Reacties

Via deze site, maar ook via het forum van Tros Radar zijn veel reacties binnen gekomen, waarvoor mijn dank.

Veel te vaak gaan mensen er toch toe over om het geld te betalen. En zelfs een rechtsbijstandsverzekering betaalt omdat dit goedkoper is dan een procedure op te starten.
Maar wat gebeurt er als u betaalt? Het wordt een tijdje stil. totdat de stilte voorbij is. Laten we zeggen stilte voor de storm. Als slachtoffer van deze bedrijven krijgt u opnieuw te maken met deze bedrijven die het niet zo nauw nemenmet de Nederlanse wet- en regelgeving. Zij hebben gezien dat u toch wel betaalt. En zoals uit een aantal reacties blijkt gaan ze gewoon door. Door omdat u toch wel betaalt.

Wat mij opvalt is dat er nog nooit iemand daadwerkelijk voor de rechtbank heeft gestaan. Kennelijk staan ze toch niet zo sterk als dat zij zich willen doen voorkomen. Ik heb ze twee jaar geleden al uitgedaagd om een rechtzaak tegen mij aan te spannen. Maar het enige wat zij doen is incasso bureaus op mij (ons)afsturen. Incasso bureaus die volgens mij niet eens weten wat hun rechten en plichten zijn. Wist u trouwens dat de grootste boeren lul een incasso bureau kan beginnen. je hoeft niet eens je lagere school te hebben afgemaakt. Zelfs een vakkenvuller in een supermarkt moet meer papieren hebben dan een directeur van een incassobureau. zoals uit reacties is gebleken staan er taalfouten in hun brieven, hetgeen je van een professioneel bedrijf niet zou verwachten. Maar ja, er is dan ook geen enkele aanwijzing dat we met professionelen te maken hebben.

Wat mij ook opvalt is dat zij alleen met een standaard brief op de proppen komen. Een fatsoenlijk antwoord zit er niet bij. U heeft niet betaalt, een dreigende houding die alle fatsoensnormen overtreed en het opvoeren van bedragen waar zij geen enkel recht op hebben is het enige dat er in de brieven naar voren komt.

Buiten het feit dat zij geen fatsoenlijk antwoord geven, verspelen zij hun recht op verweer tijdens een zitting. Immers zal een rechter altijd vragen: Wat heeft u er aan gedaan om een procedure te voorkomen? Waarom heeft u de bewijzen waar uw tegenpartij u om gevraagd heeft niet aangetoond?

Uiteindelijk kan ik slechts tot een conclusie komen. Invogem (Fiad Incasso) beiden een en dezelfde zijn net als Kinderfun bedrijven die net doen alsof ze het u heel moeilijk kunnen maken in de hoop dat u tot betalen over gaat. En als u dat doet dan zullen ze dit blijven doen omdat u een gewillig slachtoffer bent. Betalen heeft geen enkele zin, want deze bedrijven zijn net als brandnetels in uw tuin. Ze blijven terug komen.

Ik zelf zal niet eerder betalen dan na een gerechtelijke uitspraak. Maar of het ooit zover zal komen? Ik vraag het mij af. En ook al zullen ze het bij mij proberen, dan zegt dat nog niets over uw zaak. Immers zullen zij er alles aan doen om mij het zwijgen op te leggen. Nou ik ben er klaar voor hoor. Ik zie ze graag voor de rechtbank.

Laat u niet bang maken door Kinderfun, Invogem of Fiad incasso.
Zorg dat zo veel mogelijk mensen kennis nemen van deze informatie zodat er straks niemand meer slachtoffer wordt van deze bedrijven. Vertel het uw familie en kennissen of plaats een (tijdelijke) link op uw eigen website. Schrijf zelf een artikel over deze bedrijven en verwijs door. Geef aan wanneer u zelf iets te melden heeft op uw site over deze bedrijven, zodat ik ook een link naar u kan plaatsen.

Chris (de eerlijke vinder)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *