Reactie van Kinderfun op aangetekend stuk

aangetekend_3Zoals u in de ontvangstbevestiging kunt lezen is de brief hieronder op 4 maart door een medewerker van kinderfun aangenomen.Op 5 maart vroeg in de ochtend heeft eenmedewerker van Kinderfun mijn vrouw gebeld. De persoon in kwestie wilde mij graag aan de telefoon en melde hierbij dat ik een spelletje met ze speelde. Op het verzoek om hem terug te bellen heb ik nog niet gereageerd. Reden hiervoor zijn te vinden in het feit dat ik mij niet serieus genomen voel. Immers zit er nogal een verschil tussen een spelletje en een zaak waarin menig keer een incassobureau is ingeschakeld. Bovendien ben ik van mening dat telefonisch contact geen enkel doel treft. Er staat immers in hun eigen contract dat mondelinge afspraken niet geldig zijn.

Ook zou het mij verbazen als zij nu ineens wel de tijd nemen om iemand fatsoenlijk te woord te staan.
Immers heb ik meerdere meldingen gekregen dat een gesprek indien het niet strookt met de ideeën die Kinderfun er op na houd, door de medewerker van
Kinderfun of Splendit snel wordt beëindigd. Ook heb ik meldingen gekregen dat zelfs nadat Kinderfun een aangetekende opzegging heeft ontvangen er evengoed geld wordt afgeboekt.
En dan nog de meldingen dat gedupeerde slachtoffers tegen finale kwijting het bedrag maar hebben betaald in de hoop er vanaf te zijn, maar dat er een half jaar tot een jaar later
opnieuw een brief van Fiad incasso op de deurmat valt met de melding u heeft nog niet alles voldaan.

Op mijn laatste brief aan Fiad incasso (die ik inmiddels tientallen keren heb verstuurd) heb ik nog steeds geen reactie mogen ontvangen.
Vooralsnog is mij de mening toegedaan dat zij eerst maar eens goed moeten nadenken waar zij mee bezig zijn. Tot die tijd tikt de klok gewoon door. (nog 14, 13 …..2, 1 dagen)
Inmiddels is de termijn verstreken en ben ik op 19 maart naar het politiebureau geweest inzake aangifte.
Hoe dit is afgelopen en wat de vervolgstappen zijn dat hoort u binnenkort.

En dat is in elk geval geen spelletje.

18 gedachtes over “Reactie van Kinderfun op aangetekend stuk”

 1. hoi eerlijke vinder,
  Een heel goede brief die jij hebt verzonden. Dat splendidclub, kinderparade etc (hoe ze zich ook steeds weer willen noemen) nu gaat uiten dat er een spel gespeeld wordt is omdat men nu langzaam de gevolgen begint te merken van dit soort paginas op het internet. En als er geen mensen meer in hun praktijken trappen, hoe moeten ze dan nog aan hun geld komen…..
  Juist omdat ze weten dat hun contracten helemaal niets betekenen merken ze nu dat mensen gaan opzeggen. En ze kunnen uiteindelijk er helemaal niets aan doen. Want laten ze het tot een rechtszaak komen gaan ze hard onderuit.
  Dat het geen zin heeft om met deze lui aan de telefoon te hangen heb ik ook zelf gemerkt. Ze horen toch niet wat je te melden hebt. Proberen met heel veel smoesjes en draaitjes onder het verhaal uit te komen etc.
  Ik steun je zaak enorm. Dit soort praktijken moeten gestopt worden. En helaas staan we er als burger alleen voor. Daarom hoop ik ook dat je al vele reacties hebt mogen ontvangen van mensen die ook hun zaak bij jou neerleggen. Met zijn allen staan we sterk en kunnen we ervoor zorgen dat deze lui hard op hun gezicht onderuit gehaald worden. Je hoort je geld eerlijk te verdienen…. en niet met smerige trucjes en kleine gaatjes in de wet overal onderuit weten te komen.
  groetjes janina

 2. Nou, ik ben ontzettend benieuwd. Het feit dat ze de moeite nemen je terug te bellen toont wel aan dat ze dit serieus nemen denk ik. Op zich is bellen niet eens zo’n gek idee maar dan raad ik je wel aan je goed voor te bereiden en de naam te noteren van degene die opneemt.
  Als je aangifte wil doen helpt het misschien als je dat samen met andere gedupeerden doet. Met zijn allen sta je sterk enzo. Je kan in ieder geval als Fiad het waagt te procederen zelf een tegenvordering instellen tegen Kinderfun.
  Ik ben ontzettend benieuwd. Ik ben zelf ook een keer in dit soort ongein getrapt met een abonnement waarbij men mondeling zei dat het ‘uit zichzelf afloopt’ en achteraf bleek dat er ‘stilzwijgende verlenging’ gold. Een rechtzaak over dit soort praktijken zou erg interessant zijn.
  Misschien zou ik me eens een keer voor zo’n abonnement moeten inschrijven en het gesprek op band opnemen, om het vervolgens op een rechtzaak aan te laten komen… kijken wat er dan gebeurt…
  Succes!

 3. Hoi eerlijke vinder…
  Ook ik ben erin getrapt en wel bij splendid club…
  Een man sprak mij aan in het centrum en ik heb getekend maar geen rekening nummer gegeven omdat ik het al niet vertrouwde toen hij dat vroeg omdat dat nergens op ingevuld hoefde te worden op het papiertje…
  Ik heb ook niet mijn echte naam gegeven wel de eerste voorletter en de achternaam van mijn vriend (omdat onze zoon ook zo heet)
  Omdat ik het niet vertrouwde heb ik op internet gekeken toen ik thuis kwam en zag ik al deze berichten!!!
  En de dag erna werd ik gebeld of alles goed uitgelegd was (volgens mij door dezelfde man die mij dit aangesmeerd heeft) dus ik zei dat het niet klopte met wat hij zei en dat ik geen interesse meer heb en het op ga zeggen… Hij zei dat ik toch de boekjes thuis kreeg omdat dit een proef aktie is.
  Waarop ik zei dat ik ze niet hoef!!!
  Dus ik heb heb meteen een aangetekende brief gestuurd dat ik ervan af zie omdat ik 8 dagen bedenktijd heb…
  Ik heb wel van de post een handtekening voor ontvangst gekregen maar van splendid club heb ik niks meer gehoord…
  Wel kreeg ik een paar dagen geleden de boekjes binnen die ik sowieso erg lullig vind voor dat bedrag ik heb het pakketje ingepakt gelaten maar verder nog niks mee gedaan.
  Vandaag kreeg ik een biref ik de bus met de acceptgiro!!!!
  Dus ben ik maar wel op internet gaan zoeken en vond ik deze site..
  Nu vraag ik me af of jij me kunt helpen of kunt zeggen wat ik kan doen.
  Nog even de datums:
  14-02-2008 contract proefaktie getekend
  21-02-2008 aangetekende brief verstuurd
  05-03-2008 boekjes binnen
  08-03-2008 acceptgiro binnen
  EN MIJN ECHTE NAAM NIET GEGEVEN!!!
  Wat kan ik hiermee???
  Alvast bedankt!
  M.V.G. Kirby

 4. Kirby,
  De termijn van 8 dagen telt vanaf het tijdstip dat het contract is ingeschreven bij de kamer van koophandel.
  Aangezien er geen enkel contract wordt aangemeld ben je ruim op tijd met je opzegging. Houd wel je bankrekening goed in de gaten en laat het bedrag direct storneren en blokkeer je rekening tegen afschrijving door deze oplichters. vaak is een telefoontje naar de bank voldoende. Via internetbankieren gaat het nog makkelijker. Laat je verders niets op de mouw spelden. Maak gebruik van je recht. Bovendien moet ik de eerste rechtzaak nog meemaken.Bluf Bluf en nog eens Bluf.
  Chris

 5. Dit is dus heel normaal gedrag voor deze lui. Wat ik je kan aanraden… gewoon niet meer reageren op ze. Je hebt je opzegging geregeld. Je hebt geen toestemming gegeven dus er valt ook niets bij je te halen. Ik neem aan dat je wel overal kopietjes van hebt gemaakt? Zolang je die netjes bewaard kan niemand van hen je ooit wat maken. En daarvoor moet het eerst tot een rechtszaak komen waartoe het toch nooit komt.
  Wat ik wel vreemd vind is dat ze je opbelden of het allemaal okee was zo. Waarschijnlijk beginnen ze meer problemen te krijgen door deze sites die mensen waarschuwen voor de ellende die zij veroorzaken.
  groetjes janina

 6. Nog even een kleine aantekening… Door alle negatieve publiciteit en slechte reputatie heeft nu het andere Kinderfun.nl (wie niets te verwijten valt) besloten de stekker uit hun webwinkel te trekken. Heel jammer dat een fatsoenlijk bedrijf nu door een stel schoften als deze en hun vriendjes bij FIAD kapot wordt gemaakt.

 7. Nou mensen helaas is mijn vriendin er ook ingetrapt, zij melde mij dit nu net. Vertrouwde het gelijk niet en heb het bedrijf opgezocht op internet en kwam dit forum tegen. Heb per direct een brief opgesteld. Waarin het volgende vermeld ;
  Kinderfun
  Postbus 302
  5830 AH Boxmeer
  Hoogvliet 8 maart 2008
  Persoonlijk adres
  Betreft : Nietig verklaring overeenkomst per omgaande
  Geachte Heer/Mevrouw,
  Ik stuur u deze brief naar aanleiding van een aanbod voor een proefabbonnement wat mij gedaan is 3 maart jl.
  Via deze weg zou ik graag de door u genoemde overeenkomst nietig willen verklaren / ontbinden. Ik laat u via deze weg weten geen gebruik te willen maken van uw diensten
  in welke vorm dan ook. Ik heroep mijzelf op de bedenktijd van 8 dagen (ingaande per inschrijfdatum van de overeenkomst bij de KvK) die gerechtelijk is bepaald en vastgelegd in het consumentenrecht.
  Ook wil ik via deze weg u erop duiden dat ik geen toestemming verleen automatische incasso te verrichten vanaf mijn rekening. Als reactie termijn heeft u tot 16 maart 2008 de tijd om te reageren. Nogmaals benadruk ik bij u geen enkel gebruik te willen maken van proefactie’s of overige diensten die uw bedrijf verleent.
  Mocht u geen gehoor geven aan mijn verzoek dan zal ik genoodzaakt zijn mijn rechtsbijstand in te schakelen en de bemiddeling uit handen te geven.
  In de hoop u via deze weg voldoende geinformeerd te hebben verblijf ik.
  Met vriendelijke groeten.
  Deze word morgen aangetekend verstuurd en ik hoop dat ik het gezeur voor kan zijn. Mochten ze incasseren vanaf haar rekening dan word het bedrag gestorneerd en als het even kan dan zet ik per direct een incasso blokkade op haar rekening voor Kinderfun

 8. Nou ik heb vandaag weer een broef van ze gekregen, na een stilte van wat… 3 of 4 weken…
  Beginnen weer met het standaard riedeltje…
  Nu staat er verder bij:
  (…)Om te voorkomen u in rechte te moeten betrekken zal onze buitendienstmedewerker u binnenkort bezoeken om de onstane sitiatie met u door te nemen.
  U kunt het bezoek van onze buitendienst medewerker, met daaraan verbonden kosten van € 30, 00 excl btw, voorkomen doo bovenvermeld bedrag per omgaande docht uiterlijk binnen 5 dagen na dit schrijven aan ons over te maken op een van onze rekeningnummers(…)
  IEMAND DIT OOK AL GEHAD??
  Ik begin er doodziek van te worden…

 9. Ja, hoor heb ik ook al gehad, alleen is er niemand gekomen
  ook is er al gedreigd met Flanderijn, maar daar heb ik ook nooit iets van gehoord en wordt er nu met geen woord meer over gerept. De laatste brief die ik nu heb gehad is bijna identiek aan die van chris van 7 nov.07 alleen is er aan toegevoegd dat volgens de colportage wet beneden de 34 euro er niets gemeld hoeft te worden bij de kvk en of ik maar even snel 266 euro
  wil betalen.Dacht het niet dus

 10. Marianne,
  Het dreigen met de naam van een gerenomeerd bedrijf als Flandrijn zonder dat hier daawerkelijk gebruik van wordt gemaakt riekt naar naamsmisbruik en valsheid in geschrifte.
  vraag 1, wanneer hebben ze hiermee gedreigd.
  vraag 2, heb je deze brief nog en mag ik hier een kopie van ontvangen zodat ik Flandrijn hiermee kan confronteren.
  Wie weet kan ik de tekst gebruiken in mijn (onze)strijd tegen deze bedrijven die van mening zijn dat ik een spelletje met ze speel. Nu begrijp ik ook waarom zij die kinderboekjes kunnen leveren. Ze zijn tweedehands omdat ze ze eerst zelf lezen hi hi.
  Groetjes
  Chris Koeree (de eerlijke vinder)
  mail@kinderfun.info

 11. hoi marianne,
  Ja, dat met die colportage wet proberen ze iedereen zo voor te houden. Helaas hebben ze zelf net niet goed genoeg opgelet wat de wet hierover zegt. Je mag je product namelijk niet opsplitsen. Dus gaat het over de totaalbedragen. En met twee keer een afschrijving van splendidclub, kinderfun etc zit je dus hier meteen al boven. Het betreft ook geen eenmalige levering maar een contract die stilzwijgend doorloopt en alleen maar eens per drie maand opgezegd kan worden.
  Uit jouw verhaal blijkt alleen maar weer dat ze werkelijk alles uit de kast trekken om mensen over te halen maar te betalen. Vandaar ook deze site….Hoe meer mensen laten weten met welke onzin dit bedrijf bezig is, hoe meer mensen gewaarschuwd kunnen worden. Samen staan we tenslotte sterk.
  EN indd, ik zou ook niet betalen. Ook ik zal nog wel niet van ze af zijn. Alhoewel er nu even een stilte heerst van hun kant uit. Ben benieuwd waar zij mee gaan komen in hun volgende stap, maar wat het ook is…. ik laat me niet gek maken.
  groetjes janina

 12. 02/09/2012 heeft mijn vriendin ook zo’n papiertje ondertekend en jahoor na opzegging krijgen wij pas de boekjes met kleurpotloden, of mijn kind van 2,5 maand al kan kleuren!
  Maar goed, er zou ongeveer 8 euro automatisch worden afgeschreven, niet dus, dit was 33,80€laten storneren en jahoor weer een brief voor betalen en weer een brief voor betalen en als volgt een incasso bureau.Nou laat maar komen die misbaksels anders rijd ik zelf wel even bij Mill langs maar dan is het niet voor de uitleg!

 13. Trouwens, meer mensen die een rechtzaak niet uit de weg willen gaan, misschien moeten wij dit maar eens gaan bundelen en voor de rechter leggen, weten we meteen wie we voor ons hebben.Laat het weten en we gaan dit bundelen.Meer mensen, meer macht, meer geld voor een procedure te starten.

 14. Hoi,

  ook ik ben er helaas ingetrapt eergisteren.Is er nog een manier om er vanaf te komen? Ik heb nog geen pakketten ontvangen namelijk.

  groetjes,Femke

 15. hallo, ik heb al wel 4 keer opgezegd. telefoonnummer is inmiddels buiten gebruik en ik ontvang nog steeds boekjes. en nu?? hoe kom ik er wel af?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *