Opnieuw een dreigbrief

In mijn vorige bericht bracht ik naar voren een tweetal brieven te zullen schrijven. Maar niets is veranderlijker als een mens. Normaliter is dit niet slim, echter in mijn zaak heb ik niets te verliezen. Er is immers geen sprake van een contract, laat staan een contract dat voldoet aan de Nederlandse wet en regelgeving. Iets dat natuurlijk ook van toepassing is op het vodje waar u een krabbel op heeft gezet. Meer hierover in een later stadium.

Afgelopen week kreeg ik opnieuw een brief van Fiad Incasso. (Invogem) (?kinderfun?)

kinderfun_1492007

Wat mij direct opvalt zijn de enorme bedragen waarvan niemand weet wat ze betekenen:
Nu kan ik besluiten af te wachten hoe de zaak verder verloopt, maar dan heb ik niets meer te schrijven. En dat is nu net niet de bedoeling. In deze zaak zal ik doorgaan tot aan het hoogste orgaan. Ook al worden de bedragen nog zo hoog. Ik heb altijd geleerd dat eerlijkhijd het langst duurt en al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
Anderzijds is een organisatie die het niet zo nauw neemt met deNederlandse wet- enregelgeving (Kinderfun) met mij de strijd aangegaan. Een strijd die ik zal winnen, ook al verlies ik alles. Hoe zit dat in elkaar? De hele procedure kan mij een paar honderd Euro kosten. Eventueel neem ik een advocaat in handen via mijn rechtsbijstands verzekering.Maar veel liever zet ik deze procedure zelf voort, zodat ik zelf kan bepalen hoe ik deze zaak aanpak.
En de bedragen die zij noemen, daarvan kan ik slechts stellen dat ik hun niet heb verzocht om deze in rekening te brengen. Hierover gaan ze maar in discussie met hun opdrachtgever.

De schade die dit bedrijf oploopt (omdat iedereen straks op de hoogte is van de praktijken van Kinderfun) is vele malen groter dan zij aan mij zullen verdienen. Om wat meer bekendheid te geven aan de informatie over Kinderfun heb ik zelf een toepasselijk domein geopend. http://www.kinderfun.info/ Maar ik bezit nog veel meer domeinen die uiteindelijk allemaal ingezet worden om deze praktijken een halt toe te roepen. En voor degeen die mij kennen die weten inmiddels hoe ver ik hier in zal gaan.

Chris (de eerlijke vinder) vasthoudend als een Pitbull
In het volgende bericht vind u later vandaag een brief die ik naar Fiad Incasso zal sturen.

7 gedachtes over “Opnieuw een dreigbrief”

 1. Oke na de brief van invogem met de oranje sticker.
  Kreeg ik ook ineens een aanmaning.
  hoofdsom: 60,85
  vertragingsrente: 5,92
  informatiekosten: 18,00
  buitengerechtelijke kosten 60,00
  verschotten: 0,00!!!!!!
  btw: 14,82
  totaal te voldoen: 159,59
  Btw en verschotten zijn hoger in uw brief als in de mijne.
  verder is de brief precies hetzelfde…
  wat moet ik nu doen??

 2. hij is toch niet hetzelfde, jammer dat ik geen scanner heb.
  omdat dit het eerste schrijven is van FIAD staat er bij mij het volgende:
  gechte heer/mevrouw,
  van onze opdrachtgever Kinderfun BV te mill, ontvingen wij een vordering op u ter behandeling, terzake verrichte leveringen cq diensten. Ondanks eerdere betalingsverzoeken van Kinderfun BV heeft deze moeten constateren dat u thans, inzake onderhavige vordering, nog niet tot betaling dan wel volledige betaling bent overgegaan. Derhalve heeft deze ons opdracht gegegeven de vordering buitengerechtelijk of zo nodig gerechtelijk te incasseren.
  u bent thans verschuldigd:
  hoofdsom: 60,85
  vertragingsrente: 5,92
  informatiekosten: 18,00
  buitengerechtelijke kosten 60,00
  verschotten: 0,00!!!!!!
  btw: 14,82
  totaal te voldoen: 159,59
  Om verder kostenverhogende acties te voorkomen verzoeken wij u dringend bovenvermeld totaalbedrag ad 159,59 uiterlijk binnen 10 dagen na dagtekening van deze brief, aan ons over te maken op een van onze rekeningnummers, tnv fiad BV incasso te meppel, onder vermelding van het dossiernummer. Wij vertrouwen op uw medewerking en zien uw spoedige betaling tegemoet.
  Hoogachtend
  vage voorgeprinte handtekening
  Fiad bv Incasso

 3. Maluku,
  In feite hetzelfde verhaal als op ikbengenaaid.nl
  De prijzen zijn erg temperatuur afhankelijk en zeer ongeloofwaardig. Laten we zeggen dat Fiad incasso zeer onprofessioneel bezig is. Maar als het er op aankomt dan zijn ze ineens verdwenen.
  De gebruikte formule is simpel:
  500 gedupeerden x 25 Euro = 12.500 Euro
  400 bange mensen die betalen.
  200 x 60 = 12.000 Euro
  200 x 180 = 36.000 Euro totaal 48.000 Euro
  100 die niet betalen 100 x 25 = 2.500 Euro
  Ach wat maken die 100 mensen nu uit.
  Iedereen moet het natuurlijk zelf weten
  Rechtzaken uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar dat de kans dat er geen rechtzaak komt groter is dan winst maken door beleggen dat is een feit dat zeker is.
  Ik kom hier nog wel persoonlijk op terug
  Chris koeree
  Lelystad

 4. Nou….jullie zullen het niet geloven maar ik heb net zo’n brief als Maluku, gedateerd op 7 april.
  Ik ben nu ruim anderhalf jaar geleden verhuist, en heb toen de kinderparade opgezegt.
  nu krijg ik in eens, zonder dat ik ooit nog iets had ontvangen, deze brief.
  wat moet ik ermee????

 5. Ik heb nu diverse mails verzonden.
  Zowieso aan fiad het volgende:
  “, 20 april 2008
  dossier: ……….
  Geachte mevrouw, meneer,
  Hierbij een reactie op uw schrijven van 18 april jl.
  De door u gedane vordering is omstreden en wordt betwist!
  Ingevolge de colportagewet zal per heden indien binnen de wettelijke vastgestelde termijn van 8 dagen na aanmelding van de niet (bestaande) GELDIGE overeenkomst bij de KVK, wat nog NIET heeft plaatsgevonden, dit niet bestaande contract of niet geldige overeenkomst dmv een brief mijnerzijds nietig worden verklaard.
  Mocht uw client (Kinderfun) alsnog te besluiten het contract/overeenkomst bij de KVK aan te melden, verwacht ik van uw client hiervan wel DIRECT een bevestiging, inclusief bewijs van zijn aanmelding, zodat ik van deze 8 dagen termijn gebruik kan maken.
  Ook heb ik meerdere malen juridisch advies ingewonnen. Contact met de kamer van koophandel etc gehad. De volgende reactie, afkomstig van de Kamer van Koophandel verwijst men duidelijk naar een tweetal handtekeningen die er voor nodig zijn om een contract, overeenkomst of abonnement geldig maken. (de handtekening van uw client blijft uit).
  Indien de som van de bedragen boven de 34 Euro uitkomen dan moet een contract, overeenkomst of abonnement worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  Het splitsen van bedragen om onder deze voorwaarden uit te komen is ten strengste verboden.
  Daarnaast wil ik u wijzen op de incassokosten die u berekend.Hierbij bent u buiten uw wetten getreden.
  U zegt dat de hoofdsom 60 euro ex. BTW bedraagd, doch bij een hoofdsom+rente van onder de 250 euro mag u niet meer dan 37 euro ex. BTW rekenen. Zie http://www.rechtspraak.nl/Naar+de+rechter/Landelijke+regelingen/Sector+kanton/Liquidatietarieven+rechtbank+sector+kanton.htm
  Hopelijk u hierbij voldoende te hebben ingelicht,
  wens ik verder geen post meer van u te ontvangen.
  Deze mail zal ook verstuurd worden naar kinderfun bv en de site http://www.kinderfun.info
  Met vriendelijke groet,

  Daarnaast heb ik consumentenwijzer en het AD gestuurd:
  “Geachte heer, mevrouw,
  Om een heel lang verhaal kort te houden, ben ik als vele andere in de zogenaamde verkoop van Kinderfun getrapt. Omdat ik het niet vertrouwde en ook niet kreeg wat zij hadden toegezegd heb ik mijn zogenaamde abonnement opgezegd. Daarvan heb ik een bevestiging.
  Ook hebben zij nooit deze overeenkomst aangemeld bij de KVK. Dit omdat zij volgens hun geen bedragen van 34 euro hoeven aan te melden, maar zij vergeten dat opsplitsen van de abonnementsprijzen verboden is.
  Dus is het gehele zogenaamde contract niet rechtsgeldig. Ook staat er alleen een handtekening van onze kant op en niet die van het bedrijf.
  Ik en andere mensen zijn al jaren bezig met dit bedrijf en momenteel zit ik bij FIAD incasso die eigenaardige kosten erop nahoud. Een zogenaamde hoofdsom van 60 euro wordt ineens 155 euro. Naar mijn inziens horen zij geen 60 euro incasso kosten te mogen rekenen omdat het gaat om een bedrag van 21 euro?! Het is al een hele tijd gaande. en helaas zijn wij niet de enige gedupeerde. http://www.kinderfun.info en op http://www.ikbengenaaid.nl (zoeken op fiad, kinderfun) staat het meest informatie over de brieven die we krijgen en de gang van zaken. Ook zijn we bedreigd met een rechtzaak omdat wij dit bedrijf noemen op http://www.ikbengenaaid.nl
  We zijn tot de conclusie gekomen dat Dhr Vlaar van Kinderfun, splendid en andere bedrijven dezelfde eigenaarsbanden heeft in deurwaardersbedrijf INVOGEM en FIADINCASSO. Het is dan ook logisch dat deze oplichters via hun eigen deurwaarders en incassobedrijf geld proberen op te halen.
  Mensen worden bang van deurwaardersdreigbrieven. Zelfs bij mij staat mijn gezin nu onder druk. Want het blijkt dat dit bedrijf FIAD ook mensen langs deuren stuurt en als deze niet thuis zit bij de buren verhaal haalt.
  Het is een schande dat dit bedrijf gedupeerde mag blijven maken. Nog erger is dat dit bedrijf al eens in Tros opgelicht is verschenen maar nog steeds slachtoffers maakt.
  Ik zit nu dus bij hun deurwaardersbedrijf FIAD incasso en de bedragen lopen op. Ik ben eigenlijk radeloos, maar dankzij de site http://www.kinderfun.info ben ik besluitvol NIET over te gaan op betaling. Het zogenaamd officiele bedrag waar het om zou gaan is 21,85 en is inmiddels 155 euro. Dit MOET ik van FIAD binnen 10 dagen betalen, anders blablabla. Ik heb de onderstaande mail aan FIAD, kinderfun en de site kinderfun.info gestuurd. Helaas vergat ik te melden dat ik de mail ook zou doorsturen naar consuwijzer en het AD. Hopelijk kunt u mij en de vele andere slachtoffers van dit grote oplichtersbedrijf helpen? Alvast bedankt!
  Nogmaals hopen ik en vele andere gedupeerde dat u er een artikel aan wil besteden?
  Zodat volgende slachtoffers beperkt worden en anderen gewezen worden op de site van kinderfun.info zodat deze weten dat zij niet de enige zijn. De naam kinderfun hoeft maar ingetypt te worden op google en u vind genoeg slechte praat over dit bedrijf. Helemaal bizar is dat Kinderfun ook het bedrijf Invogem en Fiad incasso runt. Zo is het makkelijk om met deurwaardersdreigingen toch geld af te troggelen van mensen.
  in het NH dagblad is ooit wel over geschreven en daar stonden ook bijzonder veel gedupeerde reacties bij.
  link naar NH dagblad http://www.nhd.nl/article2725219.ece
  Nogmaals hopen we dat het niet alleen in AD den haag geplaatst zal worden maar landelijk. Misschien ook op AD online.
  Er is zelfs een item in het tv programma kassa toen geweest. Zelfs dat heeft De malafide zooi van dhr Vlaar en consorten niet gestopt!
  Ze blijven slachtoffers maken en het bedrag van 21,85 is inmiddels 155,59 geworden. Bizar en zal nog veel hoger worden!
  Hulp is welkom. Alvast bedankt!

 6. Chris zou je me idd even persoonlijk kunnen mailen hierover?
  Heb trouwens ook website geenstijl aangeschreven. Die houden wel van dreigende mensen en gaan voor niemand uit de weg. Top site vind ik dat. Hoop dat ze er iets mee doen. Zou mooi zijn!
  Tevens vraag ik me af of iemand 1 advocaat al in de hand heeft genomen of dat het handiger is als er 1 advocaat is die al onze zaken behartigd? Clienten genoeg voor deze advocaat lijkt me dan.
  Veel werk ook, maar goed…
  Ikzelf heb Juridisch loket maar weer eens aangeschreven in de hoop dat meerdere gedupeerde zich kunnen melden bij 1 advocaat.

 7. mail die ik ontving van juridisch loket:
  Geachte mevrouw,
  Het Juridisch Loket geeft informatie en advies. Wij nemen geen zaken in behandeling. Wel verwijzen wij cliënten eventueel door naar advocaten die werken op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.
  In hoeverre uw zaak zich leent voor een advocaat, is niet via de e-mail te beoordelen. E.e.a. is afhankelijk van de hoogte van het belang en de hoogte van uw inkomen en vermogen over 2006. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze internetsite http://www.juridischloket.nl onder gesubsidieerde rechtsbijstand.
  Uit uw e-mail begrijp ik dat er al het e.e.a. is gecorrespondeert tussen u en Kinderfun. Ik wil u daarom adviseren met alle papieren aan de balie te komen bij het dichtsbijzijnde Juridisch Loket. Aan de hand van alle papieren kunnen we bekijken welke stappen u het beste kan ondernemen. Onze adressen kunt u vinden op onze internetsite.
  Ik vertrouw er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Mw. A. Ooms
  Juridisch Loket
  Is er al iemand met een advocaat???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *