Mumsels aan de deur met mooie praatjes (herhaling van 4 mei 2006)

Het is al weer meer dan een jaar geleden dat ik het bericht hieronder geplaatst heb. Maar vandaag viel er opnieuw een brief van deze organisatie op de mat. Voor een ieder die ook de dupe zijn van de praktijken van Kinderfun, Invogem en Fiad incasso adviseer ik de zaken eens goed op een rijtje te zetten, alvorens ook maar te denken aan het sponseren van deze organisatie die het niet zo nauw neemt met de Nederlandse wet- en regelgeving. Er zijn immers ook regels waar zij zich aan moeten houden.

Meer informatie in het volgende bericht.

Kinderfun (Veel geld voor oude troep)

kinderfun

Bij deze wil ik u waarschuwen voor de verkooppraktijken van Kinderfun bij u aan de deur.
Op 22 september 2005 (de euro bestaat al enige jaren) komt er een jonge vrouw aan de deur met een aanbieding om mee te doen aan een proefactie, inhoudende een kinderpakket bestaande uit drie kinderboeken en een kinder-CD per maand gedurende een periode van drie maanden. Kort samengevat negen boeken en drie CD’s voor een bedrag van 3 x € 7,95 = € 23,85.
Aan de deur is heel duidelijk aan de jonge dame gevraagd of het eenmalig was of dat er een abonnement aan vast zat. Heel stellig vertelde zij dat het automatisch na drie maanden stopte en er dus ook niets opgezegd hoeft te worden, het betrof een eenmalige incasso machtiging. Klinkt allemaal netjes, niets aan de hand.

Na twee maanden ontvingen wij een CD.
Nog een maand later ontvingen wij een pakket met drie boeken zie foto van de boeken welke nog steeds in de verpakking zitten.
Op het boek staat toch heel duidelijk aangegeven dat het duurste boek f 6,50 (gulden) kost. Zeer kort daarna werd opnieuw een bedrag van € 23,85 van onze rekening geschreven. Wij hebben direct onze bank gebeld om onze rekening te blokkeren tegen automatische afschrijvingen van deze oplichters en het bedrag terug laten boeken.
De totale levering bestond dus uit drie boeken waarvan 1 tenminste 3 jaar oud en een CD. Buiten het feit dat zij mijns inziens afval materialen hebben geleverd vertegenwoordigd dit volgens de door hun opgegeven en overeengekomen maatstaven een bedrag van € 7,95.
Het nooit afgesloten abonnement is in tegenstelling tot hun zogenaamde voorschriften per telefoon opgezegd. Maar de rekeningen bleven komen € 23,85 € 25,00 € 27,30 met een aanzegging van wettelijke rente en een ingebrekestelling, waarna een incasso bureau zal worden ingeschakeld.

Rente? Krijg ik rente over de niet door hen geleverde producten? Incasso voor niet geleverde producten. Ik heb ze vandaag voor de tweede keer gebeld met de mededeling dat zij in gebreke zijn gebleven en dat ik niet zou betalen. Bovendien heb ik hen toegezegd hier aandacht in de media aan te schenken. Vandaar dit bericht. In feite hebben zij al heel veel aandacht gekregen via andere consumenten organisaties. Ook deze organisaties waarschuwen voor de praktijken van Kinderfun. U bent gewaarschuwd, “koop nooit iets aan de deur”. Want voor je het weet heb je een hoop schrijfwerk of een lege portemonnee!!!!!!!!
Zijn er nog meer, met deze ervaring?

3 gedachtes over “Mumsels aan de deur met mooie praatjes (herhaling van 4 mei 2006)”

 1. Beste allen,
  Ik ben ongeveer 2 jaar geleden opgelicht door Kinderfun. Een jongeman (echt echt jong) die wat leuks had. Ik heb in het begin wel betaald 24 euro nog wat, maar heb later gezien op internet dat zij oplichters zijn en heb het geld terug laten storten. Zij hebben mij aanmaningen gestuurd en hebben nu een incasso bureau ingeschakeld (Fiad Incasso)en eisen een bedrag van bijna 200 euro. Ik heb toen getracht contact met hun op te nemen en telkens weer gooit meneertje de telefoon neer. Ik heb maar 1 keer een Cd-rom ontvangen en daarna noooit meer wat ontvangen maar zij willen wel dat ik doorbetaal. Dacht het dus niet he! Maar goed, vandaag hebben zij mij gebeld en vragen naar mijn nieuwe adres (ben namelijk verhuisd). Heb het niet gegeven en zij gaven aan dat zij er hoe dan ook achter zullen komen wat mijn nieuwe adres is. (OOOEEEHHH moet ik cker bang worden) Maar goed, heb gezegd dat ik geen tijd en zin heb dus zie ik hun dagvaarding wel tegemoet en zie ze dan wel in de rechtbank! Wat denken ze wel niet! mensen oplichten en dan nog dreigen juridische stappen nemen?
  Mocht ik gedaagd worden zijn jullie allen welkom om de zitting bij te wonen! Houd jullie op de hoogte!

 2. Beste Chris,

  Met mijn stomme hoofd ben ik er vandaag ook in getrapt stom stom stom, ik werd aangesproken door een meisje op city plaza, ze zei zou u het leuk vinden als u kinderen naar Zappelin gingen, ik ja, ze gaf aan dat het 8,45 titaal zou zijn en dat ik een pakket van € 34 euro gratis zou krijgen, nu ik google op splendidclub zie ik alleen maar slechte ervaringen hier mee. Ik heb het vandaag ondertekend HOE KOM IK HIER VAN AF. Ik krijg hier ontzettende problemen mee aangezien ik met mijn man had afgesproken dat we nooit iets zouden tekenen zonder dat we er het beide mee eens zijn. Ik hoop dat u mij kunt helpen hieruit.

 3. Wauw wat herkenbaar, ik weiger ook enig contact met fiad.
  Het zijn oplichters.
  Ik heb in 2005 ook aangemeld via deurverkoper voor kinderfun gebeuren. Ik heb een kwartaal dingen ontvangen die in mijn ogen niet leuk genoeg waren voor mijn kind.
  Dus voor volgende kwartaal had ik afgezegd mondeling, dat kon volgens het papiertje die ik van de deurverkoper kreeg.
  De man die ik van kinderfun aan de telefoon had wilde eerst weten waarom ik het stop wilde zetten, en ik legde dat beleefd uit.
  Hij zou het in orde maken ik zou een schriftelijke bevestiging krijgen, en ik zou nog een maal €. 23,50 betalen vanwege de opzegtermijn, en zou nog voor dat kwartaal krijgen. Ok dat vond ik schappelijk.
  Maar vervolgens hoor ik 0,0 van ze. En ik had het vrij druk dus vergat het ook.
  Tot ik in 2008 brieven van Fiad kreeg over een openstaande bedrag van kinderfun wat als hoofdsom nog net geen €.70,- was. Ik belde kinderfun natuurlijk op en die beweerden dat ze mij de gegevens hadden verzonden, inclusief herinneringen en aanmaningen.
  Vrij geïrriteerd, doch bleef ik beleefd, gaf ik aan dat ik het wel heel erg vreemd vond dat ik nooit wat van ze had ontvangen. En voordat ik nog een vraag kon stellen schreeuwde meneer mij toe dat ik het maar moet regelen met fiad.

  Fiad kreeg ik eens in de zoveel tijd een brief binnen met inderdaad dat stickertje er zelfs op. Ik kreeg op min mailadres ook dreig brieven, dat ze langs zijn geweest.
  Ik reageerde netjes, en ook op het feit dat ze langs moeten zijn geweest….. Ik was elke dag thuis, en mijn hond slaat aan, is geen een keer gebeurt. Dus weer voorrijkosten voor iemand die niet langs is geweest.

  Het mooie is dat het bedrag van €.23,50 nu bij Fiad een bedrag is geworden van tegen de €.600,- aan.
  Dat klopt dus van geen kanten, en ik weiger nog maar een cent te betalen aan oplichters. Ze komen maar voor mijn deur, bel ik meteen de politie, die hebben wel oren naar oplichters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *