo veel op internet, zijn er ook mensen die gewonnen hebben??

  Groetjes

 180. Na 3 maanden stilte vandaag weer een brief ontvangen van INVOGEM CREDITMIJ, voorheen noemden zij zichzelf Fiad Incasso. Het adres is hetzelfde, 1 + 1 = 2 bij mij..

  In de brief word mij verteld 67,85 over te maken omdat ik een hoofdsom van 43,85 verschuldigd zou zijn. Ze ‘manen me aan’ dit bedrag van 67,85 binnen tien dagen over te maken. Doe ik dat niet, zal de vordering verhoogd worden met incasso-kosten, vertragingsrente, informatiekosten en btw. Ze gaan ervan uit dat, ik citeer, ‘u een dergelijke, voor u extra belastende, procedure zult willen voorkomen en zien derhalve uw betaling tegemoet.’

  Zojuist een brief opgesteld, heb vanaf dag 1 nergens op gereageerd en pakketjes gewoon weggeflikkerd maar ik heb het ZO gehad en ben het echt kotsbeu!!!! Ik ga helemaal NIETS betalen maar ik wil nu wel eens van dit gezanik af zijn, stelletje oplichters!

  1. Ik heb precies dezelfde brief gehad! Ben het ook echt beu!! Ik wil ook absoluut niet betalen. Iemand advies? Ik wil nl ook geen bkrregistr. 🙁

  2. BEN HE TOOK ZAT! HEB IN 2008 EEN KEER DE FOUT GEMAAKT LID TE WORDEN… GELIJK OPGEZEGT, EN TELEFOON GESPREKEN OPGENOMEN… ENZ… KRIJG IK VANDAAG WEER POST VAN INVOGEM CREDITMIJ…. BOOOOSSSSS

 181. Kan er mij iemand een overzicht bezorgen van de zaakvoerders-bestuurder-eigenaars van volgende bedrijven : Kinderfun – Kinderparade – Splendid Club – Cartoon Express – Voordelengids – C&Z Media Kids Club.
  Heb een donkerbruin vermoeden dat achter deze “bedrijven” dezelfde personages schuilgaan.
  Alvast bedankt.

 182. Pingback: cadeau homme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *