Mumsels aan de deur (vervolg)

In het bericht hierboven heeft u kunnen lezen hoe Kinderfun BV de zaak belazert. In mijn laatste telefoongesprek met Kinderfun (de directie) heeft de man (directeur) mij toegezegd dat het (niet bestaande of ongeldige)contract na zes maanden door hem in tegenstelling tot normaal zou worden stopgezet. Ik heb hem toen gezegd dat er voor mij geen sprake is van enig geldig contract en ik dan ook niet zou betalen voor de tweede periode van drie maanden. Indien hij het hier niet mee eens zou zijn dan moest hij er maar een rechtszaak van maken. Het werd een tijdje (17 maanden) stil, totdat op 25 augustus jl. deze brief op de mat viel.

747

U zult begrijpen dat ik enigszins verbaast was, gezien de lange periode dat zij niets van zich hebben laten horen.  Dit maakt de zaak voor beide een stuk lastiger, omdat er nimmer van iemand die zich van geen kwaad bewust is mag worden verwacht dat hij alle stukken nog direct voor handen heeft. Nu heb ik het geluk dat alle troep die deze firma geleverd heeft nog keurig in mijn bezit is (zelfs in originele verpakking)omdat ik deze oude rommel niet geschikt achte voor mijn kinderen. Ik heb het dan over de materialen die slechts gedeeltelijk zijn geleverd over het eerste kwartaal. Deze rekening hebben wij overigens keurig voldaan, in tegenstelling tot Kinderfun. Deze oplichters hebben slechts een deel van de betaalde artikelen aan ons geleverd. Bovendien voldeed het geleverde niet aan onze verwachtingen en komt zeker niet overeen met hetgeen met de verkoopster aan de deur is overeengekomen.

Reden voor mij om de zaak eens om te keren. (een zogenaamd koekje van eigen deeg)
749

20 gedachtes over “Mumsels aan de deur (vervolg)”

 1. Zaterdag (25-08-07) Kreeg ik PRECIES dezelfde brief als u hier laat zien. Ik ben maandag aan het zoeken gegaan naar de brieven die ik 2 jaar geleden gekregen heb van dit zooitje oplichters over het na komen van een contract.Ik had even daarvoor (maandje of 2 a 3) opgezegd omdat ik veel over oplichtingen van hun kant hoorde EN de geleverde goederen (de cdtjes vooral) niet voldeden aan de verwachting (oude rommel) Ik moest toen volgens hun nog iets van geloof ik….20 euro ofzo voldoen. Die heb ik netjes voldaan (na wat telefoontjes van mij kant hoe ze er ins hemels naam aan kwamen dat ik moest betalen…maja niet voor rede vatbaar en ik was het beu…voor 20 euro had ik rust dacht ik….had in die tijd wel genoeg aan mn hoofd aan prive ellende) Ik dacht dat ik hiermee van hun af zou zijn (en van hun waardeloze rommel) En inderdaad de waardeloze rommel kwam niet meer. Geen brieven/telefoontjes niks meer van kinderfun. Gelukkig dacht ik… Na ongeveer n jaar zonder kinderfun heb ik mn papier winkel een keertje uitgezocht en vermoedelijk die zooi van hun weg gegooit. Het was immers afgehandelt….DACHT ik.
  Niet dus…Nu willen ze me dit dus weer door mn strot duwen. Ik heb die INVOGEM gebeld…en kreeg een of andere automatiserings bedrijf aan de telefoon (heb nog gevraagt of ik niet met Invogem sprak…nee dus nooit van gehoord zei de vrouw aan de andere kant van de lijn). Dus de eene oplichter heeft een pakt gesloten met de andere? Of wat moet ik hier nu weer van denken??
  En wat moet ik nu ins hemels naam doen met deze brief?
  Wat n gedoe weer..
  Ik ben geneigt uw brief te copieren en op te sturen uit mijn naam 😉

 2. Ja hoor. Ook ik heb na ruim een jaar precies dezelfde brief mogen ontvangen (24 augustus). Ben blij bovenstaand verhaal gezien te hebben. Heb invogem gebeld en ben nu in afwachting van hun telefoontje terug. Het was namelijk niet mogelijk direct iemand te spreken te krijgen over mijn dossier. Ben benieuwd en anders…… stuur ik echt de brief van “de eerlijke vinder” in.

 3. ik heb precies dezelfde brief gekregen en ben ook gaan bellen en ik heb dat bedrag wel moeten betallen ben zels bij een advocaat geweest en invogem staat zelfs geregestreerd bij de k en verkoop handel .
  ik heb wel een brief gevaagd van kinderfun dat ik na de betaling niets meer van hun wil horen ik ben dus opgelicht voor 65 euro .

 4. Ook mij is het zelfde overkomen heb na 1 jaar stilte van kinderfun het incasso Fiad op mijn dak, ik heb nu de 3e dreigbrief binnen waarbij ze nu dreigen met faillissement aanvraag en loonbeslag wat een onzin dat kan helemaal niet,daarvoor is een uitspraak van een rechter nodig. Inmiddels ben ik verhuist, voorlopig negeer ik alle brieven die ik nu nog dorgestuurd krijg en kunnen ze van mij de boom in. Nu heb ik op diverse site’s berichten gelezen maar niet meer dan de dreig brieven Is het er dan bij niemand tot een rechtzaak gekomen?

 5. Tot op heden heeft er nog niemand gereageerd die ervaring heeft met een rechtzaak van deze oplichters. Misschien ben ik wel de eerste? Ik ben er in elk geval niet bang voor. En als zij niet komen dan moet ik zelf maar eens een vordering instellen voor de niet geleverde en onjuist geleverde artikelen (oude troep).
  Altijd goed om wat ervaring op te doen, zo’n procedure.

 6. Ook in ben er ingetrapt. Heb vandaag contact opgenomen met rechtsbijstand en ga e.e.a. opsturen. Ben benieuwd wat het oplevert

 7. Hallo,
  Ik heb inmiddels ook zulke brieven.
  Een staaltje copy/paste, denk ik.
  Ik heb nog 5 dagen om 174 euro te betalen.
  Heeft iemand ervaringen wat er gebeurt als ik niet doe?
  Ik hoor graag,
  Andre

 8. Op een site over klachten incassobureau’s staat een artikel van de directeur van Fiad b.v daar verteld hij dat je eerst 4x een
  (dreig)brief krijgt en daarna bezoek van een medewerker( geen deurwaarder) Een deurwaarder kan trouwens alleen met uitspraak
  van een rechter je echt dwingen tot betalen en beslag laten leggen ect. Een incassob kan eigenlijk helemaal niet zo veel
  (behalve dreig brieven sturen) Ik wacht dus rustig af , als het tot een rechtzaak komt moeten we mischien zoveel mogelijk gedupeerden verzamelen samen staan we sterk toch?

 9. Vandaag uitspraak van mijn rechtsbijstandverzekering. Omdast het gaat om een bedrag van €23.85 (een kwartaal) betalen zij die uit omdat het aangaan vaneen proces duurder uit zal vallen. er staat ook dat ik misschien hoerdor niet het gevoel van recht heb maar dat dit voor hun de oplossing is. Dus ik ga maar betalen, krijg nog 3 maanden die troep in huis en hopelijk houdt het dan op. Ik heb inmiddels wel van Kinderfun een bevestiging dat volgend kwartaal de boel stopt. Ik wens jullie allamaal succes met eventuele lopende zaken.

 10. Ook ik ben vandaag verrast met zo’n mooie incasso brief!
  1,5 jaar na dato!!
  Nou heb ik direct alle zooi(2dvd’s) teruggestuurd maar daar
  ondertussen wel verzendbewijzen van weggegooid.
  Ook nog een brief gestuurd van vara kassa.
  Ze verwachtten van mij nu ook €60,85 maar dat kunnen ze wel op
  hun buik schrijven.
  Ik heb nog wel kopieén van de verstuurde brieven op de pc en
  ik heb dat roze papiertje voor verzending nog even gescand en opgeslagen. Dit is het enige wat ik nog van kl**tz. heb.
  Mocht er een gezamelijk “protest” komen ben ik v.d partij!!!

 11. Ook ik heb na 1,5 jaar de bewuste incasso brief gehad.Heeft iemand een tip om met deze oplichtersbende om te gaan.Betalen doe ik niet.Mjn rechtsbijstandsverzekering zegt dat het om Colportage gaat en dus ieder “contract”wat ze afsluiten bij de K.v.K geregistreert moet staan.Dit heeft Kinderfun dus niet gedaan,kost hun namelijk geld en dat geld willen ze liever van ons

 12. Hallo allemaal, alles wat ik lees is herkenbaar. Krijg vandaag ook zo’n brief van INVOGEM binnen. OOk na een jaar ongeveer.Wij hebben helemaal niets betaald. Mijn man is ergens op straat helaas gevallen voor de mooie praatjes. Er werd gezegd dat als we ons bedachten dat we dezelfde dag de boel via internet konden annuleren. Er bestond helemaal geen site. Toen was al duidelijk dat we opgelicht waren. Later kregen we inderdaad een (incompleet) setje spullen toegestuurd. Het was ook nog eens heel ander materiaal als werd voorgespiegeld. Enfin.
  Wat mij eigenlijk het meest dwarszit is dat het mogelijk is dat zo’n bedrijf (of wat het ook maar is) gewoon maar doorgaan kan gaan met deze oplichterspraktijken. Volgens mij is er ook al aandacht voor geweest op TV. Het is dus al jaren aan de gang.
  Daar moet toch een manier zijn om hier een einde aan te brengen?

 13. Ik ben nog maar pas in deze oplichterij gestonken en hoop dan ook dat ik nog öp tijd ben met mijn opzeg briefje in te sturen.
  wat een ellende zeg.Walgelijk dat dit zomaar kan.
  Ik zit er dus met mijn stomme kop met 2 pakketen in.
  heb inmiddels mijn eerste pakketjes gehad, wat een sof, 2 oude dvd’s die je bij de supermarkt voor 3 euro kan kopen! Hierdoor ging ik op hun site kijken en daar gingen gelijk alle alarmbellen rinkelen, hoe kneuterig dat er uitzag!! Daardoor ben ik op KINDERFUN gaan googelen, had ik dat maar eerder gedaan! Ik ben helemaal naar van alle berichten. Ik wens iedereen heel veel sterkte en recht toe…deze mensen moeten worden gestopt!

 14. Ik heb nu de aankondiging van Fiad b.v gekregen dat er een
  medewerker op bezoek gaat komen wat me buiten de € 170,- nog € 30,- extra moet kosten . heeft iem. al zo’n bezoekje gehad?
  Ben overigens nog steed niet van plan te betalen hoor

 15. Marianne
  Kort briefje op de mail naar Fiad dat de vordering wordt bestreden en indien ze het er niet mee eens zijn dan zie je ze wel voor de rechtbank. Maak ze wel duidelijk dat de kosten voor de opdrachtgever zijn (Kinderfun’. Je hoeft ze niet binnen te laten omdat ze hiertoe niet bevoegd zijn. Nu het bedrag zo hoog is moet je zeker niet opgeven.
  succes.
  Chris

 16. Ik heb inmiddels 3 brieven met betalingsverzoeken van Fiad in huis. Ruim anderhalf jaar geleden heb ik het “wurgabonnement” bij Kinderfun opgezegd met de mededeling dat ik alles wat ze mij nog zouden sturen retour afzender zou gaan. Ik heb de laatste cd-rommen teruggestuurd en de betaling laten terugboeken door de Postbank. Ik hoorde niks meer, dus einde oefening. Tot vier weken geleden: de eerste aanschrijving. Nu heb ik er inmiddels 3. De laatste ligt hier ongeopend. Ik weet niet wat ik hier mee aan moet. Terugsturen? of gewoon net doen of mijn neus bloed en net als Kinderfun niet reageren?

 17. Beste Niekje
  Gezien de termijn ga ik er vanuit dat u het heeft over een incassobureau waarbij de prijs inmiddels aardig is opgelopen.
  Deze bedragen staan nimmer in verhouding tot de eerste rekening van 23,85 Euro. Waarom dan betalen? Immers is de verhouding tussen deze verhoging en een te voeren rechtzaak niet meer zo heel groot. In mijn zaak is het incasso bureau al een heel eind gezakt in zijn prijs, hetgeen aangeeft dat zij niet zo sterk staan. Ik heb ze al meerdere keren vertelt niet te betalen zonder dat hier een gerechtelijke uitspraak aan ten grondslag ligt. U moet natuurlijk zelf beslissen wat u doet. Stuur in elk geval een brief per mail aan het incassobureau dat u het niet eens bent met de vordering. Geef hierbij aan: “De door u gedane vordering wordt bestreden”. In tegenstelling tot Kinderfun zelf zal het incasso bureau wel op uw post reageren. Houd de eer aan uzelf. Dit maakt u sterker tijdens een rechtzaak.

 18. Hoi, ik heb ervaring met deze incasso buro en dan vooral hun directeur haverkamp die ik steen vast haverlapje noem. Sinds vijf jaar valt dit bedrijf mij lastig in naam van kinderfun. Briefen die om de drie maanden komen eerst invogem en dan als fiad. Gebruik standaard hun briefen als wc papier, ff wennen maar lukt aardig nu. Sinds kort sla ik terug en stuur bij een aanmaning dreigbrief van hun kant 90.000 mailtjes naar hun mail.fiad.nl[213.247.47.50. En geloof mij het werkt echt. Persoonlijk heeft haverlapje mij een brief gestuurd dat alles van tafel is en geen zaken meer met mij wil doen, maar bij 1 enkele kik van mijn kant hij deze persoonlijk komt dicht slaan. Hij heeft immers een grote auto en staat zo met wat mederwerkers op de stoep. Heb deze harde werkers gelijk op de koffie uitgenodigd met 180.000 mailtjes in hun mail. Voorlopig is het stil en met hun briefen van stop zetting verwacht ik dit ook. en dit na dreiging van rechtzaken, deurwaarders en een nep brief van een termijn bij de kantoor rechter, grote bek die fiad bv maar stelt weinig voor, zeker het feit dat dit bedrijf een bv tje is van wie anders dan………. kinderfun. Het is maar dat u het weet.
  pluk de dag en leef u uit
  was getekend willem

 19. ONGELOOFBAAR WAT JULLIE HIER WORDT/WERD AANGEDAAN!! Bàh !!
  Ikzelf ben púúr ’n “passant” die tijdens ’t surfen “toevallig” op deze site terrecht kwam, en de berichtjes las.
  (Trouwens ik heet geen Jan Jansen).
  Waarom dat toch onder die naam?? Wèl…
  Daar ik vind dat DIT soort praktijken MOET stoppen,EN WEL NÙ!!
  Dus adviseer ik IEDEREEN die hier de dupe van is (geweest),
  rommel (bv oude kranten,als het maar ZWÁÁR is), ongefrankeerd let wel ONGEFRANKEERD !!
  aan Kinderfun te sturen:
  Tijdschriftenservice Kinderfun
  Graafseweg 21
  5451 VT Mill
  Gevolg: Nu worden ZIJ “ongevraagd” met kosten opgezadeld, nml de “porto kosten”!! 😉 (Vandaar dus mijn naam “Jansen”!!
  Ik wens u ALLEN veel plezier, en geloof me uw boosheid verdwijnt als sneeuw voor de zon met het versturen van uw pakketjes!! 😉
  Afz: “GROTEmensenFun”

 20. hallo,ik ben dus ook gedupeerd
  ik heb enige maanden oude zooi ontvangen, wat niet aan de verwachtingen voldeed en de mondelinge verkoop.telkens heb ik betaald maar wil er van af heb nu een brief verstuurd(aangetekend) om duidelijk te maken dat ik niks meer wil ontvangen.hoop dat het hiermee af is maar denk het dus van niet.ik heb inmiddels wel een rekening ontvangen over de laatste factuur die ik niet wil betalen.
  Er word meteen gedreigd met incasso enz.
  wie kan mij advies geven over wat te doen.ik ben er klaar mee.ik laat mij normaal nooit in met dit soort bedrijven maarja……zwak moment denk ik.
  groeten mark

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *