101 gedachtes over “Uitspraken van Fiad-incasso zijn strijdig met de wetgeving”

 1. You go man!!!
  Ik ben heel blij te weten dat ik niet alleen sta in deze zaak en op tijd gewaarschuwd ben door jouw site.
  Samen kunnen we sterk staan. En zijn er mensen die hulp kunnen gebruiken wil ik ze ook heel graag verder helpen.
  Ze hebben geen schijn van kans op deze manier. Denken dat doordat het om een bedrag gaat van minder dan 34 euro dat het daarom niet onder de colportagewet valt. Helaas hebben zij niet verder gekeken dan hun neus lang is. Het gaat immers om de totaalbetalingen bij elkaar en mag een product niet opgesplitst worden zodat men onder dat bedrag blijft.
  Nu blijkt dat dit bedrijf geen enkel contract heeft aangemeld bij de kamer van koophandel betekend dus dat ook niemand ergens aan vast zit. Dus alle mensen, direct een annuleringsbrief en klaar. Laat jullie niet voor de gek houden en raak niet in de war van een zogenaamd incassobureau die nota bene door henzelf gerund wordt!
  groetjes janina

 2. Ik ben inmiddels ook in een briefwisseling met Fiad geland. Kinderfun zegt een overeenkomst te hebben aangegaan met mijn (inmiddels overleden) vrouw en de handtekening op het contract klopt al niet.
  Letten alle gedupeerden ook even op de incassokosten die onze vrienden van de Fiad rekenen? Van mij willen ze graag minimaal 60 euro ex. BTW zijn, doch bij een hoofdsom+rente van onder de 250 euro mogen ze niet meer dan 37 euro ex. BTW rekenen. Zie http://www.rechtspraak.nl/Naar+de+rechter/Landelijke+regelingen/Sector+kanton/Liquidatietarieven+rechtbank+sector+kanton.htm voor de staffel.
  Gisteren een brief op de bus gedaan die ze hier op wijst, en deel van de bovenstaande brief gebruikt. Vinder; ik vind je een bonusheld!

 3. Hallo,
  Ook ik ben slachtoffer van Fiad incasso en kinderfun. Ik krijg nu al ruim 4 maanden dreigbrieven. Met een hoofdsom van 60,85euro en met incassokosten totaal 254 euro. Zogenaamd gaat het om een abonnement van 2003.Telkens heb ik de brief gekopieerd en het origineel retour gestuurd. Nou heb ik vd week een brief geschreven dat ik niet gedient ben van de intimiderende taal in de brieven en dat zij maar een kopie vd overeenkomst binnen 1 week moeten sturen.
  Gisterochten om 8 uur, heeft de directeur vh Incasso bureau het gore lef gehad om mij op de huistelefoon op te bellen. Hoe zij aan mijn nr komen is ook een vraag want deze is prive. Hij belde met de vraag waarom ik de brieven retour stuurde en wilde een regeling treffen. Ik verwees hem naar de inhoud van mijn brief en hing op. Ik ben nu benieuwd wanneer het eindelijk eens ophoudt.

 4. Sinds december 2007 krijg ik nu ook deze “dreig” brieven. Na ook zeker een half jaar niets meer van ze te hebben vernomen. het bedrag bij mij is zo’n € 169,-
  Ik ben zo blij deze weblog te hebben gevonden. Ik wilde bijna tot betaling overgaan. Nu ik deze log heb gevonden, voel ik me sterker in mijn schoenen.
  Ik ben dus niet de enige, wat aan de andere kant ook weer heel vervelend is. Het betekent dat heel veel mensen erin zijn getrapt. Ik wil ook niet weten hoeveel mensen uiteindelijk toch hebben betaald.
  Ik blijf je volgen en ik ben benieuwd wat hun volgende stap zal zijn.

 5. Hallo,
  Top site, ik zit ook in hetzelfde proces. Ik hoef het hele verhaal niet op in te typen dat komt overeen met die van jou.
  Ik heb hetzelfde probleem met SPLENDID ook een bedrijf van Vlaar (een deel van de tekst is verwijderd omdat deze te persoonlijk is) Ik ken ze, heb ze alwel 2 jaar niet gezien, mij belazeren ze ook. Opzoeken en verhaal halen!!!!
  groeten

 6. En oh ja, dan heb je nog hun mannetje, colpoteur NICK dat is niet zijn echte naam, hij heet ERIK, en woont in dat dorpje bij eindhoven. (deze beweringen zijn niet bewezen en om die rede verwijderd) etc etc en die probeert abbonementen te verkopen vaak kiest hij wijken uit waar veel (verwijderd) ed wonen, deze kan hij goed inpalmen, hij vraagt eerst of ze interesse hebben in boekjes en daarna lult ie over computers en valt hij deze mensen hiermee vaak telefonisch lastig. (belt ie s´nachts of zo) Ik ken ze, en schaam me diep, IK HEB BIJ SLENDID EN KINDERPARADE GEWERKT!!! Zodra dat ik wist hoe de vork in de steel zat ben ik er weg gegaan. Je hebt dus kinderparade, kinderfun, splendid club en (niet ter zake doende), allemaal mensen die de zaak belazeren. Ook heb je nog de dolfijn club, deze is wel van een ander, ben z´n naam ff kwijt, maar werkt op dezelfde manier!!! (een deel van de tekst is aangepast of verwijderd omdat deze all fatsoensnormen overtreed)

 7. Ook ik heb, heel dom, mij over laten halen om in het winkelcentrum iets te tekenen. Onze zoon werd een mooi verhaal voor gespiegeld etc etc.
  Thuis gekomen gelijk gaan googelen en ja hoor, mijn gevoel kwam uit!! Gelijk actie ondernomen, aangetekende brief, geld laten stogneren zodra het afgeschreven was en daarna nog een twee tal telefoontjes gehad en een rekening!! Uiteraard de beroerde DVD terug gestuurd en tot nu toe niks meer vernomen, maar ben benieuwd!! Als het tot een rechtzaak ooit zou komen weet ik in ieder geval dat ik in mijn recht sta!!
  Ook probeerde ze mij nog even wijs te maken dat de aangetekende post niet aangekomen zou zijn, maar helaas ik heb de bewijzen gefaxt en ja toen konden ze niet anders…..

 8. Lekker dan.
  Heb eergister zon leuk roze velletje ondertekend.
  En nu? Meteen opzeggingsbrief sturen?
  Baal echt als een stekker, ben idd ook in winkelcentrum aangesproken en alles leek me onschuldig, na die 3 mnd kon je gewoon opzeggen zei het betreffende rotkind. Dan zat je verder nergens aan vast. Wel dus.
  Nou dan ga ik maar meteen een aangetekende brief versturen en hopen dat ze me daarna met rust laten.

 9. hai domme ik
  Een opzeggingsbrief versturen is het eerste wat je doet. Daarnaast maak overal kopietjes van. Ook moet je de opzeggingsbrief aangetekend versturen en dit bewijsje bewaren.
  Maar hier blijft het niet bij. Ze zullen toch geld van je rekening gaan boeken en je wellicht dingen opsturen. Je hoeft niets terug te sturen en nergens op te reageren. Maar zodra ze toch geld gaan afboeken van je rekening, haal dit terug via je bank en laat het nummer blokkeren. Vraag aan je bank een uitdraai waar de betreffende boeking op staat en ga samen met alle andere papieren naar de politie en doe aangifte wegens oplichting en diefstal.
  Op eventuele vorderingen van het bedrijf zelf hoef je je niet druk te maken. Ze kunnen helemaal niets!
  Heel veel succes.
  groetjes janina

 10. Goedendag,
  Ik heb alle voorgaande brieven ook gehad en vandaag valt er weer 1 op de mat.
  Nu met “aankondiging gerechtelijke procedure”
  Hetzelfde riedeltje in de brief met een oranje sticker eronder dat over 5 werkdagen deze vordering wordt overgedragen aan Flanderijn Gerechtsdeurwaarders.
  Iemand al meegemaakt??
  En nu???
  Is er al iemad benaderd door dit deurwaarders kantoor?
  Ik hoor graag van jullie.
  Gr André

 11. Hallo Andre,
  Gewoon je poot stijfhouden. Als je het niet met de vordering eens bent dan maakt het niets uit wie als boodschapper optreedt.
  Ook raad ik je aan beroep aan te tekenen tegen de kosten. De kostenberekening van FIAD klopt al om te beginnen niet (een vordering van 23 euro wordt opgeklopt tot 200 euro) en bovendien zal Flanderijn ongetwijfeld nog eens eigen incassokosten en informatiekosten daaroverheen berekenen. Dat moet je niet accepteren.
  Als je dus een brief van Flanderijn krijgt raad ik je aan een brief te sturen waarin je aangeeft bij je standpunt te blijven en verder bezwaar aantekent tegen de kosten. Verder aangeven dat je een rechtzaak met vertrouwen tegemoet ziet en dat je je zeker zal gaan verweren.

 12. Enigszins verbaast over deze zet van Kinderfun, Kinderparade of Splendidclub
  Ik moet ze nageven dat ze vooruitgang boeken ook al is dit de eerste en misschien wel de laatste keer. Maar of deze set slim van ze is dat betwijfel ik.
  Allereerst moet nog blijken dat dit Gerechtsdeurwaarderkantoor daadwerkelijk voor deze oplichters wil optreden. Het is een redelijk groot kantoor dat opereert vanaf verschillende locaties in Nederland. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat zij hun naam te grabbel willen gooien via internet. Immers zal een ieder die zich inzet voor deze oplichters met naam en toenaam worden genoemd op vele websites waaronder ook deze website / web-log.
  Wel is het van belang dat indien dit Deurwaarderskantoor u een brief schrijft dat u direct contact met ze opneemt. Zij hebben in tegenstelling tot Fiad incasso wel een aantal rechten.
  Bovendien zijn het meestal wel goed opgeleide mensen die voor zo’n kantoor werken waarmee u een fatsoenlijk gesprek kunt aangaan. Als u er niet met ze uitkomt dan zal uiteindelijk de rechter moeten beslissen.
  Mocht het zover komen dan wil ik hierover graag alles weten.
  Ik zal op het moment dat het nodig is alles publiceren, echter lijkt het mij van een veel groter belang dat u het gerechtsdeurwaarderkantoor op de hoogte brengt van de oplichterpraktijken van Kinderfun, Splendidclub of Kinderparade en de vele websites die hier aandacht aan besteden.
  Ik schat de kans groot dat ze afhaken om negatieve aandacht te voorkomen.
  Vergeet hierbij vooral niet te melden dat zij zich inlaten met een groep bedrijven die ouders en grootouders oplichten over de ruggen van hun kinderen (dus ook uw eigen kinderen of kleinkinderen). Dit ligt vrij gevoelig in de media.
  Indien nodig wil ik zelf wel een praatje maken met dit gerechtsdeurwaarderkantoor.
  Ik adviseer u de stukken van dit kantoor niet direct op deze site te plaatsen. Ook al zal ik ze nimmer verwijderen. Het lijkt mij verstandig om ze een eerlijke kans te geven.
  U kunt de informatie altijd rechtstreeks aan mij mailen via mail@kinderfun.info
  zoals velen voor u hebben gedaan. U krijgt van mij een persoonlijke reactie en indien nodig zal ik het deurwaarderskantoor contacten over de te verwachten negatieve publicaties.
  Chris (de eerlijke vinder)

 13. hallo
  ook ik krijg steeds dreigbrieven van fiod,waar ik niet eens op
  reageer,want als ze gerechtelijk iets willen doen dan was dat allang gebeurd.
  En die brief die andre gehad heeft over flanderijn gerechtsdeurwaarders,daar moeten we gebruik van maken om gezamelijk achter hem te staan,maar dan als een soort vereniging,dan staat ook niemand alleen als hij problemen krijgt.Maar laten we eerst maar afwachten wat flanderijn weet
  over deze oplichters..
  groeten Ed

 14. Hallo,
  We zijn net gebeld door Fiad met een schikkingsvoorstel.
  Na een lang verhaal, zonder afspraken te hebben gemaakt, werd gezegd dat we elkaar zien bij de rechter.
  Dat ze met een schikking komen geeft eigenlijk al aan dat ze niet zo sterk staan (denk ik…)
  Iemand al zover gekomen?
  Ben benieuwd naar jullie reacties.
  André

 15. zo te merken worden ze daar erg nerveus. Mensen opbellen en gaan bedreigen. Niet echt de normaalste gang van zaken.
  Ik zou zeggen… wacht maar ruustig af. Tot nog toe is het nog nooit tot een rechtszaak gekomen omdat ze weten dat ze behoorlijk fout zitten. Laat je niet van de wijs brengen.
  groetjes janina

 16. Ik ben degene die bij ikbengenaaid.nl het topic heeft geopend.
  Ik dacht dat ik ervan af was, maar mijn bedrag van 23,95 werd 40,85 en kreeg van de week brief gedateerd op 28 maart een incasso brief zoals hier de site mee begonnen is. De 40,85 is overgdragen aan Invogem (FIAD) en is nu 60,85. Of ik ff binnen 10 dagen wil voldoen…
  Ik ben t getouwtrek zat en geen fut meer om gevechten aan te gaan en vrees dat ik dit bedrag maar gewoon betaal…

 17. Zoals ik in ikbengenaaid al melde:
  “owkeee….. KVK heeft teruggebeld. Voor bedragen onder de 34 euro hoeft men zich niet te deponeren bij KVK….
  potver dus daaraan kan ik ook niets meer doen. Ik ben gwoon een dom iemand die erin getrapt is en zal die 25 euro dus gewoon MOETEN betalen…”
  Ik heb ooit eens rechterlijk advies aangevraagd. Maar kansloos was ik. Aangezien zij hun oplichtingsplannen goed hebben uitgewerkt.
  Mondelinge afspraken niet geldig,
  stopt niet automatisch, zelf getekend, betaald en opgezegd, maar te laat! Contractje ging aan voor 3 maanden, na 2 maanden opgezegd. Had dit dus binnen 8 dagen moeten doen enzo enzo.
  Ben er moe van!
  de hele reutemeteut…

 18. Maluku,
  Dit is nu precies hun doel.
  Mensen zover drijven dat bezwijken onder hun kracht des levens.
  Maar wat is nu eigenlijk een incasso bureau.
  En hoe zit het dan met het berichtje van de KvK op deze site?
  Dit is een kopie van een mailtje dat ik rechtsteeks heb gekregen van de K.v.K.
  Een incassobureau heeft geen enkel recht en is niets meer dan iemand die via dreigementen zijn zakken wil vullen. Zelfs een vakkenvuller in een supermarkt heeft meer papieren nodig om te mogen werken.
  De enige die je tot iets kan dwingen is de rechter. En voor zover mij bekend wordt die erbuiten gelaten. waarom? Simpel, Als deze gaan vroeten dan gaat de beerput open. en ik garandeer je dat die put enorm zal stinken.
  Laat je toch niet bang maken.
  Groetjes
  Chris

 19. Zoals ik al zei, heb ik gerechterlijk advies ingewonnen. En mijn zaak staat niet sterk.
  Ik heb getekend, ik heb te laat opgezegd enzo enzo.
  Ik ben een contract aangegaan voor 3x 3 maanden. Dus 21,95 per 3 maanden. Ik heb 2x betaald en die ene die ik nog moet betalen is nu 60,85 geworden!
  Doordat ikzelf niet sterk sta en er dus precies zoals hun bedoeling is, erin gestonken ben, MOET ik gewoon betalen.
  Nogmaals dit was advies van een advocaat die het allemaal voor mij nagekeken heeft. Bij u is het een ander verhaal. Uw handtekening staat er niet en wordt toch geincasseerd van uw rekening. U heeft dus punten die niet kloppen. Bij mij klopt het precies.
  Ook heb ik toendertijd contact gehad met KVK. Deze wezen mij erop dat bedrag van 34 euro niet aangemeld hoeft te worden.
  Op mijn dreigbrieven aan dhr vlaar, zie ikbengenaaid.nl werd uiteindelijk gereageerd en heb ik een bevestiging van opzegging liggen. Ook kreeg ik kopie van mij rose papiertje (contract), waarvan ik verwacht had dat zij die niet meer zouden hebben.
  Ik ben dus GOED genaaid en MOET betalen. Mijn eigen fout.
  Hoop dat anderen wel punten hebben waarop ze sterk staat, want ik zou t verliezen…

 20. hoi maluku,
  Dit is dus absoluut niet waar. Jouw papiertje had wel degelijk bij kamer van koophandel ingediend moeten worden. Dit omdat een contract opsplitsen in meerdere delen waardoor het onder de 34 euro blijft niet toegestaan is. Ook ik heb meerdere malen juridisch advies ingewonnen. Contact met de kamer van koophandel etc gehad. Daarnaast is er bij jouw contractje wat jij thuis hebt liggen een handtekening van het bedrijf aanwezig? Zo nee, is dit contract dus niets waard. Daarnaast heb je nog steeds recht op je opzegtermijn van 8 dagen juist omdat het niet aangemeld is bij de kamer van koophandel.
  Omdat het hier steeds weer gaat om kleine gaatjes in de wet waar niet veel mensen erg veel vanaf weten komen deze oplichters met alles weg. Het kost enorm veel tijd en energie om alles tot in detail kloppend te krijgen en dat weten deze geraffineerde lui dondersgoed.
  Als ik jou was, gewoon niet betalen.
  Ik was erin gestonken. Heb binnen 8 dagen opgezegd en nog boekten ze geld van mijn rekening af 2 maanden later! Ze proberen het en zullen niet snel opgeven.
  Ik weet zeker dat ik er nog steeds niet vanaf ben. Heb nooit een bevestiging van mijn opzegging gehad. Maar wel de brief aangetekend verstuurd. Na telefonisch contact zei men mij: wij dachten dat u niet zo kinderachtig was om ook de proef op te zeggen!
  Nou zeg ik je, als ik meteen in mijn brief begin dat ik wegens alle verhalen op internet helemaal niets met hun bedrijf te maken wil hebben en alles opzeg waarvan hun menen dat sprake is per directe ingang. Dan betekend dat toch echt dat ik ook helemaal niets meer van ze ontvangen wil, horen wil etc. Ook niet voor de proefperiode!
  Ze proberen een hoop. De vraag is nu, ga jij ze er ook mee weg laten komen?
  groetjes janina

 21. Ook ik heb vorige zomer iemand aan de deur gehad van Kinderparade voor een “proefactie” van 3 maanden. Na die periode zag ik op mijn rekening dat Kinderparade weer een bedrag had geincasseerd. Dit bedrag heb ik meteen terug laten boeken en vervolgens via de bank een selectieve incasso blokkade op mijn rekening laten zetten. Inmiddels is het april en een aantal aanmaningen verder. Vanuit Kinderparade blijft het rustig, de laatste brief van het incassobureau dateert alweer van januari 2008.

 22. Goedendag deze week zijn ze (FIAD) bij mij aan de deur geweest…
  Ik was echter niet thuis. Ze hebben vervolgens bij de buren informatie gevraagd! Of ik werkzaam was en zo.
  Mag dit zomaar??
  Er lag toen ik thuis kwam een kaartje op de mat met het verzoek om ze te bellen.
  Wat zal ik doen? Heeft iemand al huis bezoek gehad?
  Ik hoor het graag.
  Gr André

 23. Andre,
  Het is niet verboden om een vraag te stellen aan wie dan ook, echter bestaat er ook nog iets als een fatsoensnorm. Bij Fiad incasso valt geen enkel spoortje van fatsoen te bespeuren. Het lastig vallen van je buren met het doel je in een kwaad daglicht te stellen (kenbaar maken dat je met een incassobureau te maken hebt) overschrijd alle fatsoensnormen en kan ik niet anders interpreteren als zeer asociaal.
  Hierbij geven zij er opnieuw blijk van een bedrijf van zeer laag niveau te zijn.
  Bel ze gerust op en zeg dat indien zij van mening zijn ergens recht op te mogen hebben, dan moeten zij dit maar aantonen bij de rechtbank. Zeg ze bovendien dat ze voor de incassocosten bij hun opdrachtgever moeten zij en dat je er verder niets meer van wil horen. Zonder gerechtelijke uitspraak beginnen ze niets.
  Chris

 24. Chris, bedankt voor je reactie!
  Wat te doen als we thuis zijn en ze komen aan de deur?
  Mijn kinderen zijn inmiddels door ons ingelicht dat er mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de normen en waarden en dat ze onder geen beding iemand binne mogen laten.
  Is er al iemand bekend met een huisbezoek?
  Inmiddels gebeld, en ze uitgelegd dat wij geenszins van plan zijn om te betalen.
  Men dreigt met rechtzaak en het vervolgen van de procedure. Hebben aangegeven dat we elkaar bij de rechter zien.
  Ben erg benieuwd….
  MVG André

 25. mijn verzonden mail aan fiad en kinderfun:
  Zoetermeer, 20 april 2008
  dossier: 614279
  Geachte mevrouw, meneer,
  Hierbij een reactie op uw schrijven van 18 april jl.
  De door u gedane vordering is omstreden en wordt betwist!
  Ingevolge de colportagewet zal per heden indien binnen de wettelijke vastgestelde termijn van 8 dagen na aanmelding van de niet (bestaande) GELDIGE overeenkomst bij de KVK, wat nog NIET heeft plaatsgevonden, dit niet bestaande contract of niet geldige overeenkomst dmv een brief mijnerzijds nietig worden verklaard.
  Mocht uw client (Kinderfun) alsnog te besluiten het contract/overeenkomst bij de KVK aan te melden, verwacht ik van uw client hiervan wel DIRECT een bevestiging, inclusief bewijs van zijn aanmelding, zodat ik van deze 8 dagen termijn gebruik kan maken.
  Ook heb ik meerdere malen juridisch advies ingewonnen. Contact met de kamer van koophandel etc gehad. De volgende reactie, afkomstig van de Kamer van Koophandel verwijst men duidelijk naar een tweetal handtekeningen die er voor nodig zijn om een contract, overeenkomst of abonnement geldig maken. (de handtekening van uw client blijft uit).
  Indien de som van de bedragen boven de 34 Euro uitkomen dan moet een contract, overeenkomst of abonnement worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  Het splitsen van bedragen om onder deze voorwaarden uit te komen is ten strengste verboden.
  Daarnaast wil ik u wijzen op de incassokosten die u berekend.Hierbij bent u buiten uw wetten getreden.
  U zegt dat de hoofdsom 60 euro ex. BTW bedraagd, doch bij een hoofdsom+rente van onder de 250 euro mag u niet meer dan 37 euro ex. BTW rekenen. Zie http://www.rechtspraak.nl/Naar+de+rechter/Landelijke+regelingen/Sector+kanton/Liquidatietarieven+rechtbank+sector+kanton.htm
  Hopelijk u hierbij voldoende te hebben ingelicht,
  wens ik verder geen post meer van u te ontvangen.
  Deze mail zal ook verstuurd worden naar kinderfun bv en de site http://www.kinderfun.info
  Met vriendelijke groet,
  Jill Huwae

 26. Goed initiatief deze website en ook de rest. Mijn vriending heeft ook begin januari 2006 een proefactie met boekjes via kinderfun gekocht in Almere.
  Zoals iedereen afschrijvingen na 3 mnd. laten blokkeren aangezien dit niet de afspraak was. Na ongeveer ander half jaar krijgt ze ook brieven van Fiad over incasso ed. Nu de laatste gekregen met een oranje sticker ‘Over 5 dagen wordt deze vordering overgedragen aan Flanderijn Gerechtsdeurwaarders’. Hierop wil ik reageren maar wacht nog op de brief van Flanderijn, ik neem aan dat zij ook eerst een brief zullen sturen?
  Heb net eens de bon bekeken die ze destijds heeft gekregen tijdens de aankoop. Enkele dingen vallen op:
  – proefactie voor een reeks van 3 pakketten rep. 3 mnd. Er staat niet expliciet dat de proefactie automatisch omgezet zal worden in een doorlopend abonnement! Alleen bij betaling staat hier iets over!
  – op de bon staat alleen een handtekening van mijn vriendin, maar moet dit ook niet door de verkoper!
  – er staat een regel ‘goed lezen voor ondertekening, want mondelinge afspraken zijn ongeldig’. Maar kan je dit wel toepassen? Monderlinge afspraken zijn ook rechtsgeldig zeker als er meerdere personen bij zijn, je kan dan toch niet zomaar hier aanspraak op maken! Dit is een wettelijke regel!
  Waar valt een verkoop van onder de 34,00 euro! Het totaalbedrag was 23,85! Of zijn hier geen regels aan gebonden?
  Groet,
  K. Mulder
  Ps. heeft iemand al contact of reactie gehad van Flanderijn?

 27. Hr Mulder,
  Kort geleden heb ik zelf contact oipgenomen met Flanderijn.
  Zij hebben mij gegarandeerd dat zij op dit moment (paar weken geleden) geen zaken namens Fiad incasso inzake Kinderfun, Kinderparade of Splendidclub in behandeling hebben. overigens mag de naam Flanderijn wel genoemd worden zoals zij zelf op hun website aangeven. Op de vraag of zij in de toekomst wel met deze oplichters in zee gaan heb ik nog geen duidelijk antwoord gekregen. Mocht er iemand daadwerkelijk geconfronteerd worden met een schrijven van een gerechtsdeurwaarder, laat het mij dan even weten via mail@kinderfun.info. Of plaats uw reactie op deze en andere sites. Dan heb ik ook weer wat om handen.
  Vergeet niet uw klacht te melden bij http://www.consuwijzer.nl
  Chris Koeree
  Lelystad

 28. beste heer Mulder
  Bedragen onder de 34 euro hoeven niet gemeld te worden bij KVK. Echter is het verboden om een abonnement te splitsen wat hier het geval is.
  hier praten we over 3x 23,85!
  3x 3 maanden!!

 29. Ik heb trouwens nog geen reactie op mijn mail aan fiad gehad.
  Dus ben benieuwd. stilte voor de storm?
  Of zitten ze met dit weer ook op het strand?
  Lijkt me namelijk sterk dat 1 mailtje genoeg was om dit te laten stoppen, maar ach je weet t niet he…

 30. Hallo
  In 2005 ben ik in zee gegaan met meneer vd vlaar
  Nadat ik de overeenkomst goed heb gelezen heb ik ervan af gezien Helaas kreeg ik de boekjes wel en weer teug gestuurd dat heeft bijna een jaar geduurd uiteindelijk heb ik dan toch maar betaalt en na de betaling bleef hij de boekjes sturen Toen de telefoon maar gepakt Je hebt nog nooit zoiets mee gemaakt Hij zette mij voor leugenaar en toen as ik er helemaal klaar mee
  Dreig brieven van hier n tokio gehad en nu na drie jaar stond er ineens iemand op de stoep Tussen door kreeg ik nog steeds brieven met orange stickers Ik kwam er gewoon niet van af Er zat ook geen regelmaat in de brieven de een kreeg ik drie maand later en de ander 6 maand later
  Diegene die op de stoep stond zou mij bellen en weer terug komen ben nu twee weken verder en nog niets gehoord Het bedrag is nu rond de tweehonderd vijftig euro voor iets wat ik steeds weer terug heb gestuurd
  Hoe nu verder als ze dan toch weer op de stoep staan. Ik heb ervaring met deurwaarders gehad maar die gingen toch echt nooit zo aan het werk.

 31. Opnieuw een groot aantal reacties van mensen die gedupeerd zijn door de handelswijze van Fiad incasso die handelt uit naam van Kinderfun, Kinderparade en Splendidclub.
  Maar hoe zit het nu in elkaar?
  En wat kan ik het beste doen?
  Moet ik betalen of ??????
  Het liefst zou ik u zeggen laat ze doodvallen. Dumpen die handel. Maar helaas werkt het niet zo. Al hoewel ik steeds meer het idee krijg dat het eigenlijk niet zoveel verschil maakt wat u doet. Hieronder enkele voorbeelden.
  Als u betaald dan bent u er vanaf. Nou mooi niet. U geeft aan een gewillig slachtoffer te zijn waar nog wel iets meer valt te halen. Uit ervaring blijkt dat dit dus geen optie is.
  U negeert alles en laat de zaak op zijn beloop. Alles opeen rijtje gezet blijkt dit helemaal geen slechte optie, echter staat u indien het tot een rechtszaak komt niet erg sterk. Keerpunt in deze is dat er tot op heden nog niemand de gang naar de rechtszaal heeft meegemaakt.
  De beste optie blijft nog steeds tijdig reageren op hun schrijven. Maar toegeven aan deze praktijken is het domste dat je kunt doen. U vind voldoende brieven op deze en andere sites die overeenkomst bieden aan uw situatie. Met en kleine aanpassing kunt u deze prima gebruiken. En als u het helemaal niet ziet zitten dan stuurt u een verzoek aan mail@cunsuhulp.nl Er zijn er een aantal u reeds voorgegaan. Deze hulp is gratis, maar bij teveel aanbod zal hier wel terughoudendheid moeten plaatsvinden. Maar vooralsnog valt het wel mee.
  Belangrijk is dat u eerlijk blijft. Verlaag u niet tot het niveau van uw tegenpartij. Laat het belazeren maar aan Fiad incasso, Kinderfun, Kinderparade en Splendidclub.
  Belangrijk punt; Stel altijd een termijn in uw brief (14 dagen) .waarna u overgaat tot het afsluiten van de zaak.
  Bij ontvangst van een nieuwe rekening binnen die veertien dagen direct reageren met de stelling; In reactie op uw schrijven d.d. …. Deel ik u mede hier niet op in te gaan.
  Dit na aanleiding van de brief die ik u op d.d. ….. heb gestuurd en waarop ik van u nog geen reactie heb mogen ontvangen. In deze brief heb ik u een termijn van veertien dagen gesteld.
  Ik houd mij vast aan deze termijn en ga na het verstrijken van deze termijn over tot het afsluiten van deze zaak.
  Verder adviseer ik u aan te sturen op een rechtszaak. U moet het immers zo zien dat een rechtszaak u niet veel meer zal kosten dan het bedrag dat Fiad incasso uit uw zak probeert te kloppen. Zelfs als u de zaak verliest dan heeft u in elk geval waar voor uw geld. Bovendien moet het u toch een verlossend gevoel geven als een deel van het geld richting de overheid gaat en niet terecht komt in de zakken van deze oplichters.
  Dit is overigens alleen het geval indien u de zaak zou verliezen. Maar zover is het nog nimmer gekomen. En mocht het zo zijn dan kunt u wellicht verwijzen naar alle publiciteit die hier aan is gegeven. Ik zou dan in elk geval afsluiten met de woorden.
  Edelachtbare rechter, Nu moet u mij eens vertellen of deze vier bedrijven de zaak belazeren of dat al die duizenden burgers die u overal op internet aantreft en in grote getale een klacht hebben ingediend bij Consuwijzer Tros radar enz. enz. het niet zo nauw nemen met de wet en regelgeving? Aan u de beslissing edelachtbare.
  Tot slot nog even een briefje sturen nadat de veertien dagen zijn verstreken met de volgende tekst; Op d.d. …… heb ik u een brief gestuurd waarin ik u een termijn van veertien dagen heb gesteld. Tot op heden heb ik hierop geen reactie van u mogen ontvangen. In gevolge de gestelde termijn ga ik thans over tot het sluiten van dit dossier.
  Hiermee zorgt u er in elk geval voor dat u een stuk sterker staat in een eventuele rechtszaak.
  U heeft er immers alles aan gedaan.
  Verder moet u zelf beslissen wat u doet. Ik kan u slechts adviseren op basis van de informatie en ervaring die ik inmiddels heb opgedaan met deze groep oplichters.
  Er is dus geen enkele garantie. Maar het feit dat er nog geen zaak voor de rechtbank heeft gediend geeft te kennen.
  Chris Koeree
  Lelystad
  mail@consuhulp.nl
  Ps. Vergeet niet uw klacht te deponeren bij http://www.consuwijzer.nl

 32. Voor alle volledigheid: sinds oktober 2008 is de Wet oneerlijke handelspraktijken in werking getreden. Hierin worden bepaalde handelswijzen jegens consumenten uitdrukkelijk als onrechtmatig bestempeld. Consumenten kunnen hun beklag doen bij de Consumentenautoriteit wanneer ze oneerlijk bejegend zijn door een bedrijf. De Consumentenautoriteit kan vervolgens een boete opleggen aan de ondernemer.
  Als oneerlijke handelspraktijken wordt onder andere aangemerkt het verzwijgen van essentiele informatie (of hier zelfs over liegen). En het al dan niet automatisch verlengen van een abonnement middels stilzwijgende toestemming lijkt mij essentiele informatie.
  Bedrijven beweren als de klachten de spuigaten uit gaan lopen dat hun verkopers soms te ver gaan. Maar wie is verantwoordelijk voor hen en wie stuurt hen aan? Zelfs of met name bij freelance verkopers is de beloningsstructuur zodanig dat verkopers worden aangezet tot het uiterste te gaan om iets te verkopen. Vaak draagt het bedrijf hen zelfs op om zaken te verzwijgen of om te liegen.
  Een kennis van mij is eens door een verkoper aangeklampt met een proefabonnement dat ze wel interessant vond. Ze wilde echter niet tekenen omdat ze de verkoper niet geloofde toen hij zei dat ze na de proefperiode nergens aan vast zat. De verkoper heeft vervolgens gezegd: ‘Dit mag ik eigenlijk niet doen, maar ik raad je aan inderdaad meteen een opzeggingsbrief te sturen, want eigenlijk is het inderdaad stilzwijgende verlenging.’ Het bedrijf had hem dus uitdrukkelijk opgedragen hierover te liegen!
  Hoewel Kinderparade heeft aangegeven de kwaliteit van haar verkopers te hebben verbeterd, blijft FIAD blijkbaar vrolijk doorgaan met incassodreigingen, waarbij m.i. ook de werkwijze van FIAD als oplichting beschouwd kan worden. In ieder geval is het een extra argument tegen FIAD en eventueel in de rechtzaal (mocht het ooit zover komen) dat de handelspraktijken van Kinderfun sinds oktober expliciet als oneerlijk zijn aangemerkt.
  Zie ook:
  http://www.consuwijzer.nl/Uitgelicht/Wet_oneerlijke_handelspraktijken
  PS: Zelfs als de verkoop voor oktober 2008 heeft plaatsgevonden kan je je nog steeds beroepen op de normale rechtsregels inzake dwaling/bedrog. De Wet oneerlijke handelspraktijken is hierin een extra steun voor de consument.

 33. Hallo iedereen,
  Ik wilde even melden dat ik een hele lange tijd niets meer van ze heb vernomen. Stilte voor de storm? Of hebben ze het opgegeven?
  Hoe dan ook, wilde ik vermelden dat ze nog steeds bezig zijn met het verwerven van leden! 26 december 2008 was ik met mijn nichtje en stiefdochter naar disney on ice in Leiden. Daar werden we na de show aangesproken door een meneer. Hij had het over een gratis pakket van Nickolodeon en Jetix. Hij was naar mijn gevoel iets te gretig! Al heel snel pakte hij zijn blokje tevoorschijn! Daarop zag ik Kinderparade staan! Ik zei dat ik niets met hun te maken wilde hebben en dat ze niet zomaar mensen moeten lastig vallen.
  Dit verkooppraatje was anders dan de eerste keer bij mij. Ze beweren dat ze samen met Nickolodeon en Jetix werken…
  Dit wilde ik even kwijt.
  vriendelijke groet

 34. hallo allemaal,
  Ik heb inderdaad ook al een aantal maanden niets gehoord…
  Ik heb begin september een brief gestuurd en gezegd dat ik niets betaal en dat het de laatste keer was dat ik hun pakketje aangetekend terug zou sturen. En ook vermeld dat ik niets meer met hun te maken wil hebben (op een nette manier natuurlijk ahah)
  Ik kreeg eind september een brief dat mijn leveringen stop gezet werden omdat ik niet betaalde. Een week na die brief lag er toch nog een dvd in de brievenbus.
  Die heb ik niet meer terug gestuurd en verder ook niks meer laten horen. Sindsdien heb ik ook niks meer van hun gehoord…
  Dus ben benieuwd…

 35. Hallo,
  Bij toeval op deze site terecht gekomen. ben niet de enige die erin getrapt is zo te zien, maar wel een van de weinige die na bijna 2 jaar corresponderen tot betaling is overgegaan. Na bijna een jaar niets van kinderfun vernomen te hebben, kreeg ik ineens weer bericht van een deurwaarders kantoor. Ook hier weer op gereageerd. Als antwoord een brief met nogmaals een verhoging van het eigenlijke bedrag. Op aandringen van mijn partner en ook om van verder gezeur af te zijn betaald. Een bedrag van zo’n 70 euro. Wel zonde natuurlijk, maar de kans dat zij er iets ergs leuk mee gedaan hebben is heel klein. Misschien is een van hen wel gestikt in een visgraatje tijdens een culinaire maaltijd. als ik dit allemaal lees word ik weer erg boos en daar heb ik eigenlijk weinig zin in.
  Groetjes Karin

 36. Ontzettend bedankt voor deze site!!!!!
  Vandaag kwam ene Johan van de “Dolfijn Club” langs de deur, leuk praatje over verbetering van de kwaliteit van onderwijsnivo en buitenspelen e.d. Dom als ik was een papiertje ondertekent, zogenaamd “contract”. Kreeg echter snel spijt en onderbuikgevoelens. Dus even “gegoogled” en hier terecht gekomen. Mijn vermoeden werd al snel juist, snel naar buiten gerend met de hond en tegen hem gezegd dat ik het niet meer wilde. Hij verwees naar het kopietje die ik dan maar moest insturen, maar ik heb het originele contract teruggeeist en gekregen.
  Moet ik nu toch nog het opzegdocument insturen?
  S.v.p. jullie reacties hierop.
  Ga door met dit goede werk!!
  Groeten Michel.

 37. Hallo,

  Ben ook 28 Augustus in hun verkooppraktijken getrapt.Het eerste paketje zou ik in oktober ontvangen.Heb dus nog niets betaald.Mijn vraag is of ik dit nu al ongedaan kan maken.Ik wil ook het roze papiertje met gelijk een brief erbij dat ik dit meteen opzeg opsturen,kan dat?Ik heb hier echt een slecht gevoel over als ik dit allemaal lees.Graag ontvang ik hier een reactie over.

 38. Hallo Snuffie,

  Eerst even een vraagje; kom je toevallig ook uit zuid-holland-zuid en ben je ook toevallig benaderd in een parkeergarage naast het stadskantoor?! Mijn vrouw is nl. vrijdagmiddag ook in de verkooptruc gestonken.

  Dit is wat je moet doen:

  Stel een brief op met daarin geschreven dat je afzie van de proefpakketten die zijn aangevraagd. Vertel ook dat je geen andere pakketten wenst te ontvangen. Dat je alle pakketten die worden gestuurd, per direct zal retourneren.

  Stuur de brief, aangetekend naar het postbusnummer. Zorg ervoor dat de ontvanger moet tekenen voor ontvangst van de brief. Je hebt dan altijd bewijs dat je een brief hebt gestuurd want volgens de medewerkers van Kinderfun krijgen zij op een of andere vage manier nooit post! yeah right!

  Stuur vooral NIET het roze papiertje naar hun op. Dan bevestig je nl dat je een contract hebt, en dat heb je niet want dat zei de gladde verkoper.
  Er staat op het briefje dat mondelinge afspraken niet gelden, maar dat is wel zo volgens de Nederlandse Wetgeving.

  Let op je bankafschriften, zodra je ziet dat er geld is afgeschreven dan moet je dat gelijk terughalen en aan de bank vragen of ze het rekening nummer van Kinderfun willen blokkeren. Je kunt daarvoor ook alvast een rode kaart aanvragen bij je bank. Die kan je dan invullen.

  Je hebt een afkoelperiode van 8 dagen, waarin je de ‘aankoop’ ongedaan kan maken. Als je morgen alles regelt dan zit je zeker binnen de 8 dagen.

  Succes ermee!

 39. Hallo Janco,
  Ten eerste bedankt voor je reactie.
  Nee, ik ben benaderd in Bergen op Zoom(Noord-Brabant)door een zogenaamde aardige jonge vrouw.
  Ik wil Dinsdag alles regelen.hoop dat ik er dan ook klaar mee ben.Vind mezelf zo stom dat ik er in getrapt ben.

  Groeten.

 40. Ik heb vanmorgen nog een fax gestuurd met daarin de brief die ik had opgesteld. Vijf minuten daarna belde de baas zelf. Hij heeft uiteindelijk een fax teruggestuurd met een bevestiging dat er geen proefactie wordt gestart 🙂 . Hij heeft daaronder ook zijn handtekening gezet.

  Vergeet niet een brief aangetekend te versturen met een handtekening van de ontvanger.

  Ach dit is weer een wijze les!

 41. Hallo Janco,
  Ik heb inmiddels ook een aangetkende brief verstuurd.
  Wat bedoel je eigenlijk met aangetekend versturen met een handtekening van ontvanger?

 42. dat de ontvanger moet tekenen voor ontvangst. Dan weet je zeker dat ze de brief hebben opgehaald. want je stuurt de brief nl naar een postbusnummer.

 43. Hallo Janco,
  Heb de brief aangetekend verstuurd.Ben benieuwd naar de reactie.
  Laat het nog wel weten.In ieder geval nogmaals dank voor de goede tips.

  Groeten.

 44. Wat fijn dat deze site er is!
  Ik hoop dat er nog mensen op kijken. Ik ben er dus ook in getrapt!!
  De straat verkoper verzekerde mij met klem dat er geen kosten waren aangezien dit een proefactie was.
  Hij zei het echt heel nadrukelijk.
  Toen er een maand later dus toch geld afgeschreven werd heb ik het gelijk teruglaten boeken.
  Heb wel het roze briefje met een brief erbij aangetekend verstuurd dus ben benieuwd.
  Hoop dat er nog iemand reageert….

 45. Beste Renke,

  Wij hebben ook met de fiorma te maken gehad. Heb je formeel aangifte gedaan bij de politie van poging tot oplichting? Wanneer genoeg mensen dit doen dan wordt er een onderzoek naar de firma ingesteld .

  MVG R.

 46. Hallo R.

  Nee dat heb ik niet gedaan. Maar ik zal gelijk de politie bellen.
  Ik krijg nu ook de hele tijd acceptgiro’s van ze. Maar ik betaal nog liever een kapitaal aan aangetekende brieven dan dat ik hun 1cent betaal!
  Ik snap niet dat hun al zolang de mensen op kunnen lichten. Ik zie overal berichten vanaf 2005. Kunnen ze niet gestopt worden?
  Kan ik hun ook gewoon negeren of is dat niet verstandig?
  Ik stuur ze nu weer een brief maar ik heb ook geen zin om 3 jaar zo door te gaan.

  Mvrgr Renke

 47. Hoi Renke,

  Ik zou sowieso aangifte doen bij de politie van oplichting en Kindefun ook mededelen dat hje dit gedaan hebt. Kinderfun maakt zich schuldig aan misleiding en dwaling om zo consumenten te binden.

  Hoe meer mensen aangifte doen des te groter de kans dat de firma aangepakt wordt.

  Succes!

 48. Lees net ook alle verhalen over de firma Kinderparade. Wat een gedoe zeg!Wij hebben bij de piet piraat show in Groningen een proefabonnement afgesloten. Volgens mijn man was het een periode van 3 maanden die automatisch zou stoppen. Hier had ik al geen vertrouwen in en heb dus meteen weer opgezegd, zodat we maar 1 periode zouden meedoen. Niet dus!! On-line opgezegd (code goed bewaren, want dit is een bewijs van opzeggen)en nu 3 maanden later toch weer geld afgeschreven. Ook wij vertrouwden het zaakje niet en zijn gaan googelen. Meteen de bank gebeld en de incasso teruggehaald. Nogmaals on line opgezegd en maar hopen dat het goed komt. Als ik al deze verhalen lees heb ik hier overigens geen vertrouwen in. Dinsdag maar proberen te bellen en zien wat er van komt.

  Heeft iemand nog tips!! Wij horen ze graag.

 49. Snap niet waar iedereen zich zo druk over maakt.
  Totaaaaaaal niet op reageren en afwachten is volgens mij het beste, en ook het leukste !
  Ze hebben immers in al die jaren nooit een klant voor de rechter gesleept om de simpele reden dat zij dit niet durven…..
  Ik hoop dat ik de eerste zal zijn dat wordt nog eens lachen.

 50. kinderfun, fiad, invogum 1 stel oplichters. Ben bedreigd door haverlapie, maar dat ie echt indruk heeft gemaakt, nee. Gewoon niks betalen en de briefen als schijtpapier gebruiken………

 51. Beste mensen

  Het is nu twee en half jaar geleden dat ik klaar was met het strijden tegen kinderfun.

  Tenminste dat dacht ik, kreeg deze week een envelop van FIAD incasso bureau op de deurmat. (op nieuwe adres)

  Ik helemaal verbaasd maar bleek inderdaad van kinderfun af te komen, net als hoe alle andere mensen zijn op gelicht.

  Het enige nadeel voor mij is dat ik verhuisd ben en ik niet kan aan tonen dat ik niks ontvangen heb want deze oplichters beweren dat ze van alles en nog wat naar mijn oude adres op gestuurd hadden.

  Nou ik ben de beroerdste niet dus wilde graag bemiddelen.

  Ik betaal de kosten, en ik krijg een bewijs van zwart op wit dat mijn contract nu eens klaar zou zijn!!!

  Nu zit ik met het FIAD incasso bureau die mij willen uit zuigen, en met geen enkele oplossing mee willen werken.

  Ik had een voorstel naar het incasso bureau gedaan voor de hooft som van €60,85 plus € 60,85 is totaal € 121,70.

  Maar nee, ze willen bij nader in zien toch €175,00 hebben terwijl de hooftsom naar €60,85 was.

  Toen ik terug belde kreeg ik een vrouw aan de lijn die zei dat alles geld kost.

  Dat ik met haar aan de telefoon was koste hun ook geld.

  Erg vreemd ik belde naar hun omdat ze mij niet terug belde, dit zijn zieke mensen.

  Ik ga nu (na meer als 2 jaar geleden) kijken welke stappen ik kan nemen tegen dit malafide bureau.

  Als u advies heeft voor mij dan hoor ik dit graag.

  Ik ben immers nog bereid te betalen, dit is toch niet normaal!!!

  !!!!!!!MENSEN LET OP !!!!!!!!!

  Ga Nooit in zee met KINDERFUN !!!!!!!!!!

  Zonder dat je het weet zit je er aan vast!

  U bent gewaarschuwd.

  Simon.

 52. Ohhh ja even een vraagie…

  Is er al iemand door deze op lichters bij de rechter geweest???

  Ik zit namelijk te wachten tot ik weer iets hoor van deze uitzuigers.

  Gegroet.

  Simon

 53. echt niet betalen, Is nog nooit één rechtzaak geweest van die oplichters. Zoek anders het naslag werk op “incassokosten een bron van ergenis’ eens op, zul je zien dat fiad incasso pure oplichting is. Heb ze achter mee aangehad, zelfs haverlapje heeft me bedreigd, nadat is zijn e mail verkeerd verstoorde met 50.000 mails.
  En uiteindelijk haken ze af, bij te veel tegenstand. Maar naar het gerecht, ho maar……

 54. Beste mensen,

  Het kan heel lang stil zijn rond fiad incasso maanden hoor je niks na je boze telefoontje met 1 of ander dom mens aan de andere kant van de telefoon wat zogenaamd nergens van weet en je bij haar collega moet zijn die doe dan toevallig net weg is jaja.
  En jahoor vandaag was het zover de deurbel een wat oudere man in pak stevig postuur stelde zich zelf netjes voor Jan Haveman kom namens fiad incasso een regeling treffen.
  Heb hem gezegd dat ie snel moest vertrekken en dat wij helemaal niks nooit zullen betalen.
  Hij dreigen met rechtzaak ik dat ik nu politie ging bellen en toen werd hij echt boos dat hij jaren voor de overheid heeft gewerkt niks met kinderfun en alles temaken heeft en bla bla heb hem nog goede reis terug gewenst.
  Deze beste man reed overigens in een dikke vette nieuwe audi waarschijnlijk betaalt van al die opgelichte mensen en kinderen die met boekjes zitten waar ze niks mee kunnen.
  Gewoon niet betalen komt toch geen rechtzaak van.
  Groeten en succes,

  André

  1. Ik had hem net ook aan de deur die dikke patser met zijn Audi.
   Hij heeft snel de aftocht geblazen.
   Heb nog nooit gereageerd op hun dreigbrieven (stuk of 20)
   Hoop ooit voor de rechter gedaagd te worden maar daar zijn ze te laf voor.
   (het laatste deel van dit bericht is verwijderd omdat dit de fatsoensnorm overschrijd).

   1. Wat je problemen ook met wie of welk bedrijk ook mogen zijn ongeachte de reden vind ik je jaatste regel echt te ver gaan. Ik vind dat je dit ook niemand mag toewensen.

 55. Wij hebben onlangs na een hele poos nu ook een brief mogen ontvangen over dat ze nu tot gerechterlijke stappen over gaan.
  Is er werkelijk niets te doen tegen deze gasten?

  Heeft de consumentenbond hier niets over te zeggen?

  Het vervelende is dat wij zelf ook niet alles meer hebben bewaard. Helemaal niet nadat we een hele poos niets meer van ze hebben vernomen.

  Intussen zijn de kosten opgelopen tot ruim over de 200 euro, bijna 300 zelfs.

  Ik word nota bene moedeloos van alle berichten en de constatering dat er niets tegen de doen is. Iemand onlangs nog wat vernomen?

 56. Ze slepen niemand voor de rechter, is alleen maar onzin.
  Maak je vooral niet druk over deze gasten gewoon niet op reageren.
  Heb zoveeeeel brieven “nu binnen 5 dagen betalen” “nu binnen 3 dagen betalen” enz enz maar echt geen verdere stappen waar ik wel op hoop..
  We moeten gewoon een keer met zijn allen daar voor de deur gaan staan en veeel herrie maken kijken of dat helpt.

  Aat

 57. ik wordt ook gek van fiad incasso ,
  ik wordt bestook met emailtjes van hun dat ik moet betalen voor een abonment bij discountcard europ ik heb nooit gehord van deze toko na wat speuren op internet kwam het er op neer dat dit oplichters zijn.
  ik heb gevraagd naar info omtrent mijn aanmelding komen ze met een printscreen van een aanmelding op internet waar het tel nummer niet eens van klopt mijn gegevens zoals geb data en naam kun je zo terug vinden op internet sinterklaas kon het formelier nog hebben ingevuld dit omdat wij een eigen bedrijf hadden.
  nu dreigen ze met fladerijn en gerechtelijke stappen maar ik ga toch niet zomaar iets betalen wat ik niet besteld heb ts een 375 euro wat moet ik hier aan doen ik heb zin om die mensen echt ff door elkaar te rammelen want volgens mij zit er een steekje los

  1. En ze zijn weer actief. Ook ik heb me laten voorliegen door dit bedrijf. Let dus goed op!! Ik ben nu met ze bezig, maar betaal echt geen cent aan Splendid BV! Ze komen maar langs! Helaas pech voor ze dat ze te maken hebben met een advocaat 🙂 Ik zoek dit op de bodem uit.

   1. Ook ik ben er ingetrapt. Ik heb ze meteen een brief gestuurd dat ik op grond van dwaling de overeenkomst heb vernietigt. dat is nu 3weken terug en vooralsnog geen wederbericht. hou ons op de hoogte

   2. Hoi,
    Heb ook weer een brief van fiad incasseren gehad……ik betaal geen cent!!
    Wil je mij ff melden wat ik moeten doen?

    Mvg

 58. Gister stonden ze in breda bij de nieuwe jumbo bij het NAC stadion.
  Een vriendelijke dame met inderdaad haar woordje klaar, 4 pakketten met knutselspullen en dvd’s van oa Bob de Bouwer, Thomas de Trein, Diego, voor 8,75 (of 8,25). En ik zat nergens aan vast. Na 4 pakketten zou ik gebeld worden en er zal zelfs al een opzegbriefje bij. Hoef ik alleen maar in te vullen en op te sturen.
  Ze begon al driftig met aankruisen en invullen.

  Heb een paar keer gevraagd waarom dat er dan bovenaan een bedrag stond van 33,80. Maar dat was omdat er anders weer nieuwe papiertjes gedrukt moesten worden en zij was er toch om te vertellen dat het nu maar die 8 euro en nog wat was….. (??)

  Toen ik zei dat ik er nog even over na wilde denken werd ze wat minder gezellig, ik moest niet denken dat ik ergens anders voor zo weinig geld terecht kon. Daar had nog niet eens 1 dvdtje voor.

  Nee dat kan dan wel zo zijn maar toch denk ik er nog even over na.
  In de winkel gauw even gezocht op internet en wat ik zag was allemaal negatief. Toen ik weer uit de winkel kwam was de dame in kwestie ook gevlogen. Ik ben er gelukkig niet ingetrapt maar dit bedrijf kan niet vaak genoeg in de media genoemd worden om anderen te waarschuwen!

 59. Nee gedupeerde (n)
  Een rechtzaak is tot op heden slechts aan mij gegunt.
  U zal dus nog even moeten wachten.
  Mag ik u wel allemaal verzoeken om de tekst oplichter niet te gebruiken.
  Er is immers bepaald dat dit een juridische term is die slechts mag worden gebruikt indien het bedrijf veroordeeld is voor oplichting.

  Op het moment dat u de tekst oplichter plaatst dan moet ik deze helaas verwijderen.

  Chris koeree

 60. Ze zijn weer bezig!!!
  Ik, 7 mnd zwanger, in een goede bui en gewillige aanstaande moeder ben gisteren benaderd in Den Bosch.
  Een fris en vriendelijk meisje, werkt in de kinderopvang, had een goed verhaal en een hele mooie aanbieding (€8,25 verzendkosten voor een verder gratis actie van 3 proefpakketten, resp.3 mnd). Deze aanbieding hebben ze volgens haar ook op de Negenmaandenbeurs, in de winter Efteling en bij nog twee evenementen gehad en mogen dit vier periodes per jaar aanbieden. Uniek!
  Blauw briefje onder mijn neus, nog even nagebabbeld, gecomplimenteerd over mijn “jonge looks” en verstandige blik. Achteraf erg gladde praatjes.
  En dan voel je toch nattigheid en zo kom je hier terecht. EN SHIT, wat ben ik er ingestonken, blijkt nu!
  Ik ga ze nu direct een brief schrijven: ‘Vernietiging overeenkomst wegens dwaling’, voorbeeld gevonden op consuwijzer.nl
  Daarnaast de tips van janco (een flink stuk hierboven gepost) volgen.
  Ik hoop dat het daarmee gedaan is want ik lig er nu al wakker van.

 61. De aangetekende brief hebben ze 5 juli in ontvangst genomen, maar toch zijn de boekjes opgestuurd.Die gaan dus linea recta retour, aangetekend en wel.

 62. Tjee wat en ellende

  Wat lopen we in dit zogenaamde ontwikkeld werelddeel toch achter op anderen landen om ons heen wat betreft de colportage wet stuitend.
  Afijn gister 08-02-2014 is mij helaas het zelfde aangesmeerd, met en mooi verhaal van boeken dvd’s ter proef met het verhaal u hoeft alleen porto kosten te betalen, dan kunt u kijken of uw zoon het leuk vind, dus ja je moederhart denkt leuk voor mijn knulletje, eenmaal thuis natuurlijk ff het blauwe briefje lezen blijk ik voor iets totaal anders getekend te hebben dan wat er mondeling overeen gekomen was.
  Mijn vraag is.

  En mondelinge overeenkomst is binden volgens de wet kan ik mij hierop beroepen en de overeenkomst nietig verklaren ondanks dat ik getekend heb.

  Kan ik me op de afkoel periode van 8 dagen beroepen ondanks dat het bedrag onder de norm valt van 34 euro wat natuurlijk niet zo is omdat het en stilzwijgend verlengend overeenkomst is en alleen de proef periode onder de norm valt.

  Wat kan ik het beste doen?

  Mvg Brenda

  1. Heb nog en vraag 🙂

   Heb zitten googlen, en zag dat proef abonnementen niet stilzwijgend verlengd mogen worden, nou het betreft hier en proefactie van 4 pakketten, dus deze zou onder die wet moeten vallen??

   Ook is wettelijk bepaald dat je en abonnement op de zelfde wijze moet kunnen beeindigen als aangegaan en dat is in deze niet mogelijk omdat de betreffende aanbieder/verkoper niet meer in het winkelcentrum rondloopt.

   Misschien is dit wat??

   1. In een zaak vernietigde de rechtbank te Eindhoven de algemene voorwaarden die stilzwijgende verlenging van een proefabonnement bepaalden, omdat deze onredelijk bezwarend waren mede omdat je per aangetekende brief moest opzeggen.

    Uit deze uitspraak:
    4.5 Ten overvloede wordt overwogen dat de uitkomst van het gegeven oordeel in overeenstemming is met het proeftijdkarakter van de eerste tien dagen. Een proeftijd is bedoeld om de gunst van de klant te winnen; daarbij past dat de aanbieder vervolgens moeite doet om een contract te bemachtigen; niet dat de klant moeite moet doen een contract te voorkomen.

 63. Bedankt voor uw reactie Sanskrit

  Nou dat is goed nieuws.

  Ik heb maandag 10 feb al een brief in tweevoud, een aangetekend en een per post verstuurd dat ik mijn proefabonnement per direct wil beeindigen en gevraagd of ze mijn opzegging binnen twee weken willen bevestigen.

  Wel weer erg jammer voor de 8 euro kosten op de aangetekende brief had ik beter en leuk boekje in de winkel kunnen kopen voor mijn ukepuk 😉

  En ook erg jammer dat mijn fobie voor straat verkopers weer is bevestigd.

  Mvg Brenda

 64. En vergeet niet om dan ongeveer 4 weken, de 2 weken in uw brief verhoogd met 2 weken extra reactie tijd voor Splendid een brief te zenden met daarin iets in de strekking dat ze stilzwijgend akkoord gaan met de inhoud van de eerste brief en u ze verder niets meer verschuldigd bent.

  Mochten ze het wagen naar de rechter te gaan dan sta jij nog sterker daar jij duidelijk hebt gecommuniceerd en zij hebben verzaakt in een reactie.

  Tevens natuurlijk alles op hun kosten retour afzender aan pakketten en brieven.

 65. Hier gisteren een brief van GGN ontvangen. Vandaag mooie bezwaarbrief opgesteld en deze via hun website ingediend. Hebben we eindelijk het hele traject gehad met Splendid Club en blijft een rechtsgang voor ze over.

  Ik heb netjes via hun website mijn bezwaarschrift als PDF ingezonden. Ik geef ze ook bewust niet mijn telefoonnummer of e-mailadres. Splendid Club wil graag alles schriftelijk (liefst aangetekend) afhandelen (volgens hun voorwaarden), dan doen ze dat ook zelf maar op die manier naar mij.

  Het dossier en al het bewijsmateriaal dat ik bezit heb ik bewust niet gezonden om Splendid Club niet wijzer te maken. Ze ontvangen de stukken namelijk van GGN om er hun weerwoord op te doen. Laat ze maar naar de rechter gaan, laat die maar eens een uitspraak doen over deze handelsmethode. Ik heb GGN laten weten dat ze die gang maar moeten maken om zo de incassoprocedure direct een halt toe te roepen.

 66. Eind goed al goed.

  Eindelijk is ook bij ons door GGN het dossier gesloten en heb ik hier schriftelijk een bevestiging van. Heb in twee brieven moeten aandringen dat Splendid Club naar de rechter moet gaan als ze geld willen van mij of tweede keuze de zaak sluiten.

  Zoals verwacht, meneer Vlaar heeft een hele grote mond maar gerechtelijk geen poot om op te staan.

 67. Onze ervaringen met Juresta zijn zeer negatief. Het lijkt
  wel, als ze een opdracht gekregen hebben, of ze meer geinteresserd zijn om geld van ons te
  krijgen dan het te incasseren. Daarnaast houden ze geld op
  de G rekening achter die ze pas na maanden aan ons
  willen betalen.

  1. Beste Incasso,
   Kunt u mij vertellen wat juresta met Kinderfun, Kinderparade of Splendidclub van doen heeft?
   Deze partij was mij immers nog niet bekend.
   verder ben ik zeer benieuwd wat uw relatie tot Juresta is?
   Een G rekening is er immers alleen maar voor bedoelt om loonheffingen onder te brengen die vervolgens alleen maar aan de belastingdienst kan worden over gemaakt.

   bent u van de belastingdienst?

 68. Vandaag hebben ze ons te pakken gehad! Zucht…heb Hier zo geen tijd voor en geen zin in! Hoe lang blijft dit doorgaan dan….überhaupt gebeurt dit blijkbaar al jaren….en ben ik hier zeker maanden zoet mee….

 69. Op dit moment heeft Van Hoek & Partners Group Incassoservices B.V. het stokje van GGN overgenomen. Dit is het volgende incassobureau in de rij die vorderingen voor Splendid Club probeert te innen.

  Dit incassobureau gebruikt echter tuchtrechtelijk laakbare teksten in hun schrijven d.m.v. dreigementen.zonder gerechtelijke uitspraken. Ze proberen gedupeerde onder druk te zetten met zinnen als “kennisgeving voorgenomen gerechtelijke procedure gevolgd door beslaglegging”.

  Trap hier niet in, dit soort teksten is onnodig intimiderend en heeft de bedoeling om de daardoor geïmponeerde, niet juridisch onderlegde gedupeerde te bewegen tot buitengerechtelijke betalingen.

 70. Jaren gelee toen me kids nog klein waren hadden we dit ook aan de hand Ene haverlap met dreigementen over huisbezoek en de beruchte fiad incasso. oplossing was simpel. 150.000 duizend mailtjes via een leuk tooltje. Binnen twee dagen was de vordering gesloten, maar bij 1 mailtje of geintje zouden haverlapje en co ff langs komen. Heb de week van mijn leven gehad en mijn record van 500.000 mails gehaald….

 71. Ook ik zit in de carrousel van Splendidclub / FIAD. Op de zooi die splendidclub ik heb netjes eenmalig een aangetekende brief gestuurd waarin in aangaf geen overeenkomst te hebben, en graag het bewijs van deze overeenkomst te zien. Hierin zat ook het (ongeopende) pakketje met boekjes.
  Daarna heb ik niets meer ontvangen, behalve brieven dat ik moest betalen.
  Zojuist heb ik dus een brief van FIAD mogen ontvangen. Kan ik hier ook het beste eenmalig op reageren dat er geen overeenkomst is en dat eer niets betaald wordt, of zal ik het maar gewoon op de stapel gooien?

  1. Zo, zijn ze nog steeds bezig? Verbazingwekkend. Meneer en mevrouw Vlaar zijn werkelijk schaamteloos en rot tot op het merg. Om over die zak hooi van een Haveman maar te zwijgen.
   Niettemin zijn ze ook net zo laf als dat ze rot zijn, dus je kan alle brieven en shit die ze toesturen gewoon negeren. Ze doen niks, er gebeurt niks, en het komt nooit voor de rechter omdat ze verdomd goed weten dat het niet deugt.

  2. [IMG]http://i68.tinypic.com/1zlsj8x.jpg[/IMG]

   Nu bijna 2 jaar verder. Iedere keer netjes een brief gestuurd met de mededeling dat de verkoper onjuiste informatie heeft verstrekt (dat het gratis zou zijn etc) en daardoor op onrechtmatige wijze een handtekening heeft. Daar wordt natuurlijk niet op gereageerd.

   Ik ga helemaal niks betalen voor een product wat ik niet wil of niet aan mijn wensen voldoet. Mochten ze het toch zo ver laten komen tot een rechtzaak dan regel ik zoveel media aandacht dat ze nooit meer 1 pakket kunnen verkopen en daarna ga ik naar Den Haag om die regels te laten wijzigen dat je onder dat bedrag geen rechten zou hebben.

 72. Doe absoluut geen zaken met Erik Seelen.
  Woont vlakbij Mill en heeft het voornamelijk gezien op mensen die geen nee kunnen zeggen.
  Je krijgt alleen maar via zware oplichting troep in huis waar je niet blij van word.
  Het is een lange man met rood,grijs kalend haar.
  Komt wat slungelig over.
  Trap er niet in want u zit er een hele periode aan vast!

  1. Ik ben al langer naar die man op zoek.
   Uden is volgens mijn gegeven de woonplaats.
   Het is een hoop zoeken maar wie zijn best doet vind hem wel.
   Is idd een oudere kalende man met hier en daar wat rode en grijze plukjes.

 73. Hier hetzelfde. 10 keer gevraagd “is het eenmalig”, ja, het is eenmalig….gebeld met Splendid, wordt flink uitegscholden enz. enz. Heb brief gestuurd naar Uden (gefilmd met mobiel) met daarin de nietigverklaring en vraag om bewijs. Incasso en incassant geblokkeerd

  1. Ik ben ook in de splendid ellende getrapt en nu bezig ervan af te komen. Ik heb op een i pad getekend waarop stond dat ik 1 malig 7.95 verzendkosten zou betalen, en ik zou dan een aantal pakketjes ontvangen.. dit zou automatisch stoppen.
   Ik zou overigens ook een mail krijgen die ik je raad het al nooit gehad heb.
   Ik kreeg 8 dagen na aangesproken te zijn het eerste pakketje puinzooi en ben toen gaan mailen en heb aangetekend geschreven dat ik niets meer wilde ontvangen.
   Volgens hun heb ik een abbonement / contract en willen hiervoor nu een bedrag van iets onder de 50 euro.
   Zij dreigen nu al te gaan ophogen met 5,95 administratiekosten wanneer ik niet betaal. Ik heb het volgende pakket ook geretouneerd, maar daar hoor je de dan weer niets van. Ze reageren nergens op verder.
   Ik betaal uiteraard niets

 74. Hoi Allen, ik ben er helaas ook ingetrapt, heb ze een email gestuurd dat zn mn overeenkomt moeten beeindigen wegens oneerlijke handelspraktijk (na advies vd acm). Hierop natuurlijk geen antwoord meer. Verder alles genegeerd en gestorneerd, nu dus ook dreigbrieven van de Fiad. Dit vind ik natuurlijk een beetje spannend worden omdat ik geen enge kerels aan de deur wil hebben.
  Wat kan ik nu het beste doen?
  Gewoon blijven negeren of moet ik de fiad nog een mail sturen dat ik mijn abbonement netjes heb opgezegt wegens oneerlijke handelpraktijk en dat ze me anders maar voor de rechter moeten laten komen?
  Waarom gebeurt er verder niks tegen deze bedrijven? Het hele internet staat vol met negatieve berichten……maar helaas nergens een goede oplossing.

  1. Hoi monique,
   Ik heb fiad dezelfde brief gestuurd als die ik aan splendid gestuurd heb.. oneerlijke handelspraktijk en dwaling en hierbij de mededeling dat er 2 opties zijn of mij dagvaarden of de zaak sluiten, ook heb ik vermeld dat ik geen verhogingen van bedragen meer accepteer.
   De dreigbrief van fiad gaf aan dat ik 14 dagen had om te betalen en we zijn nu alweer meer dan een maand verder en ik heb er nog niets van gehoord….
   Sommige mensen zijn hier jaren mee bezig begrijp ik van sommige forums, of horen soms maanden niets meer en dan ineens weer wel…
   Ik denk dat we ons niet al te druk moeten maken.
   Groetjes Saar

   1. Ik ben er ook al een paar jaar mee bezig. Ik heb ook het pakket terug gestuurd en aangetekendeen brieven verstuurd etc. Fiad heeft mij 1 keer telefonisch benaderd met de mededeling dat ik toch echt moet betalen etc. Dat is alweer zo’n 18 maanden geleden. Verder om de paar maanden een brief in de bus met wat dure woorden en dat hun inspecteur aan de deur zou zijn geweest en dat ze juridische stappen gaan nemen TENZIJ ik nu nog betaal.

    Ik maak me er ook niet al te druk over. Juridisch zouden ze gelijk kunnen hebben, maar mocht het ooit zo ver komen dan denk ik dat een rechter ook naar het maatschappelijk effect zal kijken. O.a. Dit forum etc

    1. Jaren al.. nou zo zie je maar we zullen er nog wel even zoet mee zijn.
     Ik neem aan dat jij ze na jaren gewoon negeert Joost?
     Wel fijn te weten dat ik niet alleen sta, want ik schaamde me toch een beetje dat ik er ben ingestonken.

 75. Even het hele verhaal voor je:

  Mijn vrouw is 3 jaar geleden bevallen van ons eerste kind. In de stad werd ze dus ook aangesproken met het vaste verhaal. ‘geen abonnement, geen extra kosten etc, nieuwe boekjes’. Nadat ze getekend had, heeft ze het (toen nog blaadje) gelezen en vertrouwde ze het niet. Ze is terug gegaan naar de verkoper die haar beloofde haar uit het systeem te halen, maar daarvoor moest hij wel haar blaadje hebben. Natuurlijk heeft hij dat niet gedaan.

  Na een week of 2 viel er een pakket boekjes op de mat. Terwijl was afgesproken dat het voor een baby en een meisje zou zijn waren het boekjes voor oudere kinderen, en ook nog jaren oude boekjes etc. Ik heb dit pakket zonder te openen aangetekend retour gestuurd met een brief waarin ik aangaf dat het pakket niet overeen kwam met de verkochte waar, en ook dat was afgesproken dat we geen overeenkomst hadden. Ook heb ik toen nogmaals aangegeven dat ik geen producten meer wilde ontvangen etc. De automatische incasso hadden wij al gestorneerd.

  Kinderfun zelf heeft 1 of 2 keer een brief gestuurd met dat we het geld moesten overmaken. Daarna werd het doorgegeven aan FIAD. Deze man heeft mij 1 keer gebeld waarbij ik bovenstaande weer heb aangegeven. Dat had hij natuurlijk niets mee te maken, ik moest maar betalen anders werden er gerechtelijke stappen ondernomen.

  Nu krijg ik eens in de 3 tot 6 maanden een brief waarbij ze ‘ondanks herhaaldelijk contact’ en ‘ondanks bezoek van onze inspecteur’ etc nog niets hebben ontvangen en dat ze juridische stappen nemen tenzij ik binnen 8 dagen betaal etc.

  Ik ga niets betalen voor een product wat ik niet wil, waarbij de verkoper heeft gelogen en al helemaal niet bij zo’n malafide bedrijf als dit. Ik heb contact gehad met politie (kunnen niets doen omdat het ‘legaal’ is) en met media (contact met het bedrijf achter Alberto Stegeman / SBS). Het probleem zit voornamelijk in het feit dat je geen recht op bedenktijd hebt omdat de kosten onder 35 of 50 euro zit. Desalniettemin is er het maatschappelijk effect wat dit bedrijf teweeg brengt. Er zijn gewoon te veel mensen die zich benadeeld voelen door dit bedrijf.

  1. Bedankt voor het hele verhaal. Exact hetzelde als hier, al laten ze je nu op een tablet tekenen en vertellen ze je het hele verhaal te mailen wat ze uiteraard niet doen. Ik heb het in de brieven ook een vermeende overeenkomst genoemd omdat er volgens mij helemaal geen overeenkomt is, ik heb het niet.
   Ik denk dat ze hopen dat er eens iemand betaald en dat ze dit blijven proberen.

 76. Hi everybody,

  I also had problems with splendid club in 2014… after some monthly headache… I “solved” my problem without any payment.

  Around 1 year ago, Christmas time, I received a phone call from a man saying that he was preparing the “kids packet” for the basis-school and he wanted to confirm if my kid is a boy or girl and if he was by the group 1 or 2 at the school. Well, as a foreigner and not fluent in dutch and the way the story was told.. I though it was something from the school… plus he mention my kid name.
  Later that day…. I was not sure about that phone call. Had my doubts…
  Day next, checking my bank account… Splendid club automatisch incasso
  Excuse me… noooo way I would let this happen again.. took my money back and called them… nothing… mailbox.. so, I think I left maybe 5 messages shouting them to stay away from my bank account.. That was it.

  Well, well, well… here we go again… right now… checking my bank account I see 25 euros af.. from? Fiad B.V.
  What da F***! What is it? I didn’t buy anything those days.. again automatisch incasso? humm… Let me Google it….

  THANK YOU FOR THIS WEBPAGE! YOU JUST SAVED ME AND MY FAMILY FROM A NIGHTMARE TO DEAL WITH THOSE GUYS AGAIN! I JUST BLOCKED THEM FROM MY BANK ACCOUNT.

  Juliana Lopes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *