Fiad incasso benaderd familieleden en doet een niet aanvaardbaar voorstel

In afwijking tot de schriftelijke strijd gaat Fiad incasso ertoe over om leden van mijn gezin te benaderen. Aangezien deze niet bekend zijn met alle onderliggende correspondentie kan deze nimmer adequaat reageren. Iets waar Fiad incasso graag gebruik (misbruik) van maakt. Dergelijke handelswijze vind ik zeer ongepast en wordt zeker niet op prijs gesteld.

Direct daarna werd er een voorstel bevestigd via e-mail, waarvan de tekst hieronder vermeld.

Geachte mevrouw,

In referte op uw mail en ons telefonisch onderhoud van heden bevestigen wij u ons voorstel om de vordering op basis van de profitletter (zijnde € 60,85) te voldoen tegen finale kwijting.

Wij gaan er vanuit u zo een loyaal aanbod te hebben gedaan en zien uw spoedige afwikkeling tegemoet.

Hoogachtend,

Fiad BV Incasso
Postbus 51
7940 AB Meppel

Hoe moet ik dit voorstel zien? Wat geeft dit aan? En hoe ga ik hier mee om?

Allereerst laat fiad incasso zien dat er iets niet klopt in hun procedure of het zogenaamde contrakt van hun client Kinderfun. Anders zouden zij het bedrag nooit verlagen in de hoop dat ik hier in zou trappen.
Bovendien vermeld Fiad incasso “in referte op uw mail en ons telefonisch onderhoud”. hetgeen volledig tegenstrijdig is omdat het hier om twee verschillende personen gaat. Een familielid en ik zelf. Niet erg netjes dus.

Bovendien heb ik uit een aantal reacties moeten concluderen dat betaling tegen finale kwijting niets anders wil zeggen dan “U bent bereid te betalen, U bent een gewillig slachtoffer, Er valt dus nog wat bij u te halen en daar maken wij graag gebruik (misbruik) van. Bovendien is het niet Fiad incasso maar kinderfun die terug komt met nieuwe rekeningen, waarbij zij niets van doen hebben met de finale kwijting van Fiad incasso. opnieuw een vies addertje onder het gras.

Ik zal spoedig reageren op hun handelswijze en opnieuw aandringen op een rechtzaak.
Betalen is voor mij in elk geval niet bespreekbaar zonder dat hier een gerechtelijke uitspraak aan ten grondslag ligt.

Zie het maar als een van de laatste stuiptrekkingen van Fiad incasso in de hoop er toch nog iets uit te slepen met hun zogenaamd “loyaal aanbod”.

Wordt vervolgd

 

3 gedachtes over “Fiad incasso benaderd familieleden en doet een niet aanvaardbaar voorstel”

 1. Slecht! Uiteraard nemen ze kosten terug omdat ze weten dat geen rechter die zal toewijzen. Maar ook in die “hoofdsom” zitten incassokosten, alleen daar maken ze al winst op!
  Verder is hun laatste brief uiteraard beneden ieder niveau, evenals het benaderen van familieleden. Om nog maar te zwijgen van de domme schrijffout in het mailtje.
  Diep- en dieptriest!

 2. Ik heb nooit de boekjes ontvangen.
  Toch krijg ik de rekening binnen van kinderfun 63,85 x 2 daarna gebeld geen reaktie en geen boekjes.
  Nu een incasso van Fiad a 160,32 x 2…wat te doen betalen of niet?

 3. Nee, tuurlijk niet! Na alle mailtjes hier, evenals alle reacties elders op het web, kun je concluderen dat het een bedrijfje is van “veel blaten en weinig wol”. Blaffende honden bijten niet, gewoon een brief sturen naar Fiad dat je de vordering betwist en graag voor een rechter de zaak uitvecht. Daar komt toch niets van terecht, dat hebben wij zelf ook gemerkt. Tot nu toe al sinds november 2007 is het hier rustig. Volhouden, niet bang laten maken, het is een stelletje laffe criminelen waar je niets van hebt te vrezen. Alleen als je betaalt ben je de sjaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *