Langzaam sluit zich het netwerk waarbij de heer Haveman van Fiad incasso door de mand valt en zijn loze (false) vermeldingen moet terugtrekken

Een aantal van u kennen inmiddels de brief met het angstaanjagende rose stickertje. De een raakt in paniek terwijl de ander denkt, ach het zal wel. En dat is de beste remedie Ach het zal wel. Want wat is de betekenis van dit stickertje.

stikker_flanderijn_2

Ja het is natuurlijk wel even schrikken, maar als je enig onderzoek verricht en rustig een belletje pleegt dan kom je er al snel achter dat er op Flanderijn gerechtsdeurwaarders niets is aan te merken.

Flanderijn is een gerechtsdeurwaarderkantoor die gewoon zijn taak uitvoert en zich houd aan de wettelijk gestelde regels. maar hoe zit het nu met de Jan Haveman van Fiad incasso en Flanderijn Gerechtsdeurwaarders? In feite is het zo dat iedereen een beroep kan doen op een gerechtsdeurwaarder om een zaak op de rol te zetten. Niet omdat ze het zo graag willen, maar omdat de wetgeving ze dat nu eenmaal verplicht. Een zaak weigeren omdat het bedrijven zijn die zich niet aan de Nederlandse wet- en regelgeving houden dat mag niet. simpelweg zullen zij elke zaak behartigen en zal uiteindelijk de rechter beslissen. Na de beslissing van de rechter kan een gerechtsdeurwaarder beslag laten leggen op goederen en inkomsten. Zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan zijn zij dus ook machteloos. dit geld natuurlijk ook voor incassobureaus als Fiad incasso van meneer Haveman.

Inzake Kinderfun, Kinderparade en Splendidclub behartigt Meneer Haveman van Fiad BV incasso de zaken. En wat ik moet nageven is dat meneer haverkamp zijn werk goed uitgevoerd, maar of hij zich hierbij aan de regels houd dat is een heel andere zaak. De heer Haveman heeft zonder enig overleg met Flanderijn stikkers laten maken om u hiermee op het verkeerde spoor te zetten. Want uiteindelijk is er nimmer een zaak met betrekking tot deze drie (vier) bedrijven die u belazeren bij Flanderijn terecht gekomen.

Naamsmisbruik of valsheid in geschrifte en misleiding zou ik het willen noemen. Hiermee is mijn vermoeden bewaarheid. De heer Haveman van Fiad incasso behoort ook tot de groep die maling heeft aan de Nederlanse wet- en Regelgeving en niet zoals hij op een andere site verkondigt een eerlijk bedrijf te runnen.

Wel moet ik melden dat de heer haveman aan Flanderijn heeft beloofd de stikkers niet meer te zullen gebruiken. Dus mocht u na dinsdag 24 juni nog iets van Fiad incasso ontvangen met een valse stikker van Flanderijn, laat het mij dan even weten.

Tot zover het verhaal van de stikkers.
Dit betekend overigens niet dat Flanderijn of andere gerechtsdeurwaarders geen zaken voor Fiad incasso in behandeling zullen nemen. De wetgeving legt hen immers deze verplichting op.
Anders is het aangaande de bedragen die de bedrijven, Invogem en Fiad incasso in rekening brengen. deze zijn ver buiten proporties en in strijd met de Nederlandse wetgeving. (gerechtelijke staffel)

Mijn advies en dat van vele geleerden blijft dan ook om in een zo vroeg mogelijk stadium aan te geven niet te betalen en aan te sturen op een uitspraak van de rechtbank. Vanaf dat moment mag men dan ook geen enkele verhoging berekenen buiten de gerechtelijke kosten en deurwaarderskosten. Niets meer en niets minder. En een gerechtsdeurwaarderkantoor zal zich wel aan de regelgeving houden. zo is mij verzekerd door Flanderijn, een gerechtsdeurwaarderkantoor waar mijns inziens niets op aan te merken valt. En dus zeker geen negatieve aandacht verdient.

Voor de heer Haveman van Fiad incasso is dit natuurlijk een heel ander verhaal.

Zo ziet u maar weer dat deze site niet allen publiceerd, maar ook op de achtergrond zich sterk maakt om voor uw belangen op te komen. En wat meneer Haveman betreft. U heeft net als ieder ander het recht om te reageren op dit bericht, echter voor een verzoek om e.e.a. te verwijderen van de site. Daar moet ik u in teleurstellen. Dit gebeurd slecht na een uitspraak van de hier toe bevoegde edelachtbare rechtbank. Maar dan zal u wel eerst uw gelijk moeten halen.

Sterkte meneer Haveman

Chris Koeree (de eerlijke vinder) mail@kinderfun.info
Lelystad

49 gedachtes over “Langzaam sluit zich het netwerk waarbij de heer Haveman van Fiad incasso door de mand valt en zijn loze (false) vermeldingen moet terugtrekken”

 1. Grapjassen zijn dat.. Alleen vreemd dat ze nog nooit de verkeerde zijn tegen gekomen..
  Je zou zeggen dat er ook mensen zijn die geen brief stuuren maar gewoon in de auto stappen en de zaak ff ‘mondeling’oplossen.

 2. Nou,
  Als ik het zo allemaal eens lees, dan heeft het grootste gedeelte dezelfde klachten.
  Ze blijven hier ook maar brieven sturen, nou, ze doen hun best maar ,er wordt niet betaald!!
  En als een medewerker van FIAD gewoon de hoorn op de haak gooit, ben ik er helemaal klaar mee!!
  Heb tot 4x toe getracht om 60,85 te betalen aan die losers, maar het werdt steeds teruggestort, en ondertussen blijven de brieven komen (fanmail?)….uiteraard natuurlijk verhoogd met dubieuze incassokosten!
  Laat ze de zaak maar voor de Rechter brengen!!
  Stelletje prutsers!!

 3. nou ik heb 4 maanden geleden ook alweer zo’n leuke brief thuis gehad en ik moest ook alweer binnen 5 dagen betalen.
  Ik heb echt geen zin meer om hier op te reageren en dat heb ik dus ook niet gedaan. Nu zijn we weer 4 maanden verder en niks meer gehoord.
  Prima toch 🙂
  Ik ga echt niet betalen en adviseer iedereen dit ook niet te doen.
  Ik ga nog liever naar de rechter.

 4. Je opmerking over Flanderijn en Van Eck uit Rotterdam (hun VOLLEDIGE naam, dat vergeten die rukkers bij Fiad de hele tijd!) is terecht: Flanderijn en Van Eck is inderdaad een respectabel bedrijf, misschien niet het leukste bedrijf om mee in aanraking te komen, maar wel een bedrijf dat is aangesloten bij een organisatie, die toezicht houdt op haar activiteiten.
  Dat is meer dan wat je kan zeggen van Fiad, dat NIET lid is van de Nedelandse Vereniging van Incassoondernemingen (zie http://www.nvio.nl/leden-en-aspiranten).
  Inmiddels ook een klacht ingediend bij consuwijzer. Wat mij betreft kunnen ze me de bout hachelen, ik betaal geen cent, en dat leg ik graag uit aan mijnheer de rechter.

 5. Mijn dochter wordt ook al enige tijd geteiserd door Fiad Incasso. Het beroemde “stickertje” stond ook op een aanmaning dd. 15 augustus 2008. Echter het is een nieuw stickertje. De naam van de gerechtsdeurwaarder hebben ze weg gelaten…! Mijn dochter heeft zelfs nooit iets ontvangen van Kinderfun, dus waarom zou ze moeten betalen?

 6. ik ben inmiddelels ook geteisterd door fiad incasso en met de beroemde stikker en net als zij hier niks ontvangen
  wat moet ik doen

 7. Nou, het gaat er dan eindelijk van komen: we worden gedaagd! Vandaag een brief ontvangen met de mededeling: “Nu betalen, anders worden jullie over 5 dagen gedaagd voor de rechter!” Met een uitdraai van hoe zo’n dagvaarding er uit ziet (met over elke pagina het watermerk “CONCEPT”). Oei…
  Als we uiteindelijk voor de rechter moeten komen, dan zijn jullie allemaal van harte welkom om te komen kijken natuurlijk! En we gaan natuurlijk de publiciteit zoeken (Telegraaf, SBS6, en dat soort fratsen natuurlijk!).

 8. Mohawkmarcje gefeliciteerd met het behaalde resultaat.
  U zou immers de eerste zijn waarbij het zover komt.
  Jammer dat ik dat niet mag zijn
  Verder is er geen vuiltje aan de lucht, want een rechter zal nimmer de kosten van een ludiek incassobureau als Fiad incasso van meneer Haveman serieus nemen. Hiervoor zijn bedragen vastgesteld en die komen in zijn geheel niet overeen met hetgeen meneer haveman graag zou willen vorderen.
  Het totaalplaatje zal dus nooit meer zijn als hetgeen hij op u probeert te vorderen. zelfs niet met alle gerechtskosten erbij.
  Overigens is het zo dat hij u zelf niet voor de rechter kan dagen. daar heeft een incassobureau nu eenmaal geen bevoegdheid toe.
  Hij zal hier in elk geval een gerechtsdeurwaarder voor moeten inschakelen. En een gerechtsdeurwaarder is over het algemeen een eerlijk bedrijf.
  Laat u wel even weten welke gerechtsdeurwaarder zij ter hand nemen?
  Ik ben zeer benieuwd en zal uw zaak op de voet volgen.
  Chris koeree
  Lelystad
  http://www.consuhulp.nl

 9. HIJ IS BIJ MIJ AAN DE DEUR GEWEEST!
  vanaf het begin:
  * maart 2004 aangemeld bij kinderparade (gelijk opgezegd, want ik wilde er na de aanbieding vanaf zijn)
  * welkomsbrief gekregen dat ik minimaal 12 maanden lid moest zijn
  * bevestigingsbrief gekregen dat het lidmaatschap per aug 2004 werd beeindigd
  * in feb 2006 kreeg ik brief dat ik er nog een factuur open stond
  * hebben destijds de 7e termijn betaalt (niet wetende dat ik al 6 keer betaald had…….erg hectische periode achter de rug, vandaar)
  * jun 2008 een incassobrief van fiad incasso, heb gelijk gebeld, maar kreeg geen kans om uit te leggen.ik moest betalen……toen ik nog weer probeerde om het uit te leggen, wilde ze me tegemoet komen in de kosten en toen ging er bij mij een lampje branden (dat iets niet in de haak was)…..heb toen gemeld dat ik geen cent ging betalen en werd ik zeer aggressief aangesproken met intimideerde stem en ik heb opgehangen
  * via google deze site gevonden (Dezelfde avond) en kreeg de bevestiging van mijn vermoeden
  * afgelopen maandag stond (waarschijnlijk meneer Haveman) voor mijn deur met de mededeling voor een betalingsvoorstel of dat ik anders gedagvaard werd (heb gelijk weer gemeld dat ik geen cent betaal!en dat ik de bewijzen aan hem wil laten zien, dat wij te veel hebben betaalt en nog geld krijgen………..meneer had daar ineens geen tijd voor en had haast en nog meer haast toen ik mijn partner erbij riep)
  * nu net weer een pakket met concept-brieven ontvangen mbt de dagvaarding.” over vijf werkdagen na dagtekening van dit schrijven zullen wij de dagvaarding door de deurwaarder bij u laten tekenen”
  wie kan mij hierin helpen???
  heb bij de politie al een melding gedaan, maar die doet pas wat als er meer klachten zijn van derden
  tros radar heeft al een uitzending gedaan
  heb trouwens (bijna) alle coorespondentie van de kinderparade
  mvg
  sabine

 10. Het lijkt op een nieuwe taktiek van dhr Haveman van Fiad: een brief die zogenaamd een ‘concept’ is van een deurwaardersbrief die binnen 5 dagen verstuurd zal worden. Wij hebben deze brief een week geleden gekregen, en we wachten inmiddels in spanning de dagvaarding af. Nog niks gehoord, maar wat niet is…
  Lees ook mijn- en andere reacties, en je zult zien dat het op zich allemaal wel mee valt. Goed dat je alle correspondentie nog hebt, hebben wij ook bewaard. Die gaat dus mee naar de rechter, als het al zo ver komt. We houden iedereen op de hoogte!

 11. rechtzaak
  eerlijk gezegd vind ik dat ze gestopt moeten worden!
  de acties die ik ga ondernemen:
  1. ga via de hyves ook een mailing doen mbt kinderfun/kinderparade/fiad incasso en nu ook splendid club
  2. alle documentatie en bankafschriften bijelkaar zoeken (inmiddels gebeurd)
  3. rechtsbijstand inschakelen
  4. zoveel media proberen te bereiken
  5. heb 3 (eigenlijk 5 keer) teveel betaalt, mijn teveel betaalde geld ga ik terug te halen (plus rente!)
  6. melding bij de kvk (zwarte lijst)heb ik trouwens wel meerdere medlingen voor nodig
  7. politie nogmaals bellen.willen jullie ook bellen, pas als er meerdere klachten zijn, kan de politie wat doen
  ” hey Haveman; je hebt nu de verkeerde voor je!”
  ” see you in court!”
  tot ziens, sabine

 12. Net als ieder ander op deze site, ben ik er ook in getrapt helaas. Mij was ook verteld dat het een proef pakket voor 3 maanden zou zijn, en als ik intresse had kon ik ‘echt’ lid worden. Hier zou ik bericht van krijgen tegen die tijd. Het leek mij wel leuk om zo’n pakket te ontvangen voor mijn schoonzus die net een kindje had gekregen, zelf heb ik geen kinderen. ik zei nog het is echt een proefpakket van 3 maanden toch! hij heeft zelfs nog op het roze papiertje 3 mnd geschreven. laat het nou net zo zijn dat ik dat papiertje echt nergens meer kan vinden!! ik ben dus bang dat ik nu ook niets kan maken?? is het zo dat ik het bewijs van “inschrijving” kan opvragen bij hun? ook heb ik al meerdere malen opgezegd bij hun, en uiteraard hebben ze dit nooit ontvangen!
  Ik ben het echt zat om ook maar enig moeite voor hun te doen! ik ben alleen erg bang dat als ik het laat op lopen dat ik uit eindelijk toch zou moeten betalen. ik heb tot 3 maanden terug netjes betaald voor niets!! want aan die flut boekjes heb je ook geen reet! maar ben niet meer van plan om ook maar enige cent aan hun te geven! ik heb alle spullen nog van hun thuis liggen, en ben van plan om die allemaal netjes terug te sturen. Het liefst ga ik ze met wat vrienden persoonlijk langs brengen en ze “vriendelijk” verzoeken nooit meer wat van ze te laten horen, want dat gevoel brengen ze wel in mij naar boven!
  En Sabine wat betreft een mail via hyves prima idee!! ik ga hetzelfde doen!! en maar hopen dat er niet nog meer mensen zijn die er in trappen!
  een ding heb ik wel geleerd ik teken nooit meer iets wat je op straat of aan de deur wordt verkocht!!
  Groetjes Lisette

 13. Zal ook maar weer eens meekijken hier.
  Ik ga met liefde mee naar de rechtbank. Ook ik heb alle schrijven nog bewaard.
  Dus kom maar op.
  Daarintegen heb ik al bijna een jaar na mijn boze brief aan FIAD niks meer vernomen van zowel kinderfun als Fiad.
  Misschien nog steeds stilte voor de storm?
  Heb ook mijn incasso brief gemeld bij vara.
  Ikzelf heb gelukkig geen last meer van ze, maar blijf strijden voor rechtvaardigheid en anderen gedupeerden!
  Laat je ieder geval niet gek maken, deed ik helaas wel in begin en heb veel steun aan deze site gehad!
  Gr

 14. Chris, een incassobureau mag je wel een dagvaarding sturen. Die dient dan wel PERSOONLIJK aan je deur te worden afgeleverd, en tot nu toe (10 november, 16 dagen na het ontvangen van het “concept dagvaarding”) is dat nog niet gebeurd. Raar.
  Maar het kan dus wel, zo’n dagvaarding. Nogmaals: ik moet het ze nog zien doen. Ben heel benieuwd.

 15. Ik heb een telefoontje gehad van Fiad.Daarin werd mij gevraagd of ik bekend was met Kinderfun, omdat ze al vele brieven hadden gestuurd maar weinig reactie hadden gekregen.Ik had tenslotte wel een contract met Kinderfun,ik vroeg toen naar de registratie bij de K.v.K en die zouden ze opsturen.Vorige week kreeg ik een brief van Fiad met daarbij HET CONTRACT zonder stempel van de K.vK maar wel met een nummer, ik heb de K.vK toen maar gebeld en er is nog steeds niets geregistreerd er is dus nog steeds geen sprake van een contract

 16. Hallo allemaal,
  Ook ik ben al vanaf 2004 in strijd met kinderfun en nu dus de fiad incasso.
  Heb woensdag(27 november 2008)bezoek gehad van de heer Haveman..
  hij kwam voor een betalingregeling..heb nu ook zgn concept brief ontvangen met het verzoek binnen 5 dagen te betalen anders komt de deurwaarder met een dagvaarding.
  ik ben nu eigenlijk heel benieuwd of er nu daadwerkelijk iemand is geweest die voor de rechter is verschenen????
  ik ben het nu toch behoorlijk zat moet ik zeggen.
  Dit moet toch eens stoppen.

 17. Ik heb nadat ik eigenlijk nog nooit een reaktie heb gegeven naar kinderfun op al hun dreigingen, van t weekend een brief gekregen met aankondiging gerechtelijke procedure met daarin t verzoek om binnen 5 dagen te betalen omdat ze anders naar de rechter gaan.
  Wat moet ik hier nu mee??????
  Ik wilde de kvk bellen om te kijken of t daar is ingeschreven, maar weet niet waarheen ik dan moet bellen.
  Ik weet echt niet wat ik hier nu mee moet, maar ik wil gewoon niet betalen.
  Weet iemand wat ik nu het beste kan doen?

 18. Gewoon de K.v.K in Den-Bosch bellen,doorgeven onder welk nummer ze ingeschreven staan(16084581)en je krijgt meteen te horen dat er niets gedeponeerd is.Dus nog steeds geen Contract.Succes en vooral niet betalen!!!!

 19. Dank je wel Monique. Ik heb ze vanmiddag gebeld en werd meteen doorverbonden met de persoon daar die zich bezig houdt met de vragen over oplichting van kinderfun. Dat geeft toch te denken dat er daar speciaal iemand voor zit.
  Hij vertelde me dat er nog nooit door kinderfun een contract is ingeschreven en dat ik het allerbeste gewoon helemaal niets kan doen en vooral ook niet betalen.
  Ik vroeg me af als t nog niet ingeschreven was of ik me dan kon beroepen op die 8 dagen, want die zijn dan ook nog niet ingegaan. De meneer bij de kvk heeft me toen doorverwezen naar een voorbeeldbrief op hun site die ik aangetekend op zou kunnen sturen. Ik denk er nog even over of ik dat doe.Die voorbeeldbrief staat bij ongevraagde advertentieverkoop en dan voorbeeldbrief bij telefonische benadering. Je moet dan alleen in de eerste alinea het woordje vermeldingen vervangen door verzendingen.
  Verder heeft hij me gevraagd hier melding van te maken bij www. consuwijzer.nl. Dat ga ik dus ook doen.

 20. iemand gehoord van splendid club……….van dezelfde man dus.
  wij hebben al in een brief met handtekening retour een opzegging gedaan.
  ze blijven maar rekeningen sturen……….
  die betaal ik dus niet
  gr sabine

 21. En ja hoor vandaag was het weer eens zo ver, kreeg weer eens een brief van Fiad na maanden lang stilte. Schijnbaar hebben ze de vorige e-mail die ik verstuurt heb aan hun niet begrepen dus zal ze zo nog wel eens mailen.
  Het schijnt dat er een buitendienst inspecteur bij ons aan de deur is geweest, wanneer weet ik niet heb hem nooit gezien er is hier altijd iemand thuis dus zal het wel een geest geweest zijn of hij heeft zijn eigen in de deur vergist. Volgens de brief schijnt er ok een misverstand of miscommunnicatie te zijn geweest omdat er nog niet betaald is, dus zo goed lezen ze dus mailtjes want heb gezegt in de vorige mail dat ik nooit en te nimmer betaal. Word nu verzocht om binnen 5 werkdagen te betalen doe ik dat niet dan zou dezelfde meneer die ik nooit gezien heb aan de deur komen om een betalingsafspraak te regelen inmiddels is het desbetreffende bedrag bij hun al opgelopen tot 248,34 euro inclusief het zogenaamde huisbezoekje.
  Ik hou jullie op de hoogte als hij is geweest.
  MVG: Fam Vuurman

 22. Fam. Vuurman
  Misschien kunt u een afspraak maken wanneer deze meneer langs zal komen 😀
  Dan zitten we met ze allen fijn een bakkie bij u thuis te doen?!

 23. Ook hier een “slachtoffer van Splendidclub.En ook brieven gehad van Fiad incasso.Ik betaal geen cent aan iets wat een eenmalig iets zou zijn.Staat ook op het papiertje.Laat ze maar komen,ik lust ze rauw.

 24. Goedemorgen,
  Ik ben gellof ik er ook in getrapt. Ben gisteren in zee gegaan met een man van een gezellig praatje. Werken ze nog steeds zo of hebbenn ze zich al verbeterd.
  Kan ik anders nu al gelijk stappen ondernemen?

  1. Hallo,ik ben 28 Augustus 2009 ook in hun verkooppraktijken getrapt.Heb ook nog niets betaald.Maar wil vragen of ik ook gelijk stappen kan ondernemen.

 25. YESS!
  Na ook ongeveer 2 a 3 jaar leuke briefjes van kinderparade en FIAD incasso te Meppel te hebben ontvangen hebben we vandaag bezoek gehad van een/de buitendienst medewerker van FIAD (Dhr. Haveman).
  Een vriendelijke meneer van tussen 60 en 70 jaar met een zilverkleurige auto belde vanmiddag bij ons aan. Mijn vriendin deed open. Hij stelde zich voor als medewerker van FIAD incasso en wilde praten over de opgelopen ‘schuld’ aan kinderparade voor het uit de hand zou lopen, want als het voor de rechter komt… etc etc. 🙂
  Helaas was ik zelf niet thuis, maar mijn vriendin was zo aardig mij toch nog even te bellen, zodat ik ook even van gedachten kon wisselen met Dhr. Haveman.
  Hij gaf aan dat hij het niet erger wilde maken maar het probleem op wilde lossen door een betalingsregeling met ons te treffen. (tssss. Het gaat over 236 euro (!) ).
  Zoals gezegd heeft FIAD al 10 keer een termijn van 2 weken gesteld waarna het ‘uit handen gegeven zou worden’ duerwaarder dreigingen etc etc. , dus serieus nemen doe ik ze niet meer.
  Ik heb geantwoord dat ik, als het over kinderparade gaat, alleen nog maar met een deurwaarder zaken doe en met plezier voor de rechter van gedachten wil wisselen over de gang van zaken, maar verwacht zoals altijd dat het bij dreigen blijft.
  Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 26. Bij de huishoudbeurs stonden ook weer diverse straatverkopers het abonnement aan te smeren…
  Enige wat steeds weer genoemd was was JETIX nickelodeon…
  Kep heel hard geschreeuwd dat het oplichters waren en mensen die bezig waren erin te trappen te waarschuwen.
  Maar goed, werd niet gewaardeerd en mensen waren gewoon eigenwijs en meldde zich toch aan op het ons bekende roze papiertje.
  We zullen dus binnenkort nog meer gedupeerden hier zien verschijnen. En nog steeds smeren ze foute abo’s aan onder naam van Jetix en nickelodeon!

 27. ook ik ben er in getrapt … de beste man sprak mij aan bij de rai in amsterdam toen ik met mijn dochter de mexicaanse griep prik ging halen. de man sprak zo snel en amicaal, maar heeft nooit gezegt dat ik er voor moest betalen. ik vond het wel vreemd dat hij om mijn rekening nummer vroeg en heb die niet gegeven,maar heb wel mijn hand tekening gezet. pas thuis zag ik dat het33,80 kostte en heb ze gelijk opgebeld dat ik het misleiding vond en dat ik er van af zie . die man aan de tel deed heel bijdehand en zei “ach is maar een klein bedragje blala.” nouik heb ook eenbrief gestuurd , maar niet aangetekent.ppff ik wil geen stuiver aan hun kwijt zijn… maar ik kreeg dus alsnog een pakketje thuis, en helemaal geen nickelodeon pakketje maar gewoon goedkoop kleurboekje en zo, nu vraag ik mij af of ik in mijn recht sta als ik niet betaal want ik heb immers getekend en mjn brief was niet aangetekend. en ja ik vroeg me ook al af of hij niet eens de verkeerde is tegen gekomen .. oooohhh ik herken die man zoooo (er hing een snottebelletje uit zijn neus) en als ik hem zie zou ik al mijn frustratie op het af willen rossen gggrrrr

 28. Tja, gisteren ook zo’n mooie brief binnen gekregen van FIAD met een mooi stickertje er op, er staat nu alleen dat ze het uit handen geven aan een deurwaarder.

  Hoofdsom 24,95

  Nu opgelopen tot 219,-

  Dit betreft de Kinderparade, er zou nog een rekening open hebben gestaan, maar alles is ongeopend retour gegaan na het verstrijken van het abonnement.

  Dus, ik zeg FIAD, ….DOEN !
  ha ha ha ha,…..

  Maar wat een ellende veroorzaakt een incassobureau zeg, als ik weet dat ik in mijn recht sta, nou laat ze maar komen want ik lust ze rauw.
  De adviseur van de RB verzekering heeft me al de nodige adviezen gegeven en heb ik opgevolgd.
  Omdat het zo’n laag bedrag is zullen ze het niet voor de rechter laten komen (hoofdsombedrag)en daarom verhogen ze elke keer het bedrag met “verschotten” om iemand flink te laten rillen dat het bedrag hoger en hoger wordt.
  Artikel “voorwerk II” beslist anders, dus laat je niet bang maken door een incassobureau als FIAD en laat ze de zaak maar aanhankelijk maken bij de rechter.

 29. Hallo mensen,

  Ook ik heb problemen met Fiad incasso. Ik ben al sinds 2007 dus nu zo’n 2 jaar met hun bezig. Ik heb een mega stapel aan brieven (herrineringen,aankondegingen, gerrechtelijke procedures) maar tot en met dag van vandaag heeeeeeelemaal niets van hun gehoord. Vandaag 13-01-2010 heb ik weer een brief ontvangen van Fiad met een aankondeging van gerrechtelijke procedure met een bedrag dat al inmiddels is opgelopen naar 390 euro waarvan 63 euro hoofdsom was maar goed. Ik heb gebeld kreeg een arrogante mens aan de lijn die niet eens wou luisteren dus ik had mn eigen toon wat hoger gezet dat ze moest luisteren. In het verhaal kon ik alleen 1 ding goed opmerken is dat ze veel verstand had van Kinderparade te Mill dus het zou me niks verbazen als het allemaal 1 pot nat is. De medewerkster zei dat ze mij bon zal opsturen dat bljkt dat ik wat bij Kinderparade had besteld(wat niet het geval is) en als het blijkt dat mijn handtekening er niet op staat dat ze de zaakje gingen sluiten. Wel raar een verdacht toch? Verder heb ik geSMEEEEEKT dat ze de gerrechtelijke procedure moest starten en dat ik hun graag voor de rechter zie en dat mijn advocaat al op de zaak zat. Ze was wel even stil met afsluiting dat ik maar die besteld bon moest afwachten. Ik kan maar 1 ding zeggen over deze organisatie dat ze gewoon oplichters en afzetters zijn.

 30. Fiad heeft 10 gekopieerde briefjes met een postzegel van iedere keer € 0,44 verstuurd. Schuld van ongeveer € 11,50 was opgelopen tot ongeveer € 400,-.

  Zij kunnen nooit aantonen middels deze briefjes dat zij een klant in gebreke hebben gesteld. Moet aangetekent. Dus altijd volhouden dat je niets ontvangen hebt.

  Verder als zij wel een procedure aanspannen zullen zij bij de rechter bedrogen uitkomen. Hun doel om zoveel mogelijk geld te incasseren lukt natuurlijk niet via de rechter. Er is jurisprudentie dat de incassokosten ongeveer maximaal 10% van de oorspronkelijke vordering mogen zijn.
  Betekent wel dat als zij in het gelijk gesteld worden jij veroordeeld wordt tot het betalen van de proceskosten. Maar zover zal het niet komen omdat zij nooit kunnen aantonen (zie eerste alinea) dat zij alles in het werk hebben gesteld om tot overeenstemming te komen, aangezien jij niets ontvangen hebt.
  Aangetekend verzenden kost geld en verder dan 10 x € 0,44 gaan zij niet.

 31. Hallo mensen ook ik heb problemen met fiad.
  Eerlijk gezegt heb ik nooit iets ontvangen.
  Ook ik had mij een proef abonnement aangesmeerd voor
  mijn kleindochter die toen 7 jaar was.Nooit iets via de post ontvangen.Ik dacht dat ik mischien iets niet
  goed ingevuld had.Ik had die dame ontmoet op de beverwijkse mark.Heb toen mijn bank nummer en mijn I.D
  gewezen. Wat bleek dat ze die proef pakket op nummer 16 gestuurd hadden terwijl ik op no 16-a woon.Dat ben
  ik te weten gekomen toen ik gebeld word,waarom ik geen geld overmaak en dat mijn bedrag is opgelopen 100 eur.Ik vertel die vent dat ik nooit op mijn adres
  wat gekregen hebt of hij wel wil nagaan of ze het juiste adres gestuurd hadden ik gaf weer mijn adres en
  ja hoor ik krijg nu alleen maar incasso brieven op het juiste adres.Ik werd ook gebeld door instrum justitia dat ik 100eur moet betalen naar splendid club.Op 24 dec.krijg ik een brief dat mijn bedrag is op gelopen tot 440,86.binnen 48 uur moet ik betalen .
  wat moet ik doen 48 uur is allang verstreken en ik maak mij een beetje zorgen dat straks de deurwaarder voor de deur staat.
  ik

  1. beste Helen,gewoon niet reageren dit is hun manier om je bang te maken ,ik heb er wel tien van die brieven gehad,ik heb niet eens gereageert,want ze kunnen je niks maken,mijn bedrag is ook 400euro.
   Dus wees niet bang, en als ze aan de deur komen dan zeg je dat ze het maar op een rechtzaak moeten gooien heb ik ook gedaan, inmiddels achtmaanden geleden en niks meer gehoord…

 32. Gisteren ben ik er in Lelystad ingetuind
  Heb de meiden nog gezocht in het centrum maar helaas
  Zal morgen direct opzeggen via aangetekend schrijven
  Hopelijk kan ik het nog op tijd stoppen
  Met vriendelijke groet Henk Keegstra

 33. Wauw wat herkenbaar, ik weiger ook enig contact met fiad.
  Het zijn oplichters.
  Ik heb in 2005 ook aangemeld via deurverkoper voor kinderfun gebeuren. Ik heb een kwartaal dingen ontvangen die in mijn ogen niet leuk genoeg waren voor mijn kind.
  Dus voor volgende kwartaal had ik afgezegd mondeling, dat kon volgens het papiertje die ik van de deurverkoper kreeg.
  De man die ik van kinderfun aan de telefoon had wilde eerst weten waarom ik het stop wilde zetten, en ik legde dat beleefd uit.
  Hij zou het in orde maken ik zou een schriftelijke bevestiging krijgen, en ik zou nog een maal €. 23,50 betalen vanwege de opzegtermijn, en zou nog voor dat kwartaal krijgen. Ok dat vond ik schappelijk.
  Maar vervolgens hoor ik 0,0 van ze. En ik had het vrij druk dus vergat het ook.
  Tot ik in 2008 brieven van Fiad kreeg over een openstaande bedrag van kinderfun wat als hoofdsom nog net geen €.70,- was. Ik belde kinderfun natuurlijk op en die beweerden dat ze mij de gegevens hadden verzonden, inclusief herinneringen en aanmaningen.
  Vrij geïrriteerd, doch bleef ik beleefd, gaf ik aan dat ik het wel heel erg vreemd vond dat ik nooit wat van ze had ontvangen. En voordat ik nog een vraag kon stellen schreeuwde meneer mij toe dat ik het maar moet regelen met fiad.

  Fiad kreeg ik eens in de zoveel tijd een brief binnen met inderdaad dat stickertje er zelfs op. Ik kreeg op min mailadres ook dreig brieven, dat ze langs zijn geweest.
  Ik reageerde netjes, en ook op het feit dat ze langs moeten zijn geweest….. Ik was elke dag thuis, en mijn hond slaat aan, is geen een keer gebeurt. Dus weer voorrijkosten voor iemand die niet langs is geweest.

  Het mooie is dat het bedrag van €.23,50 nu bij Fiad een bedrag is geworden van tegen de €.600,- aan.
  Dat klopt dus van geen kanten, en ik weiger nog maar een cent te betalen aan oplichters. Ze komen maar voor mijn deur, bel ik meteen de politie, die hebben wel oren naar oplichters.

 34. Help, na meerdere aanmaningen sturen ze mij nu een mail dat ik iets getekend heb ( bewijs van 2010 ). Mijn bank gegeven gecheckt en hebben eenmaal een bedrag van € 26, 85 eraf gehaald. Nooit geen pakket ontvangen en nu 3 jaar later komen ze dat ik een bedrag van € 180 binnen 5 dgn moet betalen. Wat nu.

  1. Helemaal niks. Laat ze maar lekker doorvallen. Geld storneren (mag binnen 56 dagen) en brieven linea recta de prulenbak in of terugsturen met “woont hier niet meer” of “overleden”.

 35. Beste Yoyce,
  Drie jaar geleden is oud zeer. Het aantal klachten over de laatste periode is aardig afgenomen. Over welke van de drie bedrijven hebben we het? Fiad incasso handelde in die tijd immers in opdracht van al deze bedrijven.
  Verder zou ik mij niet zo druk maken. goed je rekening in de gaten houden en eventueel laten storneren binnen dertig dagen. verder kun je een voorbeeldbrief sturen die ik je mail als ik weet om welk bedrijf het gaat.

  Chris
  Beheerder

 36. Helaas zijn wij ook slachtoffer geworden van fiad incasso via kinderparade bv ( het bekende verhaal nooit wat ontvangen en na opzeggen kregen wij fiad achter ons aan) na veel dreigbrieven uiteindelijk inderdaad de schikking betaald. Dit zat ons toch niet lekker en zijn maar eens gaan googlen. Wat een drama man zeg bah. Gister heb ik contact gezocht met hem en gezegt dat ik het betaalde bedrag terug ging halen via de bank. Wat ik toen hoorde….. Na een aantal minuten scheldparade van meneer haveman werd de hoorn er op gegooid terug gebelt en werd toen bedreigt dat als ik hun niet met rust liet hij wel langs ons huis zou komen en dat hij niet meer zo hartelijk zou zijn. Ik heb meneer uitgenodigt om gelijk langs te komen, helaas hij is niet geweest. Opmerkingen van “je weet niet met wie je te maken hebt’ deden mij niet zo veel. Want meneer haveman weet u wel met wie U temaken heeft?

 37. Tja Chinthya, je hebt nu eenmaal niet met de meest eerbare figuren te maken. Haveman is een oplichter, en net als Nigeriaanse oplichters die e-mails sturen over geldsommen die liggen te wachten, hoopt meneer Haveman dat er, van al die mensen die hij een brief stuurt, dat er een paar zijn die betalen. En zo verrijkt zijn soort zich. Ik denk dat er niets mis zou zijn met een bezoekje aan zijn kantoor. Zijn er niet een paar jongens van een harde kern van één of andere hooligangroep die doordeweeks eens zich vervelen? Ik bedoel: als je toch een stadionverbod hebt, kan je best een dagje Meppel doen natuurlijk.

 38. Beste mensen,
  Het begrip oplichter mogen we als consument volgen de handhavers der wet niet gebruiken ( zie http://koeree.nl/weblog ) zolang zij hier niet voor zijn verooedeeld. Gebruik liever de uitspraak “bedrijven die het niet zo nauw nemen met de Nedelandse wetgeving”of “bedrijven die de zaak belazeren of besodemieteren”.
  Verder adviseer ik iedereen om wel adequaad te reageren en aan te sturen op een rechtzaak. Immers kunnen we dan eindelijke de term oplichter legaal gebruiken.

  Chris
  de beheerder van dit blog

 39. Chris,

  Deze bedrijven en met name Splendid Club zijn (helaas) nog steeds springlevend en actief op de bekende manieren. Mensen aanspreken op straat en verkopen onder de namen van andere bekende bedrijven (dwaling). Vervolgens het onmogelijk maken/drempel heel erg hoog leggen er vanaf te komen.

  Mensen, stuur aan op een rechtszaak bij het incassobureau en zeg dat ze de kosten hiermee niet verder mogen ophogen daar de zaak voor hen hiermee is afgedaan. Blijven ze doorgaan, verwijs het incassobureau elke keer naar deze brief terug. Meer energie is het niet waard. De enige mogelijkheid is dan nog de gang naar de rechter namelijk voor dit soort bedrijven.

  Als ik het overal zo lees, laat die rechtsgang maar eens komen.

  1. Halo ik ben h.Aybar sint andriesstraat 170 ik wíl mijn abonnement opzeggen hoe moet ik dat doen vriendelijk groetjes

 40. ik keek op mijn bank hebben fiad 75 euro ervan af gehaald en ik weet niet waarvoor heb het gelijk terug gestort ik heb begrepen
  dat deze alleen werkt voor kinderfun hier hebben ze het geld ervoor af gehaald nou ik heb geen kinderen dus wat moet ik ermee dus laat ze maar komen ik heb zelfs nog nooit schrijven of iets dergelijks van hun gekregen maar wel geld ongevraagt er af halen hoe is het mogelijk dat ze dat kunnen

 41. Excellent site you have here but I was curious if you knew of any community forums that cover the same topics talked about
  in this article? I’d really like to be a part of community where I can get
  responses from other knowledgeable individuals that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Bless you!

  1. There is a facebook page. I have decided to bombard them with phone calls in the coming months. They open from 9am to 12noon and if every call their customer service guy and frustrate everyone at the office, they might just start paying attention. their number is +31 (0) 413 356277

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *